Monday, November 23, 2009

bile expired???

satu hari, aku n kengkawan sedang makan roti gardenia dekat bilik.. lalu..

x: weyh, tengok jap bila expired roti ni..
y: jap eyh, nak tengok.. (membelek belek) esok..
x: esok? fuh nasib baik.. habiskanlah jap lagi..

malangnya roti tu tak berjaya dihabiskan.. malamnya, datang seorang tetamu kat bilik kitorang..

z: weyh roti bila ni? boley makan gi tak??
y: (melihat jam di tangan).. boleh gi..
z: pesal tengok jam pulak??
y: yelah, nak tengok dah pukul 12 ke belum.. kalau ye, dah expired lah.. dah masuk tarikh esok..

Thursday, November 19, 2009

movies comment..

pisau cukur.. fazura was so cute.. with her crazy idea.. braces boy (i dun even knoe his name) smart giler larh.. most of all at the dance part..
bella which is just loose in "siapa nak kahwin jutawan" was persue by her friend, intan to go on cruise that was sponsored by her sugar daddy.. main motive, to find a superb rich husband.. on tha cruise, bella busy seduce datuk hisham while intan make a drastic decision to find the murderer of datuk zak..

jennifer body.. u better be above 18 to watch.. horror.. but very satisfied.. well-explained.. great ending..
jennifer is a popular student among the girls.. she's the hotty one.. one night she attends to a mini concert kinda gig at the uptown.. the band, low shoulder, burn the club n take her away. they have to sacrice her to the devil, so that the satan will help them to be the greatest band.. the important thing is, they have to sacrifice a virgin.. jennifer who thinks they want to rape her, lying that she's still a virgin, so that they will release her..so, one of the band members stabs her with a knive.. but they dun follow the condition to perform the ritual, jennifer is not a virgin.. that cause the devil to get into her dead body.. she lives as usual, but hungry of blood.. human blood.. then the horror begin, she kills two boys n drink their blood.. no one know bout this, except her bestfren.. what she gonna do..

christmas carol.. 45% boring.. nothing make us curious.. mengantuk weyh..
it's about a most stingy man, ebenezer scrooge.. he hate the christmas celebration.. one night, on the christmas eve, a spirit oh his business partner which is died comes.. he tells srooge that 3 spirits will come and help him to realise his mistake in his life.. the first spirit comes and bring him to his past life, child to adult.. the second spirit comes to shows him that even he's stingy and hate christmas, people still love and appreciate him.. the third spirit shows that when he died no one symphaty toward his death..

planet 51.. cute funny movie.. not so superb.. they should make it even unique.. too simple..
it's about planet that lived by a community of aliens.. thay have family, great bond with each others n love.. one day an astronout from the earth comes to the planet.. these aliens call the astronout alien and think that the man is dangerous.. the astronout was hunted by the polices and soldiers.. he hide in a house until found by an alien that realise that he's not dangerous.. the alien name 'lem', try to help him to go back to his flying saucer that was guarded by the soldiers..

Tuesday, November 17, 2009

no tittle..

today...

class: all cancelled..

outing: plaza alam central, kompleks pkns

lunch: food court, plaza alam central

best buy: sandal caspia, tshirt be girl

mate: syafiqa, shafa, yusra, aza

transport: bus.. rapid kl of course..

dinner: chicken fried rice.. (syafiqah bought)

tonight: lepaking.. my room, lin's room

tomorrrow

class: all cancelled

program: lepak ptar

Monday, November 16, 2009

cerita yang sama..sampai bila??

isu semasa: keganasan sedang melanda..

mangsa: students of foundation in law, engineering n tesl (girls) of uitm shah alam, 0910..

jenis keganasan: place these students from groundfloor to 4th floor

berita selanjutnya: seperti yang dikhabarkan kelmarin, anggaran aku terhadap hukuman itu benar benar berlaku. dapat je kunci bilik tadi 1B-04-26(c).. 04! tu menujukkan tingkat 4! dengan kesedihan terlampau kami bagaikan sedang mengangkat bendera putih menyerah kalah dan terpaksa mengangkut semua barang2 dari groundfloor ke tingkat 4.. sumpah cam nak tercabut bahu.. aku angkat 2 trip je.. thanks to yot, ain n fatin yang tolong angkat barang aku..
apakah tidak cukup lagi dengan surat pertuduhan itu?? sehingga terpaksa menghadiri perbicaraan pada 7 disember ini?? dan ada khabar angin sepoi bahasa mengatakan terpaksa membayar rm10 bagi setiap kesalahan..
apalagi naimah.. malayanglah rm40...
rasa macam nak turun makan pun tak sanggup.. biar lapar kat atas ni.. (kononnya..)
dahla wireless tak dapat... sabo je la..
kalau aku tertinggal barang pikir 120 kali dulu befora nak naik balik.. blok b weyh! kalau a boley tahan lagi..
sedey weyh.. sedey tahap panda ni...

kesimpulan: alang alang diorang letak aku kat atas, lagi aku nak buat semak

kesedihan: bilangan anak tangga dan toilet yang macam purba

roommate: ok la..

fikiran: fikir pasal result yang taklen bukak lagi

setel: unblock aku punya wireless id dekat menara Sulatan Abdul Aziz Shah tingkat 6. beli bantal dekat seksyen 7.

terakhir: cuba berfikiran yang terbaik tentang bilik ni. at least kalau bukak tingkap takyah risau, takde pencuri nak panjat sampai tingkat 4. nyamuk x larat nak terbang cari aku. broadband dah jadi baik. exercise setiap hari.

Saturday, November 14, 2009

hello! anyone can help?

terasa seperti dugaan bertubi tubi menimpa diri...
bermula dari muet (listening) ntah kenapa speaker tu menjadikan suara org tu cam sengau je.. (langsung x clear)

selepas ber purnama menunggu result..
lpas keluar, xleh check pulak...

tiba tiba ketika mendaftar kolej tadi...
aku rupa rupanya dikenakan tatatertib..
-tak susun kasut
-tak buang sampah
-tak kemas bilik..

kenapakah???

surat pertuduhan telah diterima..
perbicaraan pada 8 disember...
jenaka apakah yang sedang berlaku???

aku kini ditempatkan di bilik sementara..
esok baru dapat blik tetap..
macam kena kuarantin pulak...

kalau diorang nk balas dendam pada aku dan pesalah pesalah yang lain,
pastinya kami akan ditempatkan di tingkat 4 atau 5..
itu dinamakan kurang asam..
*&$%&^*$##

dalam 200++, cuma 43 org terselamat...
fuhhh..
kekejaman sedang berlaku...
tolonggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


yang merana,
naimah mohamad...

gilakah..

esok daftar kolej

isnin masuk kelas

result keluar kemarin

jangan tanya berapa dapat

student portal xleh bukak

so result pon aku xde

mood: rasa cam nak telan orang

di otak: tak ingin memikirkan tentang apa2