Thursday, January 28, 2010

pehal pulak ni....

suddenly da giv up...
bengong larh...
dah buat kerja separuh jalan, nak giv up plak...

nak buat mcm mna....
yesterday it becomes something that i really want...
now it becomes something i didnt really want...
why???????

just bcoz of one thing, everything change....
just bcoz of "it", semua negative things came out in the head...
n mula rasa tawar hati nk truskan smua ni....

tolonglah NAIMAH!!!!
kesiankan la orang lain jugak..
bukan ko sorang je yang buat keje...
diorang pun buat jugak..
pehal ko nak cancel everything....

warghhhh... geram giler kat diri sendiri....
pehal selfish sangat nih!!!
keraskan hati untuk jaga perasaan sendiri..
tapi lukakan hati orang lain...

lupakan yang patut dilupakan...
lepaskan apa yang patut dilepaskan...
tengok kawan2 ko yang dah banyak tolong untuk buat projek nih...
kesiankan diorang...
bab perasaan ko, tolak tepi...
diorang lebih penting....

sape cakap x boleh????
pasal duit?? kitorang akan usahakan larh!
dalam 3 hari pon kitorang akan usahakan untuk dapat jugak!
pasal tea time?? kitorang akan arrange kan jugak!

to my groupmates, sorry kalau projek ni x berjaya jugak...
kita cuba yang laen pulak la eyh klau x dapat...
klau niat kita baek, Allah permudahkan, InsyaAllah....

this kampunggal need a support..~~

Wednesday, January 27, 2010

hopefully..

i did work really hard for that...
i'm really hoping for that...

tomorrow it's gonna be decided...
pray for my success....

God, help me..
it's something that i really want...

and
if i cant get it...
bcoz if it's not something i can hold,
n it's not the best for me...
i accept that..
but then please...
give me the strength to face it...

Saturday, January 23, 2010

first project failed!

to my luck, my application to organize an activity at orphanage house was approved by PM Dr Rosli..
but to my unlucky, halfway on preparing the paperwork, the orphanage house in seksyen 2 couldnt accept our visit..
sedey nak mati..
just plan on wanna visit there with 20 of my groupmates so that it can be one of the activities in the cocurriculum card...

semua orang dah book nak buat aktiviti kat stu..
sob sob.. seksyen 2 lah paling dkat pong!

tomorrow wanna submit the paperwork, but i dont even hav the venue.. gila apa ni!
kalau ada pon, semua jaoh2...
did i have to trouble myself, prepare 1 more letter to the dean for transport.. huh..

tolong! tolong!
mcm mna nak buat ni...
anyone know any of orphanage house around shah alam??
please...
da call tm directories, but they dont hav the list.. how can???????

Thursday, January 21, 2010

CANOE...


last thursday, my groupmate n i went to tasek shah alam...
it's CANOE activity...
sumpah best giler..
u all should try!!!

lpas tu kitorang g mkn2 dekat kfc...
it's nice day after day.. lpas habeskan berjam masa dekat ptar for reports...
thanks frenz!















Tuesday, January 19, 2010

sleep n laugh!!!

ni quote yg aku dapat ari ni...

"A good laugh and a long sleep are the best cures in the
doctor's book."

so, why worry???
SLEEP N LAUGH LARH!!!!

ngeng!

Sunday, January 17, 2010

...

the tough day after all..
in the way to forget something..
there would be a lot of things happened...
keep us remembering the thing...

it's not an easy thing to let something out of our heart...
the will be a lot of pain on the way of forgetting...
the most important thing is we have the strength...

kuatkan hati...
sabar dengan semua ni...
lepaskan dia pergi...

Saturday, January 16, 2010

one more weekend..~

it come again..
weekend..

sedikit nikmat weekend ni..
setelah seminggu bergelumang dengan test..
paling terok, hari khamis...

starting from 9 a.m to 7.15 p.m. stay at the faculty..
full of classes n test..
penat xyah cakap larh..
chemistry class in the morning, followed by programming test...
Alhamdulillah, i can run one of my program..

then study physics at the ptar..
neglecting my lunch.. (physics is dreadful course)
at 2.00 p.m., going for the physics experiment..
for the first time we finish at 4.. (as before we can make it half an hour earlier)

going to hav some rest at the surau..
asar prayer, n then going to the lecture hall at 5.45 p.m for the test...
test start at 6.15 n finish at 7.15...
(dun wanna comment bout the tricky deadly question)

went to dc.. as ain wanna dinner..
as she was fasting that day n havent eat anything yet...
at 8 p.m., arrive at the room..
sumpah penat!!
my eye is tired with the lens for 11 hours...
my legs is tired walking to the science n techno building, electrical engineering faculty and mechanical engineering faculty...

the next day, i got maths test.. pergh...

so, this is the most wonderful weekend after all..
thank god..
(even lot of assignment to settle up, it's better than to study for the test!)

Friday, January 8, 2010

quote for today~

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an
act, but a habit."

paham ark?
tak paham??
lu pikir la sendiri!
huhu..

if u think ur habit is nice enough to continue ur life, then just go on..
if not, why dont u giv it a change?
it's just like "we are what we eat"..
ok?

love, naimah...

one more weekend~

a wonderful saturday..
(right after get the best friday, yesterday.. : ) huhu)

semalam, habes lecture fizik di tingkat 5,
ade klas tutor fizik di tingkat 14..
tunggu lif bapak lambat.. 3 3 lif kitorang pergi..
maka dengan tiadapilihannya..
kitorang dengan semangat berkobar kobar..
buat kputusan nk daki anak tangga..
dari tingkat 5 sampai 14..
9 tingkat!!!

bagai nk tercabut kaki bila sampai..
nasib baek still idop lagi...

hbis klas pkol 4, mulakan pengembaraan lain plak..
nk g sek 2, nk cari kek yot..
cario punya cari, xde..
kitorang pon lepak kfc..
mkn n mkan...

lpas tu ambik bas, pergi pkns..
cari kedai kek...
yea!! akhirnya jumpa...
black forest cake...

HAPPY BIRTHDAY NURUL HIDAYAH!!!
semoga panjang umo n dimurahkan rezeki...


Thursday, January 7, 2010

my quote for today~

"You are never too old to set another goal or to dream
a new dream."

so, never feel giv up on whatever u wanna do!
fight fot it!!!
if u want something don giv any excuse..
perhaps u dun want to regret for the whole life~

Wednesday, January 6, 2010

report itu sesuatu yg memenatkan.. tapi...

hari ni habes kelas pukol 12.00...
maka berangkatlah ke tingkat 5.. lunch..
makan dan makan..

menyelesaikan misi yang penting..*wink*wink*
(maka bahagia sebentar)..

lalu dengan berkobar kobarnya..
aku yang tengah happy tahap dewa nih bersemangat nk buat report..
report 2nd n 3rd..

yang susah tiba2 jadi macam mudah..
report 3rd, syafiqa yg buat semua calculation..
aku cuma buat abstract, conclusion n discussion.. (byk la jugak)

meet dr robert mikhail for 3 times..

"dr. report. there's nobody inside the lab so..."
"it's okay, just give me the report.."

"dr. why we put the conical pfask inside the boiling water?"
terdiam sebentar..
"okay, let see.. there's the alcohol inside the conical flask isn't? so we put it inside the boiling water so that it will heat the solution gently. instead the alcohol is flammable, so we cant heat it on the heating dish. get it?"

"dr. how to do the discussion?"

2nd time..
baru je sampai depan bilik dia.. nk ketok.. nampak dia datang dari lif..
nampak je kitorang..
"i'm not here.. i'm not here.." haha..walking to his room. passing us...
"dr, i can see u.."
"yea, of course u can see me.." : )

slumber badak mintak pinjam pen dia coz nk betolkan time tu jugak..
"dr, can i borrow ur pen?"
"Yes.. here it is.."
"thanks dr.."
"pleasure"

bila report terpaksa di correctkan sekali lagi...
"Dr, you are here until?"
"I'll be here until 6,7,8,9 o'clock, just submit whenever u want, i'll be here."
hahah.. cute di situ...

lecturer paling sporting...
sanggop recorrect report berpuluh kali kalau dia cakap SALAH...
carry mark itu penting!!!

Tuesday, January 5, 2010

go0d morning in the very morning~

time: 3.16 pagi..

surprise? dont hav to..
bukan x tido lagi, tapi baru bangun tido..
tadi mase buat report bukan main lagi setan2 durjana ni gi sapu celak dekat mata aku..
tros mengantuk tahap parah..
maka... malanglah groupmate aku...
(sorry eyh syafiqa) bukan salah aku.. wahaha...

sekarang baru dikejutkan oleh ain...
kne siapkn note maths..
klau tak, esok cmne nk buat tutorial..

wanna offline already..
nk charge laptop..
esok nk lepak library, buat report rmai2...
xde lab, tapi ttp balik lambat..
wargh.. geram2...

Monday, January 4, 2010

endless..~

bila dah cakap salah, x cakap pun salah..
siapa yg tengah cari masalah sekarang..

people always think that they are being abandoned..
but they never know why we're doing that...

so, what to do..
just let it be..
if only all the people get the same mindset...
that wont happen..
bcoz they're not..

everyone not as perfect as that..

susah lah nk cakap.. so bek xyah cakap..
lantaklah...
aku cakap kt aku sorang dah la..
fullstop!

Sunday, January 3, 2010

on my 19th...


btw, today is the last day for the sale.. (amik kesempatan)
exactly wannaa buy a handbag.. da lama gile teringin..
huhu..
so, today i got 1, cleef..
puas hati la jugak..

lunch dekat sg. buloh..
makan satay kajang.. huhu..
n to my surprise..
ade cake!!! huhu..


ocka.. (even i'm not into mocka, but it's fine)
excited larh..
thanks my sis, kak ya n my bro in law, abg zam...

selamat hari tua (naimah).. dun ask me why hari tua, tu abg ipar aku punya kerja..

lpas tu pergi jusco bukit raja pulak..
rembat 1 lagi handbag..
cleef jugak..
(lpas ni mkan handbag, jgn mkn nasi!!!)

malam baru sampai uitm...
suddenly syafiqa ajak gi bilik yot..
knonnya nk discuz programming..
aku pon da naek pelik..
pesal lak nk bincang mlm ni..
tapi ikot je la...
elok aku masok je...
aku telah disimbah dengan bedak... kerja yot n yusra..
habis puteh trus...

maka keluarkah syafa dengan kek di tangan..
pergh, sweet gak classmates aku nih.. (baru sedar)

diorang suroh aku tiup lilin.. (sebenarnya lilin sebatang pon xde)
maka aku pun potong la kek tuh..
syafa sambung potong lak lepas tuh...

(da tinggal separuh baru nk ambik gambar)

dengan selamba badaknya dia sapu muka aku dengan icing tuh..
lpas tu suapkan kek...
lpas mkn2, diorang ni buat pesta sapu icing kat muka la plak..
maka habes lah...
muka aku paling juara..

(budak2 ini sweet giler)

to: syafiqa, syafa, yusra, ain, aza..
thanks sesangat! really enjoy the night..

so, today i got the second n third birthday cake of the life..

Saturday, January 2, 2010

new age!!!

at last.. i'm 19!!!

to be true it's kinda a new revolution..
the last age before the first digit turn to 2...

no such celebration for the day..
as usual..
as my bday at the beginning of the year, people are busy to think on lots of things..
n my bday turn to be quite nothing...
(xde lah sedey pon, it's been 19 years it happenned)

the biggest bday that i cant forget, is when i turned 16..
haniza, my classmate at form 3, bought me a cake!
what a luvly of u...
the first n last cake on my birthday...
thanks babe, wont forget that till the end...

last night, shikin jamil called me.. on my phone, it's 11.58 p.m..
exactly she became the first one who wish me..
thanks ketam..

yesterday, going to nilai..
suddenly fall to one of the baju kurung..
sumPah berkenan giler..
thought of wanna buy it for the dinner night..
but the theme is still not be decided..
so how???

bcoz i relly i wanna it, i consider it as my present on my burfday..
huhu..
who else gonna giv me right..


this new templates right just for my burfday too..
kinda gurlish..
hhuhu..

turn to love the grey/silver...
silver is smart!

but this is the kampunggal...

Friday, January 1, 2010

mari merompak!!!

italian job junior..

tempat: umah sendiri (room, to be exact)

hari:rabu

pihak yg terlibat: naimah.. najwa (adik aku)

alkisahnya: mak aku ajak kluar ngan dia, bli barang.. maka aku yang tgh menonton laptop, trus shut down n biar je la tbuka.. sebelum berangkat, aku kunci pintu bilik. takot gak la tinggal barang camtu ja.. even kunci pintu rumah pon..

setelah berjam jam keluar maka kami pun pulang.. aku tros nak masok bilik.. tiba2 baru teringat aku dah pi kunci pintu tu.. maka..

naimah: mak, kunci pintu bilik mana? tadi kunci masa nk kluaq tadi..

mak: la.. orang dah kata dah, jangan dok kunci bilik tu. kunci dia hilang..

naimah: (terkejut aku) lah mana nak tau. tu camna ni?

mak: try la cari kunci tu kat mana2.. mak nak pi tengok org sakit. mintak tolong najwa cari..

maka aku pun..

naimah: kak wa! tolong cari kunci sat. sah kena marah ngan abah kalau dia tau pintu bilik terkunci. ari tu dah la 2 bilik dah panggil org mai pecah pintu. mati la kak mah.. tolong cari sat..

najwa: tu la. lain kali tanya mak dulu.. hisy.. mana nak cari benda yang takdak..

naimah: tolong la sat. kita cari. satgi abah balik kerja dia tanya awat yang dok pulon nak pi kunci..

maka kami bertungkus lumus mencari.. aku pergi kluar, tengok kot tingkap.. sedeynyaaaa...


tiba2 adik aku muncul..
najwa: kak mah, kita jolok dengan kayu la..
naimah: nak jolok macam mana.. hang tau dak ada tombol tu. hang nak suroh kayu tu pusing benda tu mcm mana..
najwa: kita pikiaq la..
naimah: toksah dok mengarut. baik kita pi cari kunci..

aku pun masuk la dalam rumah.. cari kunci..
tinggal adik aku sorang kat luaq..
takdak ka orang dalam kampung aku ni yang pandai pecah rumah orang.. tolong mai pecah pintu bilik ni sat.. aku dah taktau nk buat macam mana lagi dah..
aku pun konon kononnya terer guna la jangka tolok.. dok jolok2 lubang kunci tuh..
lastnya, pintu xleh buka.. jangka tolok tu yang patah..

adik aku yang ada kat luaq tu menjerit..
najwa: kak mah! kak mah try kat dalam, cek try kat luaq..
naimah: suka hati hang la.. orang dah kata xleh, xmau dengaq..
tak lama lepas tu adik aku masuk..
najwa: kak mah, kita kena cari satu benda yang nak pulas tombol tu. pastu kita ikat kat kayu, jolok masok kat dalam bilik..
naimah: masalahnya benda pa yang nak pulas tu. satgi kak mah kerat jugak tangan hang ikat kat kayu tu.. (aku dah nak geram)
najwa: tu la.. kita kena pikiaq
naimah: hang pi la pikiaq..
tak lama selepas itu..
najwa: kak mah, tengok ni.. benda ni boleh bawak masuk kat tombol tu, pastu kita pulas la dia..
aku tengok benda yang adik aku pegang tuh.. botol kismis.. dia siap buat demo kat aku lagi.. masukkan lubang btol kismis tu dekat tombol.
naimah: besaq sangat lah..
najwa: kak mah cari la apa2 sumbat kat tepi ni.. bagi kecik sikit..
maka aku pun tersenyum.. betol betol betol!!!
naimah: mai kak mah buat. hang pi cari kayu kat luaq..
najwa: cek pi cari kayu, kak mah cari tau benda apa2 sumbat kat tepi lubang tu..
naimah: ya.. pi la cari kayu..
maka.. aku pun memerah otak.. nak guna benda pa la ni..
tiba2 mata aku terpandang atas almari tu ada bekas hantaran kakak aku.. ada span..
cam cantek je..
aku pun tarik turun..
maka, dengan segala ke kreatifan yang ada aku lekat span tu keliling, tepi lubang botol tuh..

habes rosak hantaran tuh.. kisah apa.. yang penting bilik tu terbuka..
selepas selesai.. aku keluar cari adik aku..
naimah: kak wa! jumpa dak gi? kak mah siap dah..
najwa: dak lagi... takdak kayu panjang.. ada yang pendek2 ja.. kita sambung guna browntape lah..
naimah: apa apa ja lah..

kami pun seperti wonderpat, berkerjasama.. tiba2...
terdengar suara orang bagi salam...
najwa: kak mah, ada orang mai..
naimah: isy! sapa pulak.. time orang dok buat kerja ni la dia nak mai..biaq la... buat xtau.. buat macam xdak orang kat umah..
tiba2 dengar tapak kaki orang tu menghampiri belakang rumah, dekat kami.. seorang mamat tiba2 muncul.. (siap pakai jaket ofis)
mamat: adik, ayah ngan mak ada kat umah?
naimah: takdak..
dia tiba2 pandang kayu yang aku tengah pegang tuh
mamat: tengah buat apa ni?
naimah: haa?? urm.. nak buka pintu bilik, terkunci..
mamat: awat, kunci xdak ka?
naimah: (banyak tanya la pulak) takdak, hilang..
mamat: dah tu, nak buat macam mana ni?
naimah: nak jolok ngan kayu.. (malas aku nak explain)
mamat: (ketawa).. saya dari syarikat *%$%^, nak buat survey sikit... air kat rumah ok tak? ada merah2 ka..
naimah: ok ja...
mamat: air minum selalunya macam mana? masak air..
naimah: guna water filter, elken..
mamat: ouh, bagus tak?
naimah: bagus kot.
mamat: bagus untuk kesihatan?
naimah: (soalan ape ni?? dia tak nampak ke aku yang sihat besar macam ni?) haaa?? bagus kot..
mamat: dah berapa lama pakai filter tu?
naimah: (banyak pulak dia soal) 3 tahun..
mamat: nama adik? (dia catat segala menda yang aku cakap tadi tuh dalam borang survey)
naimah: naimah
mamat: no telefon..
naimah: 017597****
mamat: ok, terima kasih.. selamat berjaya bukak pintu..
naimah: (senyum ja la).
dia pun blah.. fuh, gangguan btol..

kembali sambung bekerja
setelah siap sambung kayu, kami pun melekatkan botol tadi tuh dekat kayu..
dengan darjah kecondongan yang approximate (xkan nk amik protector plak) sebab nak masuk dari tingkat kat tepi.. so, kena la condong untuk menghala ke pintu...

setelah berjaya, kami pun menjolok masuk kayu tersebut..
dengan bangganya dah nak sampai je botol tu dekat tombol pintu, tiba2 xleh nak pusing pulak..
sumpah sedeh...
dahla penat..
dah berpeluh peluh.. kayu tu berat tak agak plak..
naimah: kak mah dah kata dah, kak wa.. tak semudah tu.. jam dah pukul bpa?
najwa: 4.40..
naimah: fuh.. mati ar.. abah nak balik dah.. macam mana ni??
najwa: jom la kita pikiaq dulu..
naimah: kak mah dah tak larat ar.. penat..
aku duduk dulu.. panat gila.. masuk utan tepi tu cari kayu.. dah la berat nak mati..
najwa: kak mah, tingkap dekat kepala katil tu kunci tak?
naimah: tak..
aku terus bangun tarik slidng window tuh.. sah, tak kunci..
najwa: haaa.. kita jolok kat situ la.. straight dengan pintu.. takyah condong2 dah..
awat la aku x terpikiaq tadi..
naimah: jom bukak balik tape tu. ikat balik botol tu bg straight.. tapi lagi jaoh la..kena cari kayu lagi panjang ni..
najwa: kita sambung la ngan kayu laen plak..
naimah: bapak ar, jenoh nak sambung lagi sampai 3 batang..
najwa: kak mah nak try ka dak?
naimah: ya la.. mai sini, nak sambung..
maka bersambunglah lagi kayu tadi..


naimah: dah, siap..
elok aku nak bangun angkat kayu tu ja..
ayah aku sampai..mampos la kena marah.. ari tu adik aku yang silap pi kunci pintu bilik yg 1 lg smpai kna upah org pecahkan tombol pintu.. lpas tu bilik akak aku plak tombol tu loose..
kali ni aku plak yang buat pasal..
pintu.. pintu...

ayah aku menghampiri kami.. agaknya pelik tengok amenda la kami tengah buat..
naimah: abah, pintu terkunci, kunci hilang..
abah: haaa.. eloklah..
ayah aku terus blah.. buat tak tau kt kitorang..
cuss.. lagi terbakar semangat aku nk bukak pintu.. takyah upah org datang pecahkan, aku nak buat sendiri jugak..
najwa: mcm mna kak mah?
naimah: mcm mna apa.. jom ar buat sampai boleh..
tengah nk start jolok, mak aku pulak balik..
dari jauh..
mak: dok buat apa tuh? dah boleh bukak pintu?
naimah: tengah nak bagi boleh lah ni..
mak aku menghampiri kami.. dia tengok benda yang aku tengah pegang tuh..
mak: benda apa tu yang bulat kat hujung kayu tuh? (mak aku siap ketawa2 lagi)
naimah: (boleh pulak dia dok gelak kat aku) sat la org nak try ni..
aku pun menjolok kayu tu menghampiri tombol pintu.. lenguh gila tengan..
mak: baca la Bismillah dulu.. Ya Allah, bagilah boleh..
naimah: (banyak pulak syarat dia) Bismillahirrohmanirrahim...
aku pun menjolok, dah masuk dalam lubang tu.. aku pun pusing2.. macam xdak kesan pun..
tiba2..
mak: berjaya!!!
naimah: haa?? berjaya apanya..
mak: larh, tak nampak ka dah bukak tuh..
naimah: (aku pun membesarkan mata aku yang rabun ni) haaaa.. dah boleh!!! Alahamdulillah..

lega gila.. selesai masalah aku...nsb baek boleh buka..
tapi mang adventure gila..
sejam setengah kitorang bertungkus lumus...
dan akhirnya..
huhu..
credit to my little sister najwa munirah..


u tell me how i did it.. perhaps i'm a becoming engineer~