Saturday, October 30, 2010

tasik! dush3!!

nampak x blog title kt atas????
zZzEeeettTTt!!
baru ambik gambar tu smlam dekat tasek utm..
even dah dekat 1 sem, baru semlm baru first time jln2 kt situ..
(dlu kt uitm boley pulak tiap2 minggu gi tasik shah alam, tasik utm yg dekat sejengkal ni baru nk pegi smlm)

kt blakang tu ade taman..
(ni gambo yg di capture kt taman tu)

niat asal nk gi ambik basikal..
round2 utm..
tapi dah pegi pon pukol 6.00ptg, basikal pon dah xde..
huuuuu T.T

ijat: naimah kite ambik basikal, naek balai cerap ea..
naimah: kayuh basikal naek balai cerap?????
ijat: a'a..
naimah: gilerk arrhhhh.. mati ar!

taulah ngko palapes pon ijat oiiiiiiii...

(naseb baek jugak x dapat basikal klau x mmg mngusung jelah basikal tu naek balai cerap ikot budak ni)
ijat ngko mmg same pelik ngn rumate ngko si ayu tu..
________________________________________

ye, hari ni bermulelah study week..

(tu je nk cakap, xnak komen)

________________________________________

bile bukak emel je, dekat spam penuh dengan emel
"cara mudah langsai hutang"

tiap2 hari yg sama..
emosi trosss...
apa muka aku ni ade muke berhutang kerr..
(ptptn pon x)
jgn terpedaya...
(bukan jpa jugak ye)
(smua pama)


tengah jalan2 dengan ijat..
naimah: jom bli basikal sendiri lah weyh.. boleh gi azah (kedai runcit) senang (ayat org xde lesen mmg layak bli basikal je ann)..
ijat: urm, xde duitlah.. duit pt tu pon tinggal 800 je..
naimah: ijat beli ape? (pelik ar jugak, stengah sem habes 3500, dahla minah ni gila punya jimat)
ijat: bagi kt ayah 500, kt akak2, abg.. diorang nk gune duit.. (muke berubah)

okay! rase nk soletape mulot sebb byk sgt cakap sebok nk tanya duit org pegi mne..

see.. budak2 laen bile susah, xde duit nk blaja, salahkan mak ayah..
berhenti blaja..
pastu gi merempit, hisap dadah..

tapi ade je orang yg susah, tapi still boleh tolong mak ayah die..
even gune duit ptptn je..
plus masok palapes lagi nk tambah pendapata (fine, "pendapatan" tu mcm mlampau pulak kan perkataan tu)

lpas 19 thn hidop, jumpe jugak kawan mcm dlm drama, tolong family even tgh blaja lagi..
even baru 19 tahun...
blaja tolong sara family..

baru sedar..
to mak & abah: mintak maap ye slalu gi shopping kt jusco.. huuuuuu.. T.T

ade org makn sehari sekali je nk jimat..
knape nk mkn 3 hari sekali..
sebb tu x kurus2x...
(cett!!!)

ok, daa byk tulis..
kan da study week annn..
(budget nk gi study)

apepon renung renungkan ye..
slamat beramal...

adiiooooossss amiggoooooosssss
(sbelom ni tulis je words ni x tau maksod, baru2 ni masok klas hubungan etnik, maksudnya "bye kawan" dari bahasa perancis)

kampunggal~
cepat! cari tempat nk sembunyi laptop,
x nk online lagi untuk study week..
(tolonglah jgn percaya penipuan ini)

No comments: