Saturday, October 30, 2010

tasik! dush3!!

nampak x blog title kt atas????
zZzEeeettTTt!!
baru ambik gambar tu smlam dekat tasek utm..
even dah dekat 1 sem, baru semlm baru first time jln2 kt situ..
(dlu kt uitm boley pulak tiap2 minggu gi tasik shah alam, tasik utm yg dekat sejengkal ni baru nk pegi smlm)

kt blakang tu ade taman..
(ni gambo yg di capture kt taman tu)

niat asal nk gi ambik basikal..
round2 utm..
tapi dah pegi pon pukol 6.00ptg, basikal pon dah xde..
huuuuu T.T

ijat: naimah kite ambik basikal, naek balai cerap ea..
naimah: kayuh basikal naek balai cerap?????
ijat: a'a..
naimah: gilerk arrhhhh.. mati ar!

taulah ngko palapes pon ijat oiiiiiiii...

(naseb baek jugak x dapat basikal klau x mmg mngusung jelah basikal tu naek balai cerap ikot budak ni)
ijat ngko mmg same pelik ngn rumate ngko si ayu tu..
________________________________________

ye, hari ni bermulelah study week..

(tu je nk cakap, xnak komen)

________________________________________

bile bukak emel je, dekat spam penuh dengan emel
"cara mudah langsai hutang"

tiap2 hari yg sama..
emosi trosss...
apa muka aku ni ade muke berhutang kerr..
(ptptn pon x)
jgn terpedaya...
(bukan jpa jugak ye)
(smua pama)


tengah jalan2 dengan ijat..
naimah: jom bli basikal sendiri lah weyh.. boleh gi azah (kedai runcit) senang (ayat org xde lesen mmg layak bli basikal je ann)..
ijat: urm, xde duitlah.. duit pt tu pon tinggal 800 je..
naimah: ijat beli ape? (pelik ar jugak, stengah sem habes 3500, dahla minah ni gila punya jimat)
ijat: bagi kt ayah 500, kt akak2, abg.. diorang nk gune duit.. (muke berubah)

okay! rase nk soletape mulot sebb byk sgt cakap sebok nk tanya duit org pegi mne..

see.. budak2 laen bile susah, xde duit nk blaja, salahkan mak ayah..
berhenti blaja..
pastu gi merempit, hisap dadah..

tapi ade je orang yg susah, tapi still boleh tolong mak ayah die..
even gune duit ptptn je..
plus masok palapes lagi nk tambah pendapata (fine, "pendapatan" tu mcm mlampau pulak kan perkataan tu)

lpas 19 thn hidop, jumpe jugak kawan mcm dlm drama, tolong family even tgh blaja lagi..
even baru 19 tahun...
blaja tolong sara family..

baru sedar..
to mak & abah: mintak maap ye slalu gi shopping kt jusco.. huuuuuu.. T.T

ade org makn sehari sekali je nk jimat..
knape nk mkn 3 hari sekali..
sebb tu x kurus2x...
(cett!!!)

ok, daa byk tulis..
kan da study week annn..
(budget nk gi study)

apepon renung renungkan ye..
slamat beramal...

adiiooooossss amiggoooooosssss
(sbelom ni tulis je words ni x tau maksod, baru2 ni masok klas hubungan etnik, maksudnya "bye kawan" dari bahasa perancis)

kampunggal~
cepat! cari tempat nk sembunyi laptop,
x nk online lagi untuk study week..
(tolonglah jgn percaya penipuan ini)

Wednesday, October 27, 2010

relationship

3 weeks ago she missed him so much..(written in the status)
1 weeks ago, she keep loving him.. (written in the status)
2 days ago, she wrote their "child to be" name on the status..
n tonight she change her relationship status..

i dun believe how great facebook "update" everything..

i just cant imagine if all those "married" status are real, HOW MANY MARRIED COUPLE GOT DIVORCE EVERY SINGLE DAY IN FACEBOOK..

5 years ago i never know if my bestfriend had a boyfriend until months..

n now i know every second who are in love n who are now have a broken hearted..

go go facebook!!! (",)
-connecting people or destroying people-
(come on work out ur brilliant brain)

kampunggal~
no comment.. : I

Tuesday, October 26, 2010

to Sultanah Asma Girl School students batch '08


ASMARIANS HOSTELITE '04-'08 ASSOCIATION

ASSALAMUALAIKUM.. (jeng3!!)

saya naimah binti mohamad, ajk perkahwinan persatuan ini dengan ini ingin mengisytiharkan tarikh dari 26 oktober - 1 november 2010 sebagai tarikh pemilihan calon oleh semua ahli persatuan..

ahli2 persatuan: batch '08 asmarian yg penah dok kat asrama..

objektif: (aku pon xtaw.. sila rujuk patinshah)

matlamat: (sila rujud nadiah)

cara caranya:
1) sediakan bahan bahan yang penting.. (internet dan latop)
2) pastikan minda anda bebas dari anasir anasir jahat.
3) sila putarkan minda anda dan fikirkan 3 nama yang layak menjadi presiden persatuan ini.
4) fikir dalam dalam.. sedalam dalamnya.. sebetul betulnya.. seyakin yakinnya..
5) bukak fesbuk, cari profile aku, click “send message” dan tulis 3 nama yang anda suka.. (bukan suka nama, suka orang tu lah)
6) kemudian click send..
7) done!!!

Okay??? X susah kann??? Ahhaaa, jadi jalankanlah tanggungjawab anda.. semua maklumat akan dirahsiakan..
3 nama yang di kecualikan;
Aku (perasan mcm hampa nk letak nma aku kan), sebb dah naek pangkat kepada jawatan “Ketua Unit hal Ehwal Perkahwinan” (nnti klau nk kahwin inform aku, aku tolong tengok.. ngheeheh) x, tolong buat hebahan larrhhhhh…
Nadiah (ceti tetap) Bendahari..
Fatinshah; setiausaha (yang mmg btol2x setia)

Nnti 2 hari bulan aku akan send balik message kt hampa semua, nama2 calon untuk di undi.. okay??
(mcm pilihanraya btoi ark??? Hehehe)

Btw, yuran kelab; RM 30 setahun.. bayaq sket2 pon xpa.. 30 bahagi 12 jadi lah bpa ringget ja sbulan (kira sendiri nah, aku ni lemah calculus sket). Bayaq kt cik ceti.. dia suka ja bab2 duit ni.. perlu bayaq sampai umur 25.. lpas tu kita enjoy duit tu di tempat yg besstttt.. tempat dirahsiakan (sebenarnya aku pon xtau) klau boleh, klau dah kahwin jgn pregnant time ni nah, nnti susah nk buat xtvt.. wakaakaka..
Dan mintak tolong lah sgt3x!, forward ni kepada orang lain jugak, batch kita.. sebb aku maybe x dak fesbuk beberapa manusia itu.. dan ditambah pulak yg tukaq2x nma.. (nma jenab tukar jadi jane, name senah tukar jadi sane) mna aku nk taw nma2x glamour gi tu… jenoh nk explore derr..

Ok to those yg dpt forwarded message, do come to my profile, NAIMAH MOHAMAD (klau kluar byk sgt org nma cmtu time search, tgk la yg paling comey tu, wakakaka) x, tgk la yg paling byk mutual friend tu, xkn tupon nk kna ajaq kan..
Ok, kerjasama sgt di harapkan.. aku tau, smue tgh final, aku pon.. tpi 3 minit ja eyh untuk ni..
Adioooo000ssss amigo000sss~

kampunggal~
nampak x? nampak x bahasa kedah kt situ??? hehehe

Monday, October 25, 2010

surat buat penasihat akademik saya

surat ni khas untuk penasihat akademik saya, PM Dr *****i

untuk PA tersayang (ataupon saya, nora, ayu n baizura selalu panggil papa),

sudah seminggu kami ber 4 turun naek ofis nk cari dr.. kami tahu hari pertama kami pergi jumpe dr, dr sangat terkejut berok tgk kami bawak borang pendaftaran kursus untuk sem hadapan yg masih kosong.. dr cakap ni kali pertama student dtg jumpe bawak borang kosong kan..(kami jugak terkejut) nk buat mcm mne dr, kitorang ni baru 1st year.. xtau apa nk isi...
(dlu kt uitm isi online je xde konsep PA ni).. walaupon borang tulis bahasa melayu.. dan langsung xde bahase saintifik.. smue dr nk kne ajar kan.. dr ajak kitorang 4 orang pegi notice board kt tepi ofis n tunjuk ape bende nk kne isi.. (x sangke ade jugak lecturer yg nk melayan kitorang baek mcm ni sekali)..

kemudian dr bagi nasihat.. yang sgt byk! walaupon kitorang senyum dan angguk2x time tu, sebenarnye dr, kitorang lapar giler.. x mkn dr mlm tu.. dr nampak x yg kitorang dah jeling sesama sendiri, bagi hint bile nk kluar, sebb lapar.. klaulah dr boleh dengar perut kitorang yg dh buat gig tuh konfem dr tros rase mcm nk blanje kitorang.. lepas 2 jam dr buat syarahan, last2x dr cakap,
"sebenarnye saye x de cop dekat sini.. ade dekat bilik saya dekat p06. petang ni awak dtg balik, x pon lusa, hari khamis. esok saya cuti.."
adoiiiiiii, dr.. klaulah dr cakap awal2x kan senang, boleh kitorang melantak ayam goreng panas dekat cafe..
lpas kami ber4 kluar, kwn2 yg laen smue tanya, dah siap ke? 2 jam terkurung dlm bilik dr.. sedih nk ckp xdpt pon cop tu.. diorang pegi jumpe PA, 2 minit je cop.. kitorang 2 jam, dpt nasihat je dr.. (sedih kn dr)

petang tu maaflah dr.. kami tertido.. x pergi jumpe dr.. nk buat mcm mne, bile setan dah hasut sroh tido, kami ni x cukop kuat iman dr.. maka kami pon pergi hari khamis nya.. lagipon nk immunekan dlu syarahan dr tadi...

hari khamis kami pegi bilik dr dkat p06, dr xde.. kitorang pegi bilik dr yg dekat ofis.. dr xde jugak.. saya call dr, dr cakap..
"esok dtang jumpe saya, sy tgh meeting.."
aduhaiiiii.. dr tau x bagaimana susahnya kitorang nk bangun pagi tu semata mata nk jumpe dr.. nk iron baju lagi, kang klau pakai serabai dr jugak ckp 1st dah pakai x proper...

esoknya (jumaat), kami call dr, tetibe dr tutop phone.. aduhaii.. DR TAU TAK KAMI...!!! (maaf dr, termarah pulak).. dr tau tak kami dah penat nk cari dr.. klau lah daftar course tu x penting, kami dah sambung study basic electric, dr jugak cakp, jgn buang masa time 1st sem ni kan?????

maka hari ni, hari isnin kami berkobar kobar lagi nk jumpe dr.. call dr, dr dudok dekat rumah (sy dengar suare baby kt blakang tu, dr balik jage anak ke ape ni dr).. dr cakap dtg lpas lunch hour.. sy cakap nk dgt pukol 2, dr cakap awal sgt.. (zohor kn masok awal, knape x boleh dtg awal) dr, saya ade kelas pukol 2 kot!! tapi saya kan penyabar, saya pon cakap xpe..

tadi kelas programming kitorang berlumbe lumbe siapkan task awal sbb nk balik awal dr pukol 5 nk jumpe dr.. (sampai ade sikit ter copy org lain punyer, tgk ni salah siape??) akhirnya dengan penat lelah, siap pukol 4.35.. awal kan???? semangat nk jumpe dr punye pasal... last2x bile naek ofis, "OFIS DAH TUTOP!!"

klau pukol 2 tu masok ofis awal sgt, balik pukol 4.30 tu x awal sgt ke dr???? kitorang manelah paham.. x pernah lagi keje..

buat dr, esok kitorang xde kelas.. tapi kitorang akan rajinkan jugak kaki ni pegi fakulti.. dr janganlah nk tutop phone ataupon merayap sana sini.. kitorang ni bukan lah nk curik mase dr berjam pon (even hari tu dr curik mase kitorang 2jam), kitorang nk 2 minit je untuk cop tu..

kang semester depan x belajar kitorang.. saya, nora, ayu & baizura akan sentiasa sentiasa ikot nasihat2x dr.. (buat ayat baik semula).. dr janganlah mempersusahkan lagi urusan kami.. harap esok dr ade..

dari,
naimah, ayu, nora, baizura..


kampunggal~
penat cari org berjalan ni.. grrrrrrrr..

Sunday, October 24, 2010

coming back memory

"really need someone right now.. i’m tired.. i’m lost~"

that was my last sentence in
"this"
blogpost..
it is on 13th may 2009, at 2.15 a.m..

n someone do be right beside me that time after read this..
to that person; thanks a lot.. because it make me realized that no matter how bad u are, u did once become someone that support me n make me smile in the time i'm crying..
n it's true, the sentence is exactly for you..

i'm sorry i cant be a good friend as u tried to..
because i'm too blind, n i'm too selfish..

kampunggal~
a sudden memory appear..
n i'm just an ordinary girl..

i wish..

I WISH, I AM...

IN A PORSCHE..
USING IPHONE5..
HAVING A MACBOOK..
WEARING CHRISTINE LOUBOUTINE HIGH HEELS..
WEARING ROLEX WATCH..

LIVING IN A BALI STYLE HOUSE..

P/S: klau nk berangan mmg x sudah!

sudah2x, naimah... jom pegi tgk buku calculus pulak ye..

kampunggal~
korang pon tgk je, jgn berangan...

Saturday, October 23, 2010

blank day~

semalam bangun pukol 7 pagi, get ready untuk gi test..
lpas habes test (test sgt menyedihkan, 3 hari tido pukol 4, mcm tu je x boleh jwb jugak)
jumpe syerfiq, nora, tehah discuss untuk aktiviti AGM KLM..
lpas tu memanjt bukit gi mkn dekat K9..
penat giler panjat bukit tu, nk mkn punye pasal..
(rase mcm lapar balik time balik tuh)
sampai bilik trus print out task untuk poison box..

then siap2x untuk gi AGM..
start pukol 3, habes pukol 6.15..
(sepatotnya 4.30 ade perjumpaan JURUTEK, JURUTEK dari UTM KL datang..)
tapi abaikan jelah sebb meeting x habes lagi..
lpas habes meeting, x boleh nk balik..
hujan lebat giler..
kilat, guruh smue ade..

lapar jangan cakaplah..
perut dah nyanyi lagu mcm2x..
pukol 7.45 order mkn kt kafe blakang dewan tempat meeting..
8.20 baru food sampai..

pukol 9.00 ade perjumpaan jurutek lagi..
buat barberque untuk jurutek utm kl..
tapi dah x larat sgt,
lpas habes mkn pukol 9.00..
balik bilik..
lupe pulak nk ckp dekat senior jurutek, aku x pegi..

balik jumpe ayu,
die mintak point note making aku untuk buat essay..
sebb aku 1 group dengan die..

ari tu pon die yg buat essay untuk group kitorang..
bukan aku x nk buat, tapi elok aku tnye je
naimah: ayu bile nk buat essay?
ayu: ayu dah buat, nnti nk print dekat bilik naimah ye..

semlm lpas bagi tu aku gi bilik die nk buat same2x..
tapi dah mngantuk, janji ngn die aku tido kejap setengah jam..
nnti aku gi sambung buat...
n die pn ok je..
(die mmg slalu je paham klau aku busy dengan jurutek + klm..)
sekali tido pukol 9.30 mlm tu..
bile trjaga, tgk2x dah 8.30 pagi..
waaaaaaaaaaa!!
oveslept for 11 hours..
sangat sedih..
assignment tu ayu yg buat sampai siap..
essay 3 pages..

sorry ayu!! sorry!

bangun pagi tros bukak e-learning download assignment programming..
sebb ni pon aku pair dengan die..
so maybe boleh tebus kesalahan untuk buat dulu assignment tu..
sebb pagi ni die gi shopping..
(die ni mmg kaki shopping giler! tapi study selalu jugak hebat!)

tgk asssignment, bace 40 ribu kali (ni tipu)
pon tetap x paham..
bahase ape lecturer ni tulis..
berbelit belit...
kejap nk itu, kejap nk ini...

teros termenung tgk dinding..
nampak pulak board kt dinding..


nilah board aku..
penuh dengan segala mak nenek..
name cards, pamphlets, cards, notes, appointment card, resit broadband, schedule..

aku pusing belakang, engok board rumate aku..


ni haaa...

nampak pulak pamphlet kt tepi meja..
pamphlet program aku hari tu...


aku x cerite pon kn pasal program ni..
sebabnya; IT'S A FAILED..
mcm tu je kan, aku tungkus lumus naek turun HEP..
tapi bak kate penceramah tu, bilangan orang x penting, yg penting keikhlasan org yg datang tu..

konklusinya;
mmg aku unmanaged giler sekarang..
study week lagi seminggu start..
org lain 1st sem ni mule berkobar kobar score subject itu ini..
aku? serabut dengan segala program..
assignment pon partner yg siapkan sorang2x..

mcm nk je ikot ayu pegi mkn2x..
(aku mkan je tros happy)

gegeegege...
SEDIHHHHHHHHHH..

kampunggal~
keep silent please...

Friday, October 22, 2010

my cute dr..

tadi gonjeng2x..
(asyik gonjeng internet je aku ni)
tetibe jumpe gambo dr lukman..
heeeee..
dr aku dekat DEMC Shah Alam tuh..

comey kan????
mcm chinese..


aku suka5x ngn dr ni...
even blaja dekat local universities je..
tapi die sambung untuk surgical dr, n training dekat Korea for few years..
then buat speacilist in laparoscopic dekat France..
n now also senior lecturer dekat monash university..

n die sgt friendly..
dush3x!!
dah ar cute..

ni mase buat bantuan kesihatan dekat Philipines lpas kejadian taufan kt sne..

ni, lobby DEMC, klau nk jumpe die, naek escalator sebelah kanan ni,
then masok "surgical consultant department" sebelah kanan..
bilik die no 6..
tapi for sure, appointment lah dulu yer..
n klau korang sakit bout laparoscopic jela..
jgn sakit kepale korang nk g jumpe die..
tu mmg salah besar..

knape tibe2x buat post pasal dr ni???
saje je arh..
dah terjumpe pic die..

to dr lukman: terima kasih yer sebb jadi dr saye.. mintak maap minggu lepas x pergi appointment tuh even dr dah send message reminder untuk appointment.. (tp saya dh reply ckp x pegi kan???) hehehe

best dowh klau masok ward sini, boleh pilih nk bilik tema japan, france, malay tradisional, or deluxe...

kampunggal~
aceceh, mentang2x dah cite2x nk kahwin ngn dr tros post pasal dr kan...
ngeeheheh..
x, ni sebagai pembakar semangat untuk blaja pandai2x cm die.. (alasan2x)

Thursday, October 21, 2010

a new day updated!

petang tadi pegi kelas english for communication..
mcm biase klau x buat short drama,
(direct je dpat watak tukang jual mkanan! haiittt!!)
mesti bosan..
tadi blaja format soalan final...
ntah ape kebosanannya bile nota yg aku salin kt depan tetibe kt bawah tu ade lukisan "plants vs zombie"

kan aku dah cakap, x mustahil test basic electric sabtu ni ade gambo zombie dekat kertas jawapan aku..
maaf miss balqis, x sengaje..

nora: ngko ni mmg dah kronik punye addicted ni..

ni gamber pelajar contoh..
sebelah aku, ayu n han.. (budak 4 rata)
kitorang pelajar contoh sebb dudok 1st line...
(contoh lah sgt, bile kuiz aku jgk yg dpt mcm dudok blakang sekali)

cube tgk sebelah han tu, line sebelah sane xde org ddok 1st line..
kitorang je yg kt depan..
(aku terpaksa ikot ayu! padah kawan dengan student skema) hhuuhu
bile lecturer mngajar, mmg kne tahan ar mngantuk..
kang ade jugak aku kne baling ngn marker pen tu..
_________________________________________________

mlmnye pegi jamuan AGM smart camp..

saje nk kacau jamuan kelab orang.. ngehehe..
for the first time aku join aktiviti kelab smart camp..

saje syok2x ambik gambo...
start makan pukol 9.45 mlm...
aku dah la meeting klm pukol 9.00...

cepat2x mkn (sampai nk tercekik aku, x minum air)
trus pegi meeting...

tros plan untuk xtiviti sem depan..
hopefully smue program yg dirancang dapat buat..

aku nk sgt gi zoo.. huk3x..
maklumlah last skali pegi mase darjah 4.. :D
(aku dah lupe ketinggian zirafah)

insyaAllah, klau ade rezeki nk buat khidmat masyarakat dekat Terengganu~
hiakk!! hiakk!!
(pehal tetibe je ni)

aktiviti untuk derma darah 2 kali..
aku tiap2x kali ade kempen derma darah berkobar kobar nk derma..
bile dah nk reg, tros x jadi..
takowt douhh tgk byk giler diorang sedut darah..

kem survival
-endau rompin..
abg amir: objektif camp, untuk survive..
aku pon x paham tu,, muahaha..

simbiosis
-camp untuk 1st year..
-aku dah chop nk jadi hantu untuk night walk.. kih3x..
(bajet x takowt ar kan, nnti aku yg lari sekali ngn budak2 tuh)

ouh, byk sgt nk tulis lt sini.. 18 aktivit planned..

balik pukol 12.00...
konklusi nya, jangan nk mnyibok program orang..
(kt mne ade program kt situ ade aku)
cet!!
keje sendiri pon x terkejar..

kampunggal~
lapar3x!!!
semalam baru aku sedar, cite cite aku yg baru, "nak kahwin dengan doktor"
:D :D :D

Wednesday, October 20, 2010

oil and gas symposium

mlm semalam tetibe teringat hari ni hari last ade "oil & gas symposium dekat dewan sultan iskandar..
lpas habes klas hari ni ajak nora, tehah, han dengan dilah pegi..

lpas sampai, terpacak depan pintu dewan..

sebenarnye kitorang pon xtau patot pegi ke x..
sebb ni more untuk budak2x chemical engineering..
tapi sebab mmg aktiviti sibuk menyibuk program orang tu mmg hobi kitorang,
maka kitorang pon sampai kt situ

x byk sgt booth..
tapi yg ade tu smue bapak giant punye company..
"schlumberger", "hess", "telisman", etc...
terbeliak bijik mate..
ni engineer yg starting 5 angke punye tempat keje ni...

lastnye jalan 1 round..
ouh, sedikit kecewa...
owner booth kt situ x mesra pelanggan..
kitorang yg terpacak dengan muke konfius depan apparatus diorang yg pelik lagi aneh tu,
diorang x explain pon tu ape...

dah fully blur dah muke, tapi x jugak diorang buat heran dengan kitorang..
sekali lalu dekat booth schlumbeger..
ade abang macho jage booth tu..
bak kate nora, "cuci mate" kejap..
hoho...

budget nk gi buat2 tanye soalan..
mnelah tau dapat engineer schlumbeger sorang..muahaha
tapi ntah nk tanye ape..
dahla budak letrik lak kan..

sekali lalu 1 booth tu, ade mcm comel je bende tu..
nora panggil akak booth tu
nora: ape ni?
akak: ni model untuk jimatkan penggunaan air..
nora: mcam mne ni?
akak: err, mcm mne nk terang eyh.. korang ni student sekolah eyh?

adooooiiiiiii...
dah tua cenggini pon ade rupe budak sekolah lagi ke..
(lompat2x hepy)

ni 1 lagi bende aneh..
mcm mainan budak tadika pon de gak..
kitorang sentuh2x nk tgk pak cik booth tu nk datang explain x tu amende..
tapi die buat dunno jerk..

last2x lepak dekat kerusi kambing..
ushar je dari atas...

after all, byk booth yg bukan calang2x company..
u're lucky petroleum n chamical engineering students..
tapi untuk kitorang, mcm x tertarik sgt sebb mcm xtau ape2x..
_____________________________________________

tadi gonjeng2x, jumpe picture ni!
dalam hati jerit2x!!
"rindu giler tempat ni!!!"
faculty of engineering uitm shah alam!
rindu nk lepak situ malam2x, dengan classmate...

kampunggal~
agak2x klau buat electric symposium, TNB nk bukak booth x???

Tuesday, October 19, 2010

plants vs zombie

jujurnya aku ni someone yg sgt membosankan klau cakap pasal game..
(sedeyh annn)

seumur hidop aku cume pernah addicted to 3 game
"warcraft" dengan "minesweeper"
dan yg ke 3,
kwn2 n adik beradik sedia maklum game tetris kt henfon aku maen beratus kali sehari..
dah lebih dari setahun..

dan kali ni aku terjebak dengan virus yg dibawak oleh cik nora..
"plants vs zombie" yg diambik dari netbook adik die yg berumor 10 tahun..
(game budak skolah rendah seyh)

jgn nk bukak pintu bilik aku n jengukkan kepala bila dengar aku menjerit jerit bile zombie nk telan otak aku!!

"naimah? lahh, maen game ke, igtkan ape bising2x"

n aku rase mcm nk uninstall je sebb bile nk buat je revision basic electric, mate aku menjeling jeling laptop...
tgh pikir bile nk sambung maen..
bile dah maen x pulak aku jeling buku aku..

n sebelom kertas jawapan basic electric aku sabtu ni dipenuhi muke zombie, baek aku delete shortcut zombie dari desktop..


korang try ar maen! super duper best!

p/s: kesian si tehah yg asyik pinjam laptop aku n nora sebb nk maen..
sebb laptop die windows 7 x boleh install, kcuali download trial untuk sejam..

kampunggal~
bile dah kalah die naek "ZOMBIE ATE YOUR BRAIN!"
tetibe aku pon rase mcm sakit kepale..
what the whatt!! gila phsyco game ni!
___________________________________
ari tu 10/10/10, bapak belambak org dating dekat kafe..
mlm esok 20/10/2010, agak2 klau aku pegi ade lagi tempat kosong x..

Sunday, October 17, 2010

schedule


ni schedule terkini ..
actually dah 2 minggu guna schedule kelas ni...
3 days in a week je kelas..
tapi mulot dok bising "x sempatlah, xde masa lah.."
agak2x klau kelas 2 minggu je sehari still nk komplen mcm tu x..
baru 1st sem, x lagi 3rd year ke ape..
cet!

yg hari rabu tu ade lagi 1 kelas, hubungan etnik, 5.00 - 7.00 petang..
agak2 korang aku tido ke dengar lecture time tu..

nk share 1 link dengan korang, "ini" gambar 1 model yg sebijik mcm lisa surihani..
(aku suke giler tgk die berlakon)

kampunggal~
klau masa tu x dapat dibeli mesti duit student dah habes kan...

Saturday, October 16, 2010

tertipu lah kamu

maka tersebutlah kisah satu hari asmah datang bilik tehah time kitorang ber 6 tgh lepak2x..

asmah: korang, korang.. nk pegang bunge manggar x?
tehah: untuk ape?
asmah: untuk makan malam anak johor
tehah: tak nak lah..
nora: cari orang laen lah..
asmah: tolonglah.. aku dah xde orang ni..
kitorang saling pandang2x..
han: aku ade hal sabtu ni.. x boleh pegi..
dilah: aku balik..
tinggal kitorang ber4.. aku, nora, tehah, ayu...
naimah: aku x boleh..laen saiz.. nnti jadi cacat...
asmah: korang 3 tolonglah... kejap je.. pegang bunge manggar je.. boleh eyh.. tolong aku..
tehah: boleh ke, kitorang bukan anak johor
asmah: xpe, x kesah...
nora: kalau tehah nk, aku ikot...

maka setelah kesian yg terlampau maka 3 orang itu pon setuju..

malam esoknya...
asmah: wey, mlm ni ade meeting.. pukol 10.30 dekat DA..
tehah: pegang bunge manggar pon ade meeting ke..
naimah: rehearsel kot....
nora: awal giler rehearsel...
naimah: nnti korang siap meeting, msg aku, kite gi mkn.. lapar..

setelah aku tunggu dan tunggu...
sampai pukol 12.45 mlm, diorang x balik2x..

tertidolah aku dengan kelaparan (sedih kan??)

keesokan hari sekali lagi...
naimah: korang pegi mna semalam?? lame aku tunggu..
tehah: wey, kitorang tertipu.. kitorang tertipu..
naimah: tipu ape pulak..
tehah: kitorang kne jadi ajk majlis anak johor tu.. semlm balik pukol 3 gi tampal poster.. hari ni kne bukak kaunter dekat kolej lain sampai mlm...
nora: wey, geram wey...
naimah: sabar2x.. byk ke tiket?
nora: nah! kau ambik 4, cari lah ngko nk bawak sape2..
naimah: oi, dh la aku bukan anak johor.. xpe ke..
nora: xpe, ngko ambik je.. aku mmg suke seleweng tiket...
naimah: boleh eyh??
nora: ko senyap2 je..

maka, bertungkus lumuslah mereka selama 3 hari untuk bende tu..
dari pagi sampai mlm...

ni picture yg aku ambik...
date: 16 oktober
venue: dewan banquet, dewan undangan negeri, kota iskandar
(tempat ni super duper cantik, ala2x mcm cyberjaya)
majlis: majlis ramah mesra menteri besar johor bersama anak johor
waktu: 8.30 - 11.00 mlm...

ayu dan tehah~

nora dan baizura~

4 orang yg dpt tiket seleweng... aku, hajar, hazimah, fatin~

ni gambar baizura dan ayu yg kne berdiri sepanjang majlis dekat belakang meja MB johor..
sgt kesian.. dhla x mkn lagi...


mase org kuat iskandar malaysia berucap die tanye siape dari pontian, jb, kulai, mersing..
mr x: sape dari batu pahat?
aku dengan pantasnye angkat tangan! haha..

bile MB Johor pulak berucap,
die tanye mcm tu jugak
MB Johor: sape dari Muar?
aku dengan pantasnye angkat tangan

hajar: ngko ni nk yg mne 1? batu pahat ke muar?
naimah: ntah, dah bosan batu pahat, nk duduk muar pulak
hajar: suke hati ngko je kan...

ape pon congratz..
tehah, nora, ayu, baizura...
korang sgt cantik mlm ni..
n wlaupon korang masok sebb tertipu, but i believe u all enjoy sgt2x bende ni kan...

n malam yg sangat best!
i wish i can be johorian too! huhu
___________________________________________

pagi tadi jugak majlis motivasi yg aku handle tu..
Alhamdulillah, berjalan lancar...
tapi sangat sedih bile diorang yg selalu support aku, selalu dengar masalah aku pasal program ni x dpt dtang..
sebb kne pegi dewan tu untuk rehearsel dari pagi...
sedih3x...
harap sgt diorang ade dengan aku...
but nk buat mcm mne dah aku masing2 ade komitmen waktu yg same...

my besties in utm~
ayu, nora, dilah, aku, han, tehah.. (baizura xde time ni)

k, get to go..
:D

kampunggal~
i think i collected too much memories n experiences in 1 semester,
cant wait to see what waiting for me for the next 7 semesters!
but best of all, everything i did with them...