Thursday, February 19, 2009

alahai temenggung...

kelmarin sport day mat jiwa.. tpi aku x pi pon.. x berkesempatan.. mlalui sumber yg agak sahih, boys rmai yg pi, tpi gurlz sket ja.. urm.. besa la tu, gurlz ni mlas sket nk mengaktifkan dri.. haha.. termasuk aku.. dengar2 jgk, laksamana lg skali menang (tulisan menang tu kecik coz bila menang, xleh riak..wakaka).. aisey, xder org laen dah ka.. depa ni pon, x boring ka asyik menang ja.. tu la depa, cuba try kalah sekali.. bg chance kt org len plak.. tgk temenggung, skrg ni dah byk bg chance kt org len.. tu la bgus.. hidop ni kna btolak ansur.. haha..
dgr2 jgk, temenggung x mngekalkan kekalahan thun lpas.. haha.. bgus btol budak2 ni.. up satu level.. mesti dengan penat lelah depa menaikkan semula temenggung yg telah dijunamkan oleh aku n kengkwan thn lepas.. haha.. tu, sja ksian kt panglima.. lgpon, msa tu bjiran khemah.. mlas la nk bkira sgt.. haha.. yg penting hepy.. yg pling best sbb mnang khemah n perbarisan.. sbab bnda2 tu plg enjoy.. n bla dah hbs tu, tmenggung jgk la yg bergmbar sakan.. mcm mnang kseluruhan la plak.. haha.. so, temenggung thn dpan kna up lg 2 level.. dah lma ni bg chance kt orng.. nnti lma2 gi, org nek kpala.. dah2 la tu bersedekah.. haha..

Monday, February 16, 2009

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P

what is friendship?

What is a friend? A single soul dwelling in two bodies. ~Aristotle

Piglet sidled up to Pooh from behind. "Pooh!" he whispered. "Yes, Piglet?" "Nothing," said Piglet, taking Pooh's paw. "I just wanted to be sure of you." ~A.A. Milne

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. ~Oprah Winfrey

A good friend is a connection to life - a tie to the past, a road to the future, the key to sanity in a totally insane world. ~Lois Wyse

A friend can tell you things you don't want to tell yourself. ~Frances Ward Weller

Friends are relatives you make for yourself. ~Eustache Deschamps

A friend is one of the nicest things you can have, and one of the best things you can be. ~Douglas Pagels

A loyal friend laughs at your jokes when they're not so good, and sympathizes with your problems when they're not so bad. ~Arnold H. Glasgow

Only your real friends will tell you when your face is dirty. ~Sicilian Proverb

If a friend is in trouble, don't annoy him by asking if there is anything you can do. Think up something appropriate and do it. ~Edgar Watson Howe

A friend is the one who comes in when the whole world has gone out. ~Grace Pulpit

Friendship is unnecessary, like philosophy, like art.... It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival. ~C.S. Lewis

Before borrowing money from a friend, decide which you need most. ~American Proverb

Friendship is a sheltering tree. ~Samuel Taylor Coleridge

The best time to make friends is before you need them. ~Ethel Barrymore

Probably no man ever had a friend that he did not dislike a little. ~E.W. Howe

I value the friend who for me finds time on his calendar, but I cherish the friend who for me does not consult his calendar. ~Robert Brault

'Tis a great confidence in a friend to tell him your faults; greater to tell him his. ~Benjamin Franklin

Each friend represents a world in us, a world possibly not born until they arrive. ~Anäis Nin

Yes'm, old friends is always best, 'less you can catch a new one that's fit to make an old one out of. ~Sarah Orne Jewett

If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile. But anytime you need a friend, I'll just be me. ~Author Unknown

It is the friends you can call up at 4 a.m. that matter. ~Marlene Dietrich

Friendship is one mind in two bodies. ~Menclus

I don't need a friend who changes when I change and who nods when I nod; my shadow does that much better. ~Plutarch

In my friend, I find a second self. ~Isabel Norton

A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails. ~Donna Roberts

thanks for being my friends.. u all mean a lot to me.. a lot..
so. you guys out there, what is the meaning of frenship for all of u? just leave a comment...

Tuesday, February 10, 2009

sport day 2008? in memory..

setiap tahun, aku paling x ska bila nk sport day, x ksahla skolah rendah ke mnengah.. sbb plg benci sport house trainig.. tpi sport day 2008, mmg paling best.. memandangkan tu pon last year nk rsa sport day kan.. bla thn ni x kna lg sport training, rsa rindu semua tu.. nk pusing2 tasik.. melepak tengah2 padang ngan kengkawan.. ambik2 gmbar.. marah adek2 bla xnk lri.. huhu.. yg tu x baek.. sumanya best.. mmg penat, mlmnya nk kna prep plak.. tpi, enjoy..
bla sport day nk menjelang f5 la yg plg busynya.. meeting slalu.. nk discuz perbarisan, khemah, n tema especially.. mla la msg2 mnengeluarkan idea yg gila n x gila.. merapu dan x merapu.. berguna dan x berguna.. haha.. memang best.. wlaupon kdg2 ada gak la msam2 muka.. tu suma biasa la kan.. pahit manis wat teamwork.. msa tu la, blambaknya yg terpaksa tggl klas.. suma ada komitmen msg2 la knonnya.. haha.. bab kna mrh ngan cikgu, x pyh ckp la.. n ada jgk msalahnya bla ada cikgu yg x ska idea tu.. so, kna byk discuz.. msa tu jgk la, duit mmg penting.. suma benda nk kna bli, yerla spa nk bg free..
bla sport day.. ni lah msanya f5 nk lwan bergaya.. dgn tema yg pelik2..
bendahara: first perbarisan.. tema, mesir purba.. boys. pkai bju cam pahlawan mesir.. agaknya la.. aku pon x pasti bju pa tu.. yg specialnya atas kpala tu, ada cam sarung bawang n ada pegang sejenis senjata yg aku pon xtau pisau ka parang tu.. tu la kreatifnya.. huhu.. yg gurlz plak, pkai bju nk sma cm boys jgk, ada cam crown sket atas kpala tu.. cantik bju diorang.. tu, mak leha yg jahit.. cost nya, aku pon x tau..
laksamana: second perbarisan.. tema, inggeris.. fuh! yg ni mmg bergaya.. mcm mat salleh.. boys pkai vest biru n kmeja putih.. yg specialnya, dpa suma pkai spec hitam.. macam style sket la ek.. haha.. yg gurlz, pkai jgk spec itam.. lain sket coz pgang bnga.. comey plak.. wakaka.. tpi byk jgk cost diorang ni.. urm, tapi hasilnya puas hati.. bju tu n skirt tu, mak tikah yg jahit..
panglima: third perbarisan.. tema: cowboy.. perh.. memang sempoi la.. boys pkai simple ja.. kmeja n sluar puteh.. n tie kaler merah.. gurlz, mcm tu jgk tpi pkai vest merah.. yg specialnya, dpa ada topi yg stail n pkai ksut but.. mna dpa cri but tu, xtau la plak.. cosnya, besa2 je.. topi tu, nina yg carikan n vest tu, nina mak nina yg jahit..
temenggung: fourth perbarisan.. tema: tentera.. ni versi len sket ek.. ni tentera zaman moden sket.. sbab lat ja yg btol2 jd tentera.. haha.. boys, pkai t-shirt hijau muda n sluar puteh.. plg simple dlm suma sport house.. tpi, ada gak specialnya.. kat mna? kat kpala tu, ada daun.. haha. ada la idea last minute dari sorng manusia ni.. klau dia bca tau la ek.. huhu.. x penah lak aku tgk tentera pkai bju hjau mda nk pegi utan.. gurlz, kmeja puteh n vest ijau.. simple jgk.. yg specialnya, topi tu la.. huhu.. pnat 0oo nk cri.. ni pon plek jgk, knapa msuk utan pkai skirt.. haha.. cost nya, boys agak byk la utk tshirt tu, gurlz, sket ja.. vest tu, aku yg jahit.. haha.. thanks cikgu fatimah kasi pinjam mesin..
klau psal khemah plak, jgn cakap la.. 3 hari before sport day, dah trun padang.. mcm2 la nk kna cri.. kluar outing byk kli nk cri brg, itu ini.. kejap yg tu x kna, yg ni x kna.. yg sorang nk ni, yg sorng ni plak nk tu.. hasilnya, fuh! macam2 ada.. tpi ni teamwork yg paling best.. melepak tgh2 pdg wat keja.. klau blh nk tido stu trus nk siapkan khemah.. lgi cikgu x sruh blik, lg tu la dduk stu.. well, kt stu mla knal n rpat ngn kengkawan.. susah payah nak hasilkan sebuah khemah tu, mmg truk tpi bla dduk ngn kengkawan mmg rsa hepy, pnat pon x trasa..
actually, mnang klah tu x penting.. yg penting enjoy!!! n i miss that moment so much.. dari stu dpat btol2 knal kwn.. u all memang the best la!!! luv u all 4 eva...

Monday, February 9, 2009

soalan seterusnya..

1. jalan apa yg paling susah untuk di jalan?

2. sebuah kapal layar menuju ke arah utara, asapnya menuju ke arah mana?

3. kenapa misai kucing panjang?

4. kenderaan apa pemandu enam, penumpang 1..

5. masakan apa lpas masak kna tepuk tangan?

sapa nak jawab?? huhu..
pemenang akan menerima percutian 3 hari 2 malam di asrama mat jiwa.. (asrama 5 bintang)

ni web kemaskini matrikulasi
http://apps.emoe.gov.my/permohonan_matrikulasi/kemaskini/login_kemaskini.cfm

Sunday, February 8, 2009

spa leh jawab???

ni soalan yg aku kutip2 kt mrata tmpat.. sapa tau, bley jwab.. nnti aku kasi jwpan..

1. ada kepala dan ada badan,bila badan tidak diperlukan ia dibuang dan digantikan badan baru,dan kepalanya boleh bergerak ke merata tempat tampa badan.apakah benda itu ?

2. jikalau Abu bin Ali,kambing bin apa?

3. banyak2 ikan,ikan pe pling pnjg??

da la tu, mlas da nk copy paste.. huhu..

Wednesday, February 4, 2009

geram!!!

ntahla nak geram dekat sapa... fuh!

smalam aku edit la blog ni... tgk2 lpas save abes suma gadgets aku da terdelete skali ngan followers... waaaaa.. kejam btol... salah sapa? aku la kot sbb x tgk btol2 dlu b4 save... urm.. ntahla.. x pepasal kna cari balik suma url... da la ngantok dah ni... nsb baik dia x dlete skali ngn post aku.. klu x mmg aku x join dah blogger ni.. hish...

Tuesday, February 3, 2009

untuk suka-suka...

sumber: internet...



tunggu esok aje..
pada suatu hari, satu rompakan bank telah berlaku yang melibatkan 3 orang perompak.pihak polis tidak dapat mengesan perompak itu kerana mereka berjaya melarikan diri dengan wang itu.
perompak 1:bos, banyak betul duit rompakan ini ye...
perompak 2:betullah,kalau macam ni lah kan, kita boleh jadi jutawan..jutawan fakir..ekekekekek perompak 3:kalau macam tu, baik kita bahagi-bahagikan duit ini supaya menjadi sama rata..
perompak 1:tapi macam mana nak bagi duit sebanyak ni, lagipun kita mana tahu jumlahnya..jadi..apa pendapat bos?
perompak 2:bodoh lah korang ni, merompak pandai, kira duit tak pandai..apa susah, kita tunggu esok aje...
perompak 1 & perompak 3:nape nak tunggu esok aje bos..?
perompak 2:la..bengap betul la korang ni..kita tunggu esok aje...sebab mesti keluar dalam surat khabar jumlah wang yang berjaya kita rompak ni..lepas tu, baru kita bahagikan....

lawak mamat evo
suatu hari ade la mamatnih dia nak balik dari kerja tiba tiba dia nampak ade kereta rosak
'kenape degan kereta kancil pakcik nih?'
'kereta pakcik rosak la nak nak balik rumah jauh lagi nih.'
'okla pakci biar saye tunda kereta pakcik dengan evo 4 saye nih, kalau saye laju sangat pakcik bunyikan hon dan kasi lampu tinggi tau.'
'ok la nak.'
mamat tu pun tundala kereta pakcik tuh ,tiba tiba mamat tuh terlaju,apalagi pakciktuh pun kasi la hon dan lampu tinggi lalu mamat tuh pun slow balik tiba tiba sebuah kereta firari potong kereta mamat tuh. Apelagi jiwa muda tadi dia pun cuba la kejar sampai terlupa dengan pakcik kat belakang tuh.
Sedang mamat tuh cuba nak kejar ferari pastu adela speedtrek kat depan tuh pastu polis tupun call la member dia yang tengah buat roadblock kat depan tuh.
'wei hang tahan 3 kereta depa tengah duk race kereta pertama jenis ferari kereta kedua lak evo 4 yang ketiga lak ko mesti tak percaya kalau aku sebut ko nak tahu kereta ape?. huh kereta kancil siap kasi hon dan lampu tingi lagi dia nak potong tu..'

TAK PECAYA
Pada suatu hari beberapa org ahlil politik mlwt satu kampung terpencil dgn menaiki helikopter,entah macam mana helikopter itu terhempas. kebetulan pak mat sedang bekebun.Apabila melihat helikopter tersebut,tanpa membuang masa dia mengorek satu lubang ya besar dan menanam kesemua ahlil politik tersebut dan pulang ke rumah.
Keesokan harinya pak mat ke balai polis membuat laporan.
"Berapa mangsa yang terselamat masa awak jumpa mereka?"tanya polis.
dengan selamba pak mat menjawab "entah la cik polis nampak macam suma dah x begerak tp masa saya nak timbus saya ada la dgr dua tiga org mnjerit,masih hidop,masih hidop"
"Abih awak selamat kan org2 yg masih hidop tuh?"polis tu mula gelabah
"x pulak,ala cik tau la cakap org politik bukan buleh pecaya sangat"

Kawin!! :p
Before Marriage:-)

He: yes! I've been waiting for this moment

She: Do you want to leave me?

He: No! Don't even think about it!

She: Do you love me?

He: Of course! Over and over

She: Have you ever cheated on me?

He: No! Why are you even asking that??

She: Will you kiss me?

He: Every chance i get

She: Will you hit me?

He: Are you crazy? I'm not that kind of person.

She: Can i trust you?

He: Yes...

She: Darling!

After Marriage!! baca dari bawah ke atas. :)) bermula dari darling...

Izinkan Abang Nikah Satu Lagi...

written by, nur fitrah.. (http://www.iluvislam.com/)

"Sayang, Abang minta izin untuk nikah sorang lagi," Aliyah yang sedang melipat kain, terdiam seketika. Mungkin terkedu. Adakah pendengarannya kian kabur lantaran usianya yang kian beranjak. Adakah dialog tadi hanya dilafazkan di dalam TV, sementelah TV juga dipasang. Tapi, ahh bukanlah.TV sedang menayangkan iklan Sunsilk, mustahil sudah ada siri baru iklan Sunsilk?
Dia menghela nafas panjang.Dia memandang sekali imbas wajah Asraf Mukmin, kemudian tersenyum. Meletakkan kain yang telah siap dilipat di tepi, bangun lantas menuju ke dapur. Langkahnya diatur tenang. Segelas air sejuk diteguk perlahan. Kemudian dia ke bilik Balqis, Sumayyah, Fatimah. Rutin hariannya, mencium puteri-puterinya sebelum dia masuk tidur. Dahulu, semasa puterinya kecil lagi, rutin itu dilakukan dengan suaminya. Kini, anak-anak kian beranjak remaja. Kemudian, dia menjenguk bilik putera bujangnya yang berdua, si kembar, Solehin dan Farihin. Pengabisannya dia kembali kepada suaminya.Asraf Mukmin hanya diam, membatu diri. Dia amat mengenali isterinya. Jodoh yang diatur keluarga hampir 16 tahun yang lepas menghadiahkan dia sebuah keluarga yang bahagia, Aliyah adalah ikon isteri solehah.
Namun, kehadiran Qistina, gadis genit yang menjawat jawatan pembantu tadbir kesetiausahaan di jabatannya benar-benar membuatkan dia lemah."Kau mampu Asraf, dengan gaji kau, aku rasa kau mampu untuk beri makan 2 keluarga," sokongan Hanif, teman sepejabat menguatkan lagi hujah apabila dia berdepan dengan Aliyah." Abang Asraf, Qis tak kisah. Qis sanggup bermadu jika itu yang ditakdirkan. Bimbinglah Qis, Qis perlukan seseorang yang mampu memimpin Qis," masih terngiang-ngiang bicara lunak Qis.
Akhir-akhir ini, panas rasanya punggung dia di rumah. Pagi-pagi, selesai solat subuh, cepat-cepat dia bersiap untuk ke pejabat. Tidak seperti kelaziman, dia akan bersarapan berjemaah bersama isteri dan anak- anak. Aduhai, penangan Qis gadis kelahiran Bumi Kenyalang benar-benar menjerat hatinya." Abang , Aliyah setuju dengan permintaan Abang. Tapi, Aliyah nak berjumpa dengan wanita tu," Lembut dan tenang sayup-sayup suara isterinya. Dia tahu, Aliyah bukan seorang yang panas baran. Aliyah terlalu sempurna, baik tetapi ahh hatinya kini sedang mengilai wanita yang jauh lebih muda."Bawa dia ke sini, tinggalkan dia bersama Aliyah selama 1 hari saja, boleh?" pelik benar permintaan isterinya. Hendak dipengapakan apakah buah hatinya itu? Namun, tanpa sedar dia menganguk, tanda setuju. Sebab, dia yakin isterinya tidak akan melakukan perkara yang bukan-bukan. Dan hakikatnya dia seharusnya bersyukur. Terlalu bersyukur. Kalaulah isterinya itu wanita lain, alamatnya perang dunia meletus lah jawabnya. Melayanglah periuk belanga. Ehhh, itu zaman dulu-dulu. Zaman sekarang ni, isteri-isteri lebih bijak.Teringat dia kisah seorang tentera yang disimbah dengan asid, gara-gara menyuarakan keinginan untuk menambah cawangan lagi satu. Kecacatan seumur hidup diterima sebagai hadiah sebuah perkahwinan yang tidak sempat dilangsungkan. Dan dia, hanya senyuman daripada Aliyah.
"Apa, nak suruh Qis jumpa dengan isteri Abang," terjegil bulat mata Qis yang berwarna hijau. "Kak Aliyah yang minta," masih lembut dia memujuk Qis."Biar betul, apa dia nak buat dengan Qis?" "Takutlah Qis, silap haribulan dia bunuh Qis!" terkejut Asraf Mukmin. "Percayalah Qis, Aliyah bukan macam tu orangnya. Abang dah lama hidup dengannya. Abang faham," Qistina mengalih pandangannya.Mahu apakah bakal madunya berjumpa dengannya? Dia sering disogokkan dengan pelbagai cerita isteri pertama membuli isteri kedua. Heh, ini Qistina lah. Jangan haraplah jika nak membuli aku. Desis hati kecil Qistina.
Hari ini genap seminggu Qistina bercuti seminggu. Seminggu jugalah dia merindu. Puas dicuba untuk menghubungi Qistina, namun tidak berjaya. Rakan serumah menyatakan mereka sendiri tidak mengetahui ke mana Qistina pergi. Genap seminggu juga peristiwa dia menghantar Qistina untuk ditemuduga oleh Aliyah. Sedangkan dia diminta oleh Aliyah bermunajat di Masjid Putra. Di masjid itu, hatinya benar-benar terusik. Sekian lamanya dia tidak menyibukkan dirinya dengan aktiviti keagamaan di masjid Putra.Dulu, sebelum dia mengenali Qistina, saban malam dia akan bersama dengan Aliyah serta anak-anaknya, berjemaah dengan kariah masjid. Kemudian menghadiri majlis kuliah agama. Membaca Al-Quran secara bertaranum itu adalah kesukaannya. Namun, lenggok Qistina melalaikannya. Haruman Qistina memudarkan bacaan taranumnya. Hatinya benar-benar sunyi. Sunyi dengan tasbih, tasmid yang sering dilagukan. Seharian di Masjid Putra, dia cuba mencari dirinya, Asraf Mukmin yang dulu. Asraf Mukmin anak Imam Kampung Seputih. Asraf Mukmin yang asyik dengan berzanji. Menitis air matanya. Hatinya masih tertanya-tanya, apakah yang telah terjadi pada hari itu.
Aliyah menunaikan tanggungjawabnya seperti biasa. Tiada kurangnya layanan Aliyah. Mulutnya seolah-olah terkunci untuk bertanya hal calon madu Aliyah.Tit tit... sms menjengah masuk ke kantung inbox hensetnya. "Qis minta maaf. Qis bukan pilihan terbaik utk Abang jadikan isteri. Qis tidak sehebat kak Aliyah. Qis perlu jadikan diri Qis sehebatnya untuk bersama Abang."Dibawah hensetnya, ada sekeping sampul besar.Kepada: Asraf Mukmin, Suami yang tersayang...Asraf Mukmin diburu kehairanan. Sampul berwarna cokelat yang hampir saiz dengan A4 itu dibuka perlahan.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani.
Salam sejahtera buat suami yang tercinta, moga redhaNya sentiasa mengiringi jejak langkahmu. Abang yang dikasihi, genap seminggu sesi temuduga yang Aliyah jalankan pada Qistina. Terima kasih kerana Abang membawakan Aliyah seorang calon madu yang begitu cantik. Di sini Aliyah kemukakan penilaian Aliyah.
1. Dengan ukuran badan ala-ala model, dia memang mengalahkan Aliyah yang sudah tidak nampak bentuk badan. Baju- bajunya memang mengikut peredaran zaman. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tak sanggup Abang diheret ke neraka kerana menanggung dosa. Sedangkan dosa Abang sendiri pun, masih belum termampu untuk dijawab di akhirat sana , apatah lagi Abang nak menggalas dosa org lain. Aliyah sayangkan Abang...
2. Aliyah ada mengajak dia memasak. Memang pandai dia masak, apatah lagi western food. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tahu selera Abang hanya pada lauk pauk kampung. Tapi tak tahulah pula Aliyah kalau-kalau selera Abang sudah berubah. Tapi, Aliyah masih ingat lagi, masa kita sekeluarga singgah di sebuah restoran western food, Abang muntahkan semua makanan western food tu. Lagi satu, anak-anak kita semuanya ikut selera ayah mereka. Kesian nanti, tak makan la pula anak-anak kita. Aliyah sayangkan Abang...
3. Aliyah ada mengajak dia solat berjemaah. Kelam kabut dibuatnya. Aliyah minta dia jadi Imam. Yelah, nanti dia akan menjadi ibu pada zuriat Abang yang lahir, jadinya Aliyah harapkan dia mampu untuk mengajar anak-anak Abang untuk menjadi imam dan imamah yang beriman. Tapi, kalau dia sendiri pun kelam kabut memakai telekung... Aliyah sayangkan Abang...
Abang yang disayangi, cukuplah rasanya penilaian Aliyah. Kalau diungkap satu persatu, Aliyah tak terdaya. Abg lebih memahaminya. Ini penilaian selama 1 hari, Abang mungkin dapat membuat penilaian yang jauh lebih baik memandangkan Abang mengenalinya lebih dari Aliyah mengenalinya.Abang yang dicintai, di dalam sampul ini ada borang keizinan berpoligami. Telah siap Aliyah tandatangan. Juga sekeping tiket penerbangan MAS ke Sarawak. Jika munajat Abang di Masjid Putra mengiayakan tindakan Abang ini, ambillah borang ini, isi dan pergilah kepada Qistina. Oh ya, lupa nak cakap, Qistina telah berada di Sawarak. Menunggu Abang... Aliyah sayangkan Abg...Tetapi jika Abg merasakan Qistina masih belum cukup hebat untuk dijadikan isteri Abang, pergilah cari wanita yang setanding dengan Aliyah... Aliyah sayangkan Abg.
Tetapi, jika Abg merasakan Aliyah adalah isteri yang hebat untuk Abangg.. tolonglah bukakan pintu bilik ni. Aliyah bawakan sarapan kegemaran Abang, roti canai.. air tangan Aliyah.Salam sayang, Aliyah Najihah binti Mohd Hazery.

so, ptutkah asraf berkahwin dgn qistina?
A) patut, untuk membimbing qistina ke jalan yg btol.. terutamanya solat n menutup aurat
B) tak patut, orang lain lebih layak membimbing qistina dan aliyah tidak patut dimadukan kerana sudah sempurna

wanita sebaik Saidatina Fatimah untuk lelaki sebaik Saidina Ali.. so, to get the best one, we have to be the one first...