Friday, January 21, 2011

lompat tinggi tinggi

hari ni aku telah memaksa baizura untuk duduk kt meja depan sekali tu dengan aku...
(mmg x la aku nk ddok sorang2, klau bosan aku nk buli siape)

baizura pulak dengan penuh kesabaran layan kerenah aku selama 4 jam di kelas dan tempat yang sama..
naimah: bai, mcm mna ni lapa..
(sambil jeling2 lecturer yg tgh lecture)
bai: sy pon lapar jugak
(keluarkan keropok mamee)
naimah: knape bawak 1 je
bai: saya xtau naimah pon lapar jugak
naimah: ok..
(alasan yg agak comel)
MSN Onion Icons
lain kali bawak nasi lemak n milo ais sekali masok kelas

dr nik: hari ni kita buat kuiz..
(mmg, bile ramai orang xde ni jugak lah dr nik nk buat kuiz)
dr nik: urm, jawab soalan ni (tunjuk slide), brape lame eyh.. (pikir)
yg lain semua senyap..
naimah: setengah jam..
dr nik: hah? setengah jam?
naimah: ahaa, setengah jam..
dr nik: urmm. ok lah, stengah jam..
MSN Onion Icons
klau aku tau senang je nk nego, aku mintak sejam pon xpe..
(mcm kelas ayah aku je ann)

aku n bai blur nk mati mse nk jawab..

dr nik: siape lagi yg x cube buat pspice?
(aku dengan penuh hati terbuka angkat tngan, mngaku siap2 xtau)
dr nik: ade jugak ye yg angkat tangan..
(xpe, aku jujur.. dlm hati "jgn jujur sgt boley??"..)
dr nik: yg dah buat?
(ayu sorang je yg angkat tangan, dah tu yg lain tu korang dah buat ke belum?? ke aku ngn ayu je yg wujud dlm kelas time tu, mcm biase, klau aku angkat tngan untuk "bnda yg blom buat", mesti ayu akan angkat tangan untuk "bende yg dah buat")
dr nik: senang je ni, anak saya yang 10 tahu pon tau buat..
naimah: ehem! ehem! (seriyes mcm rebel giler, n honestly mmg aku nk tersedak time tu! seriyes x tipu, xde niat nk buat mcm tu, dah tu 1 kelas pulak bising2 tnye sape buat mcm tu.. nk je aku masuk bawah meja)
dr nik: (senyum) x, anak saya tu maksud saya tau sambung wayar je lah.. (nasib baek dr nik mmg dah immune ngn aku yg selalu buat gila dlm kelas)
MSN Onion Icon
_______________________________________________

dan mlm semalam aku dengan merendahkan ego aku
(rendah lah sgt)

text mr s
"do u believe that when we're too comfort with the friendship, we exactly didn't realize when we hurt our friend..i did it a lot..sory"
(mcm nk pengsan aku, bile bace balik, this is not really me)
Onion Emoticon Set
dah beberapa jam kemudian, baru dapat reply
"i know who i am n i accept wat people say about me..its ok n no prob.. :D"

x pasal2 aku kne buat baek cengggini, kes bergadoh besar lagi..
(ey, bile ngko pulak nk mintak maaf ngn aku)
_______________________________________________

dan rummate aku pon dah kembali recover dari kesedihan dengan pakwe nye..

naimah: tikah, did u get back to haiqarl??
tikah: yup, but 1 hour per day call only
naimah: ouh, ok..

x kesahla apa pon, u choose your way, and decide the best..
no more tears okay [V*peace]
________________________________________________

tengah2 membeli belah,
dapat text
"naimah, alhamdulillah, kak ema dah selamat bersalin, baby girl"
waaahhhhhhh.. anak buah yg ketiga..
nasib baek raya cina ni aku balik..
klau x seriyes mmg x kan jumpe lagi baby tu in 2 to 3 years..
sebb mac ni diorang nk fly back to japan..
perhaps where they belong to, where their love start n bloom..
(jealous*jealous)
congratz sis, as always, a great mum to be..
Onion Icon
________________________________________________

u know, sometime something so small can make us smile for the whole day..
even hari ni agak letih, klas 8 hingg 12, kluar bli brang sampai 6.30..
perhaps a monologue with the two hearts calm us a lot..
(lompat*lompat hati girang)
Onion Icons

k, jom tido.. esok nk pegi program bowling kelab..

kampunggal~
bajet bangun nk study. tapi ter online pulak!

Thursday, January 20, 2011

makin surut

esok nora, tehah, han, fatin dengan dlah pegi camping fye..

tapi aku x pegi..
urm, sebb mlas lagi nk ber camping..
(padahal dah bagi nma n bayar)
gpon ramai sgt kot peserta, nnti mcm mna nk glamer
(hahaha.. seriyes perasan kuasa 100)
x, bukan sebb tu ye, sbb mmg aku nk kne telan buku differential equation weekend ni
supaya aku jadi terer integrate dengan differentiate..
dan supaya x menjadi pelajar paling blur dlm kelas DE..
(as always lah tuuuu)
MSN Onion Icon
dahla esok kelas 8 sampai 12 tghr..
ramai pulak yg xde..
kang aku jadi hyperactive lagi dlm kelas mcm minggu lepas..
Onion Emoticons
lecturer titas asyik point orang yg tengah mngantuk..
sekali baizura turn tengok aku dengan muke mngantuk die

naimah: dr, ni die ni mngantuk.. (tunjuk dkat bai)
dr: mne? die ni? (tgk bai, mcm x percaye pulak ckp aku)
naimah: dr tgk je mate die besar, tapi die mngantuk tu..
Onion Icons
lpas tu habes aku kne tampor dengan si nora yg mmg slalu budget mcm akak angkat bai..
=P

dah pulak esok group table aku (nora, dlah, tehah) xde..
mmg ddok sorang2 je lah kan esok..
depan sekali pulak tuhhh...
rase mcm set2 student straight A time skolah dlu..
ohh, bossaaaaannnnnnnnn...
Onion Emoticon
ayu pulak dah plan,
esok petang pegi jusco..
mlam pegi FiEST U..

arrhhh, mmglah jutawan ni nk je aku labur duit kt jusco tu...
dah la aku ni fully sponsored by parents aku je,
klau dapat scholar bukan takat jusco, KL Pavillion pon aku ajak ngko pegi ayu..
Onion Icons
tapi memandangkan aku mmg nk bli barang,
aku ikot jelahhh..

pagi tadi kononnya nk kluar gi jusco tebrau..
nk sewa kete,
han nk drive..
last2 han ade training hoki..

naimah: ah, nora, ngko jelah drive..
han: tau jalan x??
nora: korang nk sroh aku drive gen2 mmg aku x boleh la..
tehah: alah nora, same je kot, auto jugak..
nora: x boleh, bonet die tinggi aku x pandai..
(dlam hati, aku pon mcm xnak je pegi klau die drive.. huhu)
naimah: ngko jelah tehah..
tehah: ngko lah.. aku x reti auto..
naimah: mmg langsung x bergerak ar klau aku bawak, aku pegang stereng je tau..

last2 x pegi langsung.. sedih bebenor..
tulah ayu, knape ngko ngn aku x ambik lesen lagi!!!
kite kan terer buat batik, xkan lesen kete pon x boleh ambik lagi
(ade ke kaitan)
Onion Icons
k, nk tido suda..
esok aku try capture gambar aku yg terabai sebb x de kawan dalam kelas..

kampunggal~
korang pernah x rase klau ramai sgt x pegi kelas esok, baek korang pon join sekali, ponteng..
huk3x

Wednesday, January 19, 2011

batik lah sangat

hari ni aku pergi kelas batik.. dengan penuh gembira..
sebb kelas ni je yg aku x perlu menghdap calculator..

hari ni blaja mewarna..
tengoklah, tengoklahhhh..



ni hasil 1 seksyen..
lpas ni FINAL PROJEK menanti..

tema final projek group aku,
"bunga kesidang"
yang di siapkan di atas kemeja...

padahal bunga kesidang tu pon xtau amende..
so, pak cik go0gle yang sedia membantu pon menolong..
tadaaAaaAa!


first time tengok,
ape ni!!
dah la kaler puteh,
x lawa pulak tu..

berkali kali tengok,
ok jugak lah!
at least aku yang buta seni ni
boleh jugak ambik pensel conteng2 sampai jadi jugak...

kne hantar before 9/2..
x ke kejam tu...
1 folio saiz A3 nk kne hantar dalam masa 2 minggu...
dah la besar gabak saiz kertas tuh...

aku yang kononnya flexible mcm biase,
act co0l..
dalam hati.. %^^*&*&*3 (apa aku dah xda benda laen nk buat??)

____________________________________________________

sebenarnya jap lagi aku ada meeting..
so, gonjeng2 internet kejap..

semalam meeting Survival..
mlm ni meeting MT kelab..
mlm esok meeting Survival..

seriyes aku nk sroh budak2 ni cakap aku dah pengsan..
sebb petang tadi pengarah survival datang jumpa aku
cakap program kne tunda..

padahal aku, nora, tehah dlah smua dah bli tiket...
tekanan yang melanda kami ber 4 masih belum surut...

k, aku nk get ready untuk masok bilik air..
sebb sekrang procedure untuk mandi jadi makin susah..
ni smua salah si fatin yang mngajar aku mandi guna air panas sebb sejuk nk mandi mlm2..

last2 aku yg terinfluence ni,
pagi2 pkol 10 pon jerang air nk mandi..

but, ok lagi la dari yg x mandi langsung kannn..

k, get to go..

kampunggal~
nice n neat to be...

Tuesday, January 18, 2011

seriously, i'm sucks in working partner

almaklum aku ade tulis pasal kisah aku dan partner bengkel elektrik aku, si nabil yang mmg asyik bertekak dengan aku sampai hari hari terakhir lab..

dan kali ni aku nk citer pasal lagi seorang partner aku, partner Majlis Tertinggi kelab..
nampak x, aku siap highlight lagi name tuh..

dan ini lah tuan punya badan..
klau anak dara mna2 berminat, boleh isi borang..
yg dah berkahwin, harap maaf..
klau x silap kosong lagi kot...
x pon pandai2 lah korang mngayat die kt fesbuk.. pegi sini..

ahmad sherfiq ~ bachelor in engineering (computer)

ouh, sebelum tu, take note, ini orang sarawak..
(Nora cakap masa minggu orentasi, ni antara mamat hot lah kononnya)
padahal aku x kenal langsung pon sampai jadi MT sekali baru aku tau kewujudan mamat ni..

and untuk kesekian kali,
aku dan dia jugak LANGSUNG x match..
ingat balik pesanan abang capik time baru dapat jawatan tu,
"naimah jangan bergaduh mcm nabil pulak"

seriyes, masin mulut a.capik..

mmg mcm burung dan cacing..
aku x tau lah klau aku ni terlalu garang,
(nora selalu cakap aku ni garang nk mati dengan sherfiq)
padahal aku rase aku dah cukop baek..
(mmg x lah aku nk mngaku aku ni jahat)

ok, fyi, aku ni jenis yg x suka buat kerja dngan manusia2 yg sedikit blur..
(mcm aku hebatlah sangat pulak aannn)

sherfiq ni ok, seriyes mmg baek lah..
tapi pasal keje, kureng sket..
die lebih rely on someone else..
aku pulak jenis yg just boleh bekerja dengan someone yg really independent..
bile aku cakp sekali, aku nk org take note n tros boleh jalan keje..

so, both of us mmg asyik nk bertekak je...
kes die x reti mcm mna nk punch paper pon kne marah ngn aku dan kitorang bergadoh kuat giler sepanjang jlan nk balik kolej..
(logik ke student universiti x reti nk gune puncher?? u tell me)

dan bile discuss on something, die kurang sket ambik berat..
sebb tagline die,
"xpe, naimah, ko kan ade, ko pandai buat semue"

n sebb tulah selalu aku lagi nk marah sgt2..
(aku mngaku lah, aku mmg garang dengan die)

pernah sekali tu aku tulis kt sni pasal aku x pegi meeting then die conduct activity time meeting tu
seriously kitorang bergaduh besar lah jugak time tu..
sampai habes wallpost kt fb aku die delete..
(mase tu dlam hati aku "ada aku kesah")
sebb mcm perang meletus...

last2 msg balik, buat x bersalah baek balik..
mmg selalu pon mcm tu..

nk pegi EUPHORIA baru2 ni pon before naek bas kitorang bergadoh..
just sebb kes hujan turun je pon...
hahaahah..
then aku yg baek hati ni gi bagi gula2 (kononnya nk ambik hati), sebb nora marah aku tahap gaban bergadoh dengan die..
sekali dengan nora pon x nak kawan ngn aku dah...
(mungkin nora yg patot jadi partner die)

masa EUPHORIA pon begadoh..
kitorang lambat turun dewan,
then camp com sroh buat denda..
sroh MT modul pegi depan buat refreshment..
aku x berganjak langsung,
die je yang pergi depan,
tapi jadi patung x tau nk buat ape..
pandang aku dengan penuh muka blur..
last2 aku pegi lah jugak depan,
ajar refreshment..
lpas tu gadoh lagi, tarik muke..

sebb die ketawakan refreshment aku..

klau luar dari waktu meeting n pasal keje,
seriously aku n die mmg xde masalah..
kitorang ade je pegi lepak kafe ramai2...
sembang2..
tapi klau pasal keje je tros gadoh..

aku pon x paham..
aisssyyyy..
nora, tehah dengan fatin dah x larat nk tengok kitorang yg asyik bergadoh..
sebb klau kitorang bergadoh, cakap kuat2 jerit2 mcm orang berebut boyfriend pon ade jugak..
hoh0ho..

btw, aku pon xtau knape tetibe nk post pasal ni hari ni..
actually tgh pikir nk post ape...

then baru sedar, yg aku ni selalu dpat pertner yg x match dengan aku..
ke susah sgt nk buat keje dengan aku...

seriously aku suka sgt dengan pengarah program Survival yg aku jadi s/u skrg..
(bukan suka dkat dia)
tapi cara die keje.. n komited dngan tugas die..
dalam hati "sherfiq, bilalah ko nk jadi mcm tu, barulah aku dah x payah nk bertekak dengn ngko"

but after all, he's a good buddy,
die mmg kwan yg sangat baek..
tapi klau untuk partner kje,
mmg x match ngn aku..

n aku rasa aku mmg sucks sgt in partner..
mungki aku punye expectation terlalu tinggi,
x pon demand je lebeyh.. =P

k, mmg nk kne tido dlu..
esok nk pegi buat batik..
=P

kampunggal~
sekali lagi, klau nk tackle die, sila add fb die.. muaahaha

Sunday, January 16, 2011

one more memory never end~

before pegi camping EUPHORIA jumaat hari tu, aku siapkan dlu sketch batik aku.. sebb takut nnti x sempat..
dan, inilah hasilnya..
TADAAA!!!
seriyes, ade ke org nk bli corak mcm ni..
arhhh, xkesahlah.. janji aku buat jugak annn...

k, then esoknya tu aku pon bertolak untuk ke KEM KAIZEN.. (EUPHORIA)
yang bertemakan
"GRABS THE KNOWLEDGE, MASTER THE SKILLS"


1st thing yg menarik dngan hari pertama,
NIGHT WALK
at the same time masa nk buat nightwalk tuh,
students UPM pun ade jugak,
diorang baru sampai then nk buat nightwalk jugak...

mmg takot giler nk buat..
yelah, ni btol2 hutan kot..
kne buat sorang2 pulak..
tapi tutop mata...

perempuan kne pagi dlu, pastu baru lelaki..
so, mcm biase, kne lah ade volunteer nye..
nora dengan nekadnya cakap xnak..
fatin pon xnak..
last2, aku yg jadi mangsa..
aku pasrah je lahhhh..

sebb mmg dah takot sampai xde feeling langsung..
lalu, jadilah aku orang yg pertama..
melalui hutan2 n "rumah peninggalan komunis" yg tingkap rumah tu asyi berbunyi..
hahaha, seriyes klau nk tau rasanya kne join sndiri..

2nd day yg menarik, kitorang kne pegi buat khidmat sosial..
naek kereta senior, then kitorang akan di tinggalkan kt 1 kawasan kampung..
lpas tu kne cari rumah orang n mintak untuk buat keje sosial..

group aku mencube nasib dekat rumah 1st, tapi orang tu cakap x de org kt rumah selain die,
so die x nak kasi kitrg buat ape2..
then proceed rumah ke 2,
mak cik tu yang tersipu sipu malu,
makcik: x pelah dik, nnti kotor baju tu
kitorang: xpe makcik, kitorang mmg kne buat pon, tugasan ni
makcik: xpe, cakap je kamu dah buat, ni kotor ni keje2 ni
kitorang: x boleh mak cik, nnti kna ambik gambar
makcik: tu, pegang penyapu tu, ambik gambar

aduiiii, baek sgt pon susah.. org nk tolong buat keje free2 je..
huhuhu...

then berjalan lagi..
lagi dan lagiiiiiii...

maka jumpa 1 rumah kedai..

dan dengan itu tuan rumah itu,
"urm, jom kita gi bersih surau, nk bersih rumah saya buat apa, isteri saya ada nk buat semua tu"

mka kami pun berangkat ke surau..

buat semua kerja2 pembersihan..
cuci tingkap, vacuum lantai, sapu sampah, mop lantai, sapu daun kering..

sampai sejam lebih,
n then done..
balik camp site, present tugasan..

but serious co0l..
u have to be brave to approach the houses..
if not u're not going to complete the task..

petangnya buat kembara halangan..
hahahaahahahaha (gelak siap2)
korang tau kan, halangan2 yg mcm tentera n plkn buat tuh..
haaaaa, tu lah benda nya..

untuk halangan pertama, kena meniti atas jambatan yg lebarnya dalam 1 inci je.. (actually die bulat, so surface sgt kecik nk mmpos)
aku ntah orang keberapa yg buat,
tapi for sure, baru sampai suku jalan,
BUMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!
aku jatuh tenggelam dalam air, (camp guider tu dah pesan klau jatuh pacak kaki sebb air tu dalam)
aku pulak dengan terkejutnya gi bend kaki,
so menjadi the ONLY ONE yang masuk dalam air,
FULL sampai kepala pun dah x nampak..
mcm lemas pon ade gak..

then halangan kedua, ketiga dan keempat aku lepas (welllll~~~)
yg ke lima, GAYUT TARZAN..
aduiiiiiiii...
baru je berlepas dengan tali terus masok dalam air..
memalukan seyh,
padahal dekat je jarak tu..
aissssssyyyyyyyy

oklah, kesimpulannya, 9 halangan,
4 kali masok dlam air..
lemah nak mampos..

mlamnya, main war game..
game tradisi KLM..
invented by this club...

game ni flexible..
so boleh ubah mcm2 cara..
klau dlu kt simbiosis, mcm laen,
kali ni di renovate mcm lain sket..

kali ni, 2 group akan berlawan untuk cari klu, (semuanya 4)
akan ada penjenayah yg akan baling peluru ke arah kita, sampai basah which consider sebagai dah mati (then perlu dduk)
then ada nurse yg akan merawat untuk kita hidup balik (di tabur dengan tepung)
main dekat padang yg berlumpur,
dan sangat gelap nk mampos..

aku bile mati je teros duduk then diam2...
xnak panggil nurse, sebb takot kne tabur dngan tepung..
huk3x..
padahal bile nurse nampak aku yg tengah ddok bersenang lenang,
habes! mandi air n tepung..

dan kt sinilah Fatin n Tehah mencipta rekod,
diorang berlari ke arah bertentangan sebb nk lari dari penjenayah yg kejar diorang,
tapi diorang x pandang depan,
sekali bile nk pusing pandang depan,
DAH TERLAMBAT!!!
kebabmooMMmmmM!!!
mka terluruhlah sedikit gigi tehah di situ dan lebamlah kepala fatin..
seriyesly mmg kuat giler diorang berlanggar sampai 2 2 terpelanting ke belakang..
impaknya, pikir sendiri lah.. menangis teros..
huk3x...

hari terakhir,
main JBM. (jentera buatan Malaysia)
ni pon game tradisi KLM..
if u wanna know this, u have to join..
huhuhu.. suka hati aku je kan..

but this game seriyesly,
u'll know what the meaning of a leader!!
the responsibility, the rationality and all..

baru kite tau yg jadi seorang leader tu bukan sesuatu yg senang..
n baru kita akan mnghargai even orang yg kecil pon di keliling kita..
because everyone is important!

ok, thats all 5 activities yang PALING menarik..
sebb semuanya ada banyak lagi..
yang membasahkan gusi kitorang tanpa henti..

even bnyak gelak katawa, tapi input yg nak di sampaikan tu mmg dapat..
u dont have to go in front and do all the talk to produce a good leader,
sebab not everybody will remember what u say..
but u need to make they do, play and feel it..
then they will remember all those till the end..
because they feel the pain...


EUPHORIA: camping untuk lahir kan fasilitator n leader dalam kelab.. annual event by KLM.. seriously, bukan mcm ceramah2 untuk jadi leader ke forum ke. but everything applied in the games n presentation.. u really experience it! u cried, u laughed, u smile, u dissapointed, u feel it all in the way to be a good leader..

and today 16 january 2011, kem kaizen, pontian, kat sini aku dan Majlis Tertinggi kelab tahun 1, (nora [MT Dokumetasi], Tehah [T S/U], Syerfiq [MT Modul & Aktiviti], Fatin [bendahari]) privately berjanji akan jaga kelab sepanjang 1 penggal ni... dan takkan lagi cakap "nak keluar kelab"

p/s: congrat to kak sasa and pasukan MT program yg berjaya jalankan program dengn baik.. Alhamdulillah...
but, study still come first..
sebb tu sekrang terpaksa bersengkang mta untuk study instrument, esok ada game soal2..

k, till we meet again..

kampunggal~
trying to be a good leader

Tuesday, January 11, 2011

hari lukis2

semalam cuti,
hari ni xde kelas melainkan kelas ko-q (kokurikulum)

sebagai pelajar yg berbakat dalam bidang lukisan dan selalu perasan lukis cantik padahal hempeh aku pilih klas kraftangan..

for now, aku happy lah jugak masok kelas tu (padahal baru sekali)
bagi ayu yang pilih untuk masok klas yg sama dengan aku,
tujuan die sebb nk buat anyaman sebb dia mmg anti tahap parasit untuk lukis..

last2 rupenya bukan klas kraftangan, tp buat batik..
teros tgk aku,
"naimah, jom ambik borang tukar gi klas taekwondo"

aku buat2 x dengar je.. muahaha..
sebb aku mmg suka ngn batik..
dan terpakse lah die ddok kt situ dengan aku..

dan macam budak tadika, pegi kedai buku beli drawing block dengan pensil warna..
aku bli yg kecik sekali..


x sangka warna pensil pon dah mahal sekrang..
dlu klau kt skolah rendah,
sape yg ade pensil warna 24 btang, 36 batang,
dah kira anak orang kayalah tu..
nk pinjam pon takot..
klau buat patah lagilah..
mmg cuak je muke..
pastu pesan2 lagi
"jangan tekan tau"
x pon klau x nak bagi pinjam
"mak kami x kasi orang pinjam"

alahaaaiiiii, comelnye care kedekut budak2 kan..

si ayu yg kluar pegi shopping beli 24 batang punye..
naimah: lah cakap x suka lukis, beli lagi dahsyat dari aku
ayu: aku suka warna je.. nnt ko lukis aku warna..

ye lah tu.. buat ape beli banyak2 padahal nk gune sikit je cik ayu..
dahla bapak mahal..
almaklum budak2 biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tengah kaye raye..
blanje aku sekali nnti ayu...

pagi ni sebenarnya aku nk ikot nora, tehah n dila kluar jalan2 utm..
cam lawak je statement tu..
diorang pertama kalinye nk sewa kete n try bawak kt area jb ni..
aku yg semlm berkobar kobar nk ikot sekali bangun pagi,
pegi bilik diorang. tgk2 dah kunci..
DIORANG TINGGAL AKU!!!

CET3!!!
sedih aku..
baru nk naek kete..
(mcm x pernah naek)

dengan alasan diorang dtang bilik aku tgk aku tgh tido..
padahal aku bukan tido btol2 (ye ke???)
tgh tunggu msg diorang bile nk pegi..

mmg lah lewat sket bangun..
dah semlm aku dengan tekunnya study instrument sampai pkol 3..
apesal rajin sangat study instrument, mungkin sebb DR Tan tu hensem sgt kot..
hahaha..
(seriously charming! [i'm dead])

xpe lah, dah xde rezeki aku nk naek kete pagi ni...
lpas ni sewa kete ajak lah aku...
x nak naek teksi lagi (berlagak nak mati)

petang ni aku akan start lukis2 kt drawing block tu..
lalalallaa..
(pesal happy ni)
nnti aku upload gambo kreativiti aku tu ye (jgn pengsan)

ouh ye, kan aku ade mention pasal photo diary yg aku tgh bergiat aktif tu kan..
here's some of the pictures..
(xleh tunjuk byk2, bahaye)


simple je lah..
seriously sgt best..
try it out!!
bg those yg ade printer tu snang lah..
jgn pulak korang rajin sgt nk pegi kedai gambar tiap2 hari..
klau ade glossy paper sgt best..
tapi bajet kne tinggi sket lah..
tapi klau A4 paper pon boleh je..

nnti aku post pasal kebangangan kelas TITAS online semalam..
serius kelas mcm ni mmg x bermotif..
pening kepala aku!

k, get to go~

kampunggal~
lapar3x.. ayu cepat balik.. mne nasi aku.. :P

facebook ouh facebook

ok, minggu2 ini sangat busy..

this weekend camping untuk EUPHORIA, Kem Kaizen, Pontian
next weekend camping FYE, Tanjung Piai
n the next other weekend SURVIVAL CAMP, Endau Rompin State Park

n untuk survival tu aku dengan malasnya nak mampusnya kena jadi S/U..
nice kan utk orang paling terok buat filing..
Onion Emoticon Set

yg EUPHORIA tu camping untuk blaja jadi FASI and all those management thing in the club (first year di kerah join mcm mangsa tentera jepun dlu.. hahaha..)

FYE (first year experient) yg ni mmg btol2 rugi x pegi, sebb fakulti buat untuk first year.. (jadi first year tu seumur hidop sekali je)

SURVIVAL tu untuk ahli kelab.. mungkin untuk blaja jadi survivor yg baek klau tersesat dlam hutan nnti..

ok, hari selasa 2 minggu berturut turut cuti..
cuti ape ntah, aku pon xtau..
so hari ni berjaya buat revision INSTRUMENTATION..
Alhamdulillah, ade lagi waktu Allah bagi untuk study..

dan malam ni ada kelas TITAS secara online..
maju pelik je lecturer titas ni...
8.30, all 36 students have to sign in in elearning n access the chat..

tajuk: kepentingan blaja TITAS..
selain maksud TITAS, satu benda pon aku xtau.. wakakaka

ouh, yaaaa..

ura ura kononnya FB akan di totop, come tu true..

so, baca2 lah link in FACEBOOK END UP

bagi aku, xde komen lah...
dah banyak orang komen sampai beribu ribu kt situ..

i will get 100000000000...00 opinion klau tanya pasal ni..

cume, i think i put lot of memories there, so agak sedih skit la..
tapi ok jugak kot..
sebb dlu aku pernah pikir jugak,
klau aku meninggal, sape lah nk removekan benda2 x senonoh dlm tu..
oppSss! x senonoh tu bukan yg pelik2 lah..
i mean, maybe ade gambar yg nampak aurat ke, (tu lah, selalu sangat sinting lengan baju)
so, it's a go0d thing jugak...

klau ade opinion yg cakap mungkin ade new social web yg akan muncul,
mmg x disangkal, mmg akan ramai yang nk ambil kesemptan tuh..
well, laman sosial ni seriously agak penting..

klau x percaya cuba tanya naib canselor UTM.
huk3x..

sebb all the news pon selalu muncul kt FB..
mcm mna kitorang 1 blok x tau pon kne update matric kad sebb wifi xde kt blok minggu lepas..
those yg bace status kt FB je tau..
n a lot of things, student get updated dari administration UTM melalui FB...

n agak sedih nk tinggalkan page KLM kt FB..

agaknya mcm mna nk update program n promote program lpas ni..
urm, MT Dokumentasi kan ade untuk pikir tu..

ok, get to go..

Assalamualaikum..

kampunggal~
blogger bila pulak nk bubar...

Thursday, January 6, 2011

i'm not yet 20

3 days ago, 3rd january adalah burfday aku...
maka dengan ini, genaplah aku 19+1 tahun.. (20 is a nightmare number)
dan first time dalam hidop ade 2 birthday kek..


from foundation students friends

from coursemate friends


ouhhhh, long time x update blog..
sebabbbb.. (to0 much to0 list)

dah 4 hari sem 2 start..
subject agak pembunuh (killer)


sekarang patotnya ada meeting kelab..
penat2 aku perah otak pikir nk buat game ape mlm ni,
tetibe virus demam datang bertandang..

haissssyyyyyy..
dah nearly pukol 12.. budak2 tu meeting x habes lagi..
rase nk je aku pegi jenguk..

btw, dah pukol 12..
esok kelas pukol 8..
nk print note kejap then tido..

seriously sem ni berkobar kobar lah konon nk dapat cgpa baek dari sem 1...
rase mcm sem 1 terok giler..
rase mcm bodoh je..
tapi bile tgk list cgpe kelas nearly 3/4 x lepas 3.00
rase mcm patot bersyukur lah jugak..
atleast wujud jugak no 3..

post ni serious bapak bosan..
sebb dah mlas nk tumpu tulis blog skrg..
sebb sem ni subjek x menggoda aku untuk bukak laptop.
x mcm sem lepas yg bile buat programming terpaksa bukak laptop dan YM pon outomatic online..
lalu tergedik gedik menggoda aku..

sem ni aku more kepada buat photo diary..
everyday klau buat something nice, ambik gambar, print then lekat dalam mini sketchbook..
seriously sgt best..
try it out..
next time aku upload gambonye..

ok, till here..
go0d nite...

kampunggal~
i hate flew n fever. seriously!