Tuesday, November 30, 2010

doreen dear,

at this left side, there is my blog list.
which i often give a visit..

n there is one, "doreen SRK"
absolutely SRK mean shah rukh khan..
dont tell me u dunno who he is..

i'm recalling first i met her,
in DKH..
first day in class in uitm shah alam in doing our foundation..
she sat beside me..

try to know each other she introduce herself as Doreen..
at first i just wonder "what is that name is???"

because too boring, no lecturer coming in,
(as usual, first day)
some students passed a paper containing note from different language..
(u know that boarding school students did learn foreign language; japanese, franch, german)
but when the paper come to her,
she wrote it in hindi language..

i just.. errrrrrr...
is there any school learn that language,
as i just told by her that she's from sekolah tun fatimah..

and she translating those sentence she wrote..
n start telling how crazy she is about SRK
(i dunno if she still remember this moment, but i did for sure)

just tell me what SRK film she didn't watch, u'll never can..

for the first time i met someone which is so obsess with a celebrity..

i couldn't write it all here, but u may read this;

just click..

seriously, i admire her determination..
swear!
i bet there is only 1 in thousands can do that..
u did it babe! u did it!!


kampunggal~
i wish i could be strong like her, never stop to achieve anything she want! never...

tagged by doreen

i'm just stop by the blog that's been months i didn't visit..
as i just met jana, (my foundation friend) talk about her (doreen)

about she's meeting shah rukh khan..
so i read the looonngggg text with 1000 curiosities..
suddenly when i get back to my blog, i saw at the chat box she tagged me with this kinda game..
let me finish with the questions then i'm gonna write a post bout her after this...

1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this.

TRY NOT TO CHEAT!!!

1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
adinda | lah ahmad

2) HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
tell me something i dunno | selena gomez

3) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
nokhtah cinta | hafiz

4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
21 guns | greenday

5) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
airplane | bob & hailey william

6) WHAT IS YOUR MOTTO?
symphaty | billy talent (since when this song inside my lappy??)

7) WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
music do commercial coca cola | fifa 2010

8) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
sofea jane | black

9) WHAT IS 2+2?
selamat malam sayang | faizal tahir

10) WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
saanwali si ek ladki | mujhse dosti karoge

11) WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
kau harus ada | hujan

12) WHAT IS YOUR LIFE STORY?
just that girl |drew seeley (yuck! sound i'm a les)

13) WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
hanyut | faizal tahir

14) WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
i go | pete teo

15) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
usah lepaskan | taufik batishah

16) WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
insyaAllah | maher zain

17) WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
cinta sempurna | yuna

18) WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
apa ku kesah | one nation emcees

19) WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
bersamamu | vierra

20) WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
i love the way u lie | rihanna

21)WHAT WILL YOU POST THIS AS?
tolong ingatkan aku | ana rafalli


these are people i would like to tag:

doreen
syafawati hidayah
azraii
baihaki
nur syafiqah
ten ten
fatin othman
zera arika
fatihin
aiman amalina
saziela
ketam syikin
yon yusoff
aufa sirry
ashinaz
all 91 degress members

la sepadora

2 words: so sweet
ok, gambo kt atas tu iklan semata mata..

esok akan ada paper programming...
which is the last for this sem (yeahhhaaaa!)

then lusa berehat sebentar..
arrange modul kelab.. dan
bukan berehat, tapi mengkotakkan semua barang untuk di simpan dalam stor..
lalu balik ke rumah!
(3/12/2010, seri puteri, 10 malam)

esok nk exam, mlm ni baru nk start study..
gila power ro0t..
mentang2 esok 30 % je..

last tadi bosan tido ajak budak ber 4 pegi mkan kt kolej 9..

at least bukak mata besar besar tengok alam..
dah seminggu x kluar dari blok mcm orang mati laki pon ade gak aku pikir..
(thanks rumie yg tiap2 hari tolong blikan lunch n dinner)

apa pon, harap2 esok dapat la menconteng sesuatu atas paper jawapan tuh...
x sampai hati nk biarkan kosong..

ey, korang pernah x rase geram tahap nk cekik2 je orang..
sebb aku tengah rase skrang ni..
eeeeeeiiiiiiiii..
setiap pagi pintu bilik aku ni asyik kne ketuk mcm nk runtuh dengan seseorang yg berniat nk kejutkan rummie aku..
(maaf, rummie aku ni ssh sket nk bangun)
mcm nk je cakap;
"oi, dalam bilik nk ade 2 orang, ko nk kejut sorang je kan, ko pegi kejut die elok2 boley??"
sambungan; "sebelum aku ketok kepale ngko same kuat dengan ngko ketok pintu bilik aku ni...
menganggu tau tak"..

ni bilik manusia, bukan zoo negara ngko nk kejutkan gajah, ketok pintu bilik orang mcm ni..
aiyyoo thambi!
haisy!! dah yg sorang tu susah nk bangun cari lah inisiatif laen..
paling2 ngko simbah rummie aku dengan air pon aku x kesah janji jgan nk ketok bilik aku mcm tu..
sakit hati tau tak!!!!

kampunggal~
budget carry mark tinggi sangat lah kot, padahal...

Sunday, November 28, 2010

happy burfday besties

tanggal 27/11/1991,

baru aku sedar lahirnya 3 orang budak yg dah ditakdirkan untuk jadi kawan baek aku..
cet!! knapa tarikh sama, kan dah susah nk bahagi masa aku yang gold digger ni untuk mereka ber three..
MSN Onion Icon
first, my beloved bestie nor saziela..
the one who i always borrow her shoulder to cry and her tissues to wipe my tears.. and will always be beside me no metter what.. (love this damn much)

second dzulfadhli, my petite little friend yang the only kedahan dlam kelas aku masa asasi..
yang selalu nk cari gadoh dengan tumbesaran aku yang terbalik dengan dia..

n the third, just knowing her for 5 months, atiqa edayu..
orang yg jadi selalu ada dengan aku time nk pegi kelas..
bilik sebelah bilik aku, n the one i trusted most among my friends in my course..

ni kek yang aku dengan budak ber 4 buat..
comey x??? untuk ayu (atiqa edayu)..


korang nk tau ark mcm mna kitorang buat..
meh3 nk share..
(aku rase korang smue dah tau pon mcm mna nk buat, tapi x kira, aku nk gtau jugak!)

bahan2;
serbuk milo, susu, gula (bahan A)
coklat, kacang, pewarna (bahan B)
agar agar, pewarna, gula (bahan C)
white chocolate, brown chocolate (bahan D)
tepung, telur, mentega, baking powder, vanilla flavour (bahan E)

nampak susah kan????
MSN Onion Icons
ok, untuk memudahkan kerja, kita buat mcm ni je lah ye..
ni mcm koncep factorization (knapa ada calculus masa buat kek ni???)
dan memandangkan kitorang x de oven masa nk buat ni,
kitorang pon jumpa solution yang sgt baek..
mcm ni..

bahan A = 2 peket milo 3 in 1
bahan B = 1 paket coklat nips
bahan C = gula2 gummy
bahan D = 3 batang choki choki
bahan E = kek dari kedai runcit berharga RM 3.60 (wakakaka, jangan bagitau ayu harge tu ye, malu je)

then cairkan bahan A dengan sepekat pekatnya, tuang atas kek, then ambik lah bahan2 laen tu decorate atas die.. siap!!!
Onion Icon
lpas tu smua makan kcuali aku.. hahah..
sebab aku mkan nasi goreng kampung..
diorang pakse aku mkan jugak sebb salah seorang yg terlibat buat bende tuh..
tapi aku dah kenyang!!
g pon x brape konfiden dengan kek yang agak pelik ar tuh.. hak3!
(korang nmpak mcm mne??)

ksian ayu yang dah kenyang di pakse makan sampai suku, dengan alasan..
"penat kitorang buat untok ngko ayu, ngko x nk mkan"
ksian ngko ye..

dan kesian jugak si baizura yang mati2 percaye kitorang kacau nk buat kek tu dari malam sampai ke pagi..
serius payah cakap dengan orang lurus mcm pembaris ni..
MSN Onion Icons

kampunggal~
mari berprogramminig...

Saturday, November 27, 2010

sihir dan hantu

semalam nk gi tengok harry potter..
maka kami 5 budak matang pon pergilah skudai parade..

for the first time nk tgk movie kt situ..
naek tingkt atas skali..
xde orang..
kaunter kosong..
dan for the first time jugak aku gi cinema,
kosong je kt ruang depan kaunter..
konfius aku..
bukak ke x..

sekali ade orang jenguk dekat kaunter..
nk bli tiket,
die tunjuk la seat kt screen tu..

movie start 8.30, time tu dah 8.15 mcm tulah..
sekali tgk,
seat kaler merah 2,
yg laen smua puteh..

naimah: err, yg merah ke puteh ni yg kosong??
akak kaunter: yang puteh tu kosong..

mak ai!!!

baru 2 orang je beli..
mmg xde orang yg nk tgk ni...

so kitorang pon beli..
(perlu ke bgtau)

lpas habes citer tuh.
(seriyes aku geram citer tu habes time climaks)
x sabar nk tunggu part 2..
average 4.5/5...


kitorang gi sambung tgk ngangkung..
(aku mcm x percaya aku gi tgk citer hantu bangang dekat cinema)
MSN Onion Emoticon
budget dah tgk mlm2,
citer hantu ade la rase mcm naek bulu roma..
then tima nk balik mcm seram2 sejuk je..
malangnyerrr...
ni ape,
Onion Emoticon Set
ketawa non stop ade lah..
cet!!!!

hantu tu gatal siot..
nk je aku bagi penampor...
Onion Icons
average 3/5 lah aku kasi...
klau yg ade perasaan nk tgk tu,
silalah pegi..
tapi klau anda seorang peminat cerita hantu seram tahap ju on,
x payah pegi, nnti rase nk bakar je panggung tu..
(dah stated pon seram-komedi, tapi overall komedi)

mase kt luar tu aku cakap,
naimah: aku teringin jugak nk tgk citer ni (tunjuk poster 2 alam)
budak2 ber4: eeeiiii, tak nak arh...

ok, tu mmg btol2 xnak lah kan...

or mungkin sebb diorang igt dr rozmey yg berlakon, sebb poster tu ade muke die bukan muke pelakon2.. muahahaha..

k, get to go..
Onion Emoticons
kampunggal~
rindu nk balik rumah sebb nk masak..

Monday, November 22, 2010

mereka berdua...

i'm a fan of them two..
tetibe nampak dekat home fesbuk (perlu mngeje mcm ni?? melayu tulen deerrr),
sorang kat atas, sorang kt bawah...

satu admin tuliskan panjang2..
1 tuan punya badan tulis 1 ayat jer...

but look at the number of "comments" and "like"

i wonder if lisa surihani one of nominees for "hot chick" category that won by scha in shout award,
will she win????

sometimes aku stress bile tgk status scha..
(tapi stress lagi jawab calculus)
asyik2 admin je yg update..
dah tu overreact lah pulek..
der, kitorang add sebb nk tengok status dari die..

thumbs up for lisa yang mmg selalu update status menggunakan jari2 sendiri..

biar jarang update janji dari diri sendiri, dari admin yg nk je aku sekeh sebb overwrite megah2..
tuan punye badan pun co0l je...

lately malas gaban nk update blog;
sebb tengah blend buku basic electric masok dalam otak..
(serius mcm nk telan buku, sehari buat 6 soalan je, jawapan 1 pon x dapat)

sebab tu aku rase sebenarnya aku patot jadi cekgu sejarah, dari electrical engineer..
cusshhh, cussshhhh, pergi ngkau calculator dari hidop aku...
Onion Emoticons

kampunggal~
basic je pon dah lemah, kalau balaja circuit theory nnti mmg aku nk kne kumpul duit nk gi bagi bribes dekat lecturer klau nk lulos nampaknye..
mengong...

Saturday, November 20, 2010

berok dan carrot; the truth

it never end~
(sebenarnye, aku nk buat pengakuan, mcm mne aku menang game tuh)

hehehe..
sbenarnye aku keep 'start' bile kalah..
sampai kberapa ratus kali ntah..
last2 berok tu dah x gerak2..
so mase pon teros jalan..
sampai 2000 lebih..
then nampak mcm berok tu dah penat giler babeng aku pon bagi lah berok tu mkan secara volunteer nye..
(patotnye tunggu sampai 10 ribu kan???)
wakakakaaka..
aku maen 150 lebey je kot,
yg laen tuh berok tu ddok diam je sampai 2000 lebih tu..
hehehehe..

kampunggal~
it's not cheating, but the baboon is tiring.. lalalaala..

Friday, November 19, 2010

berok dan carrot

ternyata fenomena beruk di kalangan pengguna facebook makin menjadi.. sila saksikan paparan gambar di bawah.. adakah ini realistik..




apa kejadahnya remaja zaman sekarang bergadoh dengan berok.. adakah berok cuba merampas kedudukan remaja remaja ini di hati naib canselor utm???

kuang3!!!
yang sebenarnye, perkara ini berlaku diakibatkan oleh game berok vs carrot..
yang memang buat aku gila gaban stress ngn berok tuh!!
grrrrrrr!!!

sket je lagi laptop ni nk terbelah 2..
dan kalau korang nk maen, siap sedialah dengan mental yang kental..
sebb berok ni walaupon ddok dalam hutan je.
die ade ilmu2 cam david copperfield sket..

korang dah maen??? klau x silalah main..

tahukan anda kajian yang baru aku (professor naimah) buat,
perempuan lebih alert dari lelaki..
hal ini dibuktikan dengan game ni..

BEROK (atau nora sgt suke panggil babun) VS CARROT..

tengok!! juara dan naib juara, (juara tu aku, nampak x??)
jatuh kepade perempuan..
lalalalalala..

walaupon game ni langsung x realistic (mcmlah slama ni ade game realistic)
sebb berok tu ada kuasa ghaib, ada bom atom dan beberapa senjata yang di haramkan di malaysia,
die agak mencabar lah..
terutamanya mencabar kesabaran..

ape pon, selama mencuba untuk korang smua..

majulah berok untuk ktc!!
muahaha..
(ktc tu nma kolej aku, kolej tuanku canselor, seriyes kolej aku ni banyak giler berok)

(aku capture semalam time balik dari kedai, sebelah blok s12)

ni baru 1/10.. ade lagi bnyak puluh, aku takot nk gi dekat

klau nk try maen, click sini

kampunggal~
dah la, aku malas lagi dah nk gadoh ngn berok2 ni...

Thursday, November 18, 2010

hairy poter in 2 Alam

ntah knape bile time study week dan waktu kritikal exam nilah
semua cinema mula nk menggoda..
Onion Icons
dan aku mula lemah bila
"HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS"
mula terjah pawagam..

aduyaaaaiiii..
knape!! knape!! waktu ni jugak..

since dah bace buku tu, rase kurang ar sket keteringinan tu..
xpe2 at least dah tau jalan citer..
tgk lambat sket pon xpe annn..

and at the same time..
kluar jugak 1 movie yg penuh konspirasi..
2 ALAM
Onion Emoticon Set
rasanya rmai yang tau ar kritikan untuk citer ni yang target dapat RM 40 juta..
and dapat RM 2 juta masa hari pertama..

aku x nk komen banyak..
sebb tu hak dr romzy tu sendiri lah nk letak target die..

sebb klau aku 1sem dapat 2.0 je cgpa,
is that mean aku x boleh nk target 4.0 utk 2nd sem annn????
(harap2 bukan mcm tulah result 1st sem aku MSN Onion Emoticon)

so, suka hati mak tok nek die lah nk target bape pon,
ape hak aku nk kritik ke nk underestimate die..

rancho yang paling di benci lecturer pon buley dpat best student dekat IMPERIAL COLLEGE OF ENGINEERING seyh..
(influence citer 3 idiots)

and jujurnye aku adelah jugak 30% perasaan teringin nk tengok citer tuh..
sebab mcm laen dari yg laen..
(bukan aku nk mnyokong 40 juta tu ye, ade aku kesah pasal tuh)

yelah, sebb thriller die seram je bhaiiii..
n penuh tanda soal..
(iye2 je kau, dah mmg konfem tau jalan citer tu pasal orang meninggal x btobat)

tapi dah aku teringin nk tengok jugak, nk buat mcm mne..
Onion Icon

harry potter, rugi giler klau x tengok..

2 alam, mcm best jugak..
(ntah ade ke xde kt skudai parade tuh)


arggghhhh, sudahlah..
konfem aku tengok harry potter..
maaf dr rozmey, x mampu nk mnyumbang rm 8 dari 40 juta tu...

or maybe kalau aku gi tengok, boleh dapat RM 40,000008.00..
sape tau kan..

klau nk tengok komen menjunam untuk citer 2 ALAM pegi sini..

and klau nk tgk thriller citer 2 ALAM pegi sini...


kampunggal~
sbenarnye aku mungkin patot download je citer2 ni next week..
muahahaha...

hedwig in india..



india lagi...
pesal lately entry pasal india..
(ahhh, ade aku kesah)

lately ni di katakan kt india mengalami kepupusan burung hantu aka owl,
sebb kanak kanak kt negara tu dah ter influence dengan watak harry potter yang bela burung hantu,
yang di namakan HEDWIG...

muahahaha..

bagi family kelas pertengahan yang mampu nak beli dan jugak upah orang untuk tangkap burung horror ni (illegally), diorang boleh melayan kereneh anak diorang untuk bela burung ni..
(seriyes dlu kecik2 aku takot ngn owl, sebb ingatkan dia berhantu)

and kanak2 ni pulak boleh la budget ada hedwig sendiri..
seriously this kids really into harry potter that much..
and they feel like they are wizard child i guess.. errkkkk..


and the decreasing of this population sangat merisaukan kerajaan india..

“There seems to be a strange fascination even among the urban middle classes for presenting their children with owls. There is an increase in people looking to purchase owls from illegal traders. These birds are being trapped and traded….,” says Indian Environment Minister, Jairam Ramesh.

thank god, kelas pertengahan je yg mampu nk beli kan anak diorang buku harry potter and harry potter's DVD..
klau smua orang mampu, mmg konfem habes owl kt negara tuh...

n luckily they just obsessed to own the owl, klau penyapu terbang tu pon diorang nk jugak,
mmg kaye kilang penyapu kat india..

aku pon gile obses ngn harry potter, terlompat mcm kera bile dapat buku last
"harry potter and the deathly hallows"..
(start collecting the books since 14)
to kanak2 india, korang tau x at the beginning of the last book tu (deathly hallows), hedwig tu mati???

konfem korang menangis menatap owl korang bile tengok "harry potter and the deathly hallows" 28 november ni...
or adekah korang akan bunuh owl korang supaye nampak sama ngn kejadian dlm movie tuh??

original article: here

kampunggal~
klau aku mintak nk bela sekor kt parents aku konfem aku tido luar ngn burung tuh..
overinfluenced sgt...

Wednesday, November 17, 2010

makanan~ makanan~

maybe bosan tahap gaban..
aku asyik tukar layout jek lately nih..
mcm tukar baju..
(ey, tukar baju lagi ssh ouh, nk termenung depan almari pikir nk pakai baju ape..)

ok, ni yg latest..
(mmglah yg latest sebb ni yg korang tgh tengok kan)

nama blog pon dah tukar, jadi "glasses"
________________________________________________

bangun pagi (salah x pagi sangat)
tengok ape yg ade untuk brekfes..
nampaknya ini jelah yg ade..
Onion Icons


mcm mne ni..
mamee + dutch lady..
klau koko crunch x pe gak...
tetibe,
jana: naimah, nk makan x? nasi goreng?
naimah: nasi goreng???
jana: a'ah, dah masak kt bilik..

Onion Icons

walalalaalala..
rezeki jangan di pandang sebelah mata..
kedua dua belah kaki pon jalan kodek2 pegi bilik jana...


nampak x?? ngehehe..

additional lauk..

dan dengan kuasa perut lapar, kejap je kitorang habeskan..

mlam ni jana cakap
nk masak bubur jagung..
erkkk????
Onion Icons
korang tau x ape tuh??
aku xtau..
aku tau ke x, x penting.. sebb yg penting aku tau mkan..

ok, aku sepatotnye sorok laptop almari, celah2 baju..
sebb kne start study...
Onion Icon


sebab carry mark aku "BAPAK" banyak..
so, aku rasa patot banyakkan lagi..

kampunggal~
si amir ni pegi mne lah pulak! orang nk pinjam motor oi!! nk gi kedai...

simple chat got meaning..



tengah aku menelaah pak cik go0gle..
here it comes the most i-hate part when i'm online..
chat @fb..

bcoz i just intend to chat with those in my YM list..
not because aku ni sombong gaban or berlagak..
MSN Onion Icons
sebb line wifi ni "cantek" sangat..
nnti mule lar berterabor ape yg di chat tuh..
at last both side tercangak tunggu which one will enter the sentence first..

but, here it come, si mamat that i never know..
( i used to say i didn't approve unknown in facebook)
but, this one is my sis's admirer..
wakakaka :P

ok, it's start here..

err. perhaps a little rude there.. (it's me, naturally to reply to such already-know-answer question)


arguement begin, because naimah doesn't like people complaint on her sentence.. especially mnuduh aku "mngumpat".. eeerrrr.. bcoz it soesn't mean that way..
defensive is not my best talent as argue, bcoz people always have their point to beat me..
and then i loose.. MSN Onion Emoticon
then surrender, u wanna win?? ok, take it.. Onion Icons
(clearly he claim out all his knowledge, mmg aku kalah baii)
then my turn to ask..
confused.. Onion Icons
apa punya panjang nama course nih... err, sorry yer, mcm not well-manner sket..
mngantuk.. MSN Onion Icon (alasan2x)

ok, impress!! see, "IJAZAH TAHFIZ DAN QIRAAT"
well, i dunno what Qiraat is..
jap go0gle..
Onion Emoticon Set
lalalala~
sorry, internet slow (padahal aku xtau nk click yg mna 1)

aku xtau ar mna 1 lah pulak... dekat 3 pages dah bukak..
dhla kne baca panjang text..
dah pukol 12.48 pulak.. kecik je mata aku ni haa..
last2, surrender... aku pon dengan heartless nye gi tanya mamat tuh..


tgk!! dah offline pulek...
so, aku gigih berusaha lagik..
Onion Emoticon Set

yea, ini lah Qiraat..

"Qiraat ialah suatu cara daripada beberapa cara mengucapkan Al-Quran yang masing-masing imam itu memilih satu cara yang berbeza dengan yang lainnya dalam mengucapkan Al-Quran.”

as the way, jenis2 tarannum..
waahhh! pandai aku carik..
and tetibe..


patotnye aku reply,
"maaf anda lambat, uncle go0gle lagi cepat.."
"wakakaaka"

tapi x berani dowh...

ok,

what i'm try to say here..
dengan penat lelah pulak nk crop kan nma dia setiap pict..

this short chat make make me think in different ways..
-am i too rude??
-why people always ask something that they already know just to show manners
-did he happy with what he's studying..
-bcoz now i think now i'm not into engineering anymore..
-why did he never give up for ***** (count how many time he mention her name), even he know she's not in him..
-i wanna say out, "common buddy, find egyptian lady, they're gorgeous" hehehe
-i'm a determined person, but once i gave up, i'm not into it, anymore..

-lastly, a wanna write at the chat; buddy, it's a great course u're studying.. i'm envy u 3 things;
1- study something great, that not everyone in this world were given the "gift" to have that ability.
2- u're too loyal.. why dont u just give up for these 5 years.. let her out from your heart..
3- a parents of yours will proud of u than a parents of a doctor neither engineer..

kampunggal~
it's simple, but it's too much sometimes...