Saturday, July 31, 2010

pesanan buat adik2x..

tadi pergi padang KDOJ (kolej dato' on jaafar) set up padang untuk hari sukan tadika ehsan..
hari ni memang relaks2x je.. yelah, kanak2x riang ria tu xde lagi...

esok mau nya sawan jugak aku nk kna bergadoh ngn budak2x tu..
4, 5, 6 tahun...
yg paham bahase tu x ape, masalahnya ramai pulak anak2x foreigner..
aku ni bahase omputeh buley la jugak nk broken2x..
masalahnya bahasa omputeh pn diorang x pahe..

mcm mna xtau lah nk cakap ngn bebudak ni besok...
kang org suroh berdiri die dudok, org suroh ddok die tido..

tambah2x time perbarisan, kitorang kne 4 org jage berbarisan cakap kt diorang bile time kne lambai mase lalu depan VIP...

haisy! bukan main hebat lah jugak tahap kesabaran aku ngn bebudak kecik ni..
sekali cakap x paham mmg ade yg kene sekeh..
haaaaa, kang akak dah buat garang...

nk pulak klau yg aktif sgt nk panjat bukit kt tepi padang tu..
mmg nk kne bawak tali rapia esok, ikat yg buas2x tu kat tiang khemah..

n klau yg kalah tu bawok2x bersabo la iyo..
jangan nk nanges, akak x pandai pujuk..
kang akak nanges sekali sebab sedih bebenor tgk kome kalah ye dik..

esok bile org start suruh lari, larilah di track yg betol ye adik2x..
jgn kome pegi lari menuju ke khemah ibu bapa cari mummy daddy kamu ye..
nnti akak jugak yg nk kne kejar..
akak ni pakai selipar je dik..

hiasan2x gantung kt khemah kamu tu jgn di tarik2x..
penat akak2x gantung petang tadi..
tolonglah kawal tangan yg selalu x tau nk dudok diam tu ye dik..

n adik2x, akak2x sedia maklum dengan hobi adik2x..
suke gi toilet kan???
jangan lah asyik nk membuang je esok ye..
akak2x ni x pernoh jage budak2x..
x tau nk handle korang kt toilet..
kang korang jugak yg akak2x flush kan..

adik2x, esok jangan lah asyik nk lari pegi ke mummy n daddy saje ye..
khemah adik2x dah cantik2x kitorang pasang segala mak nenek tadi..
penat akak panjat atas kerusi..
dudok lah situ diam2x ye..
nnti balik rumah, jumpe jugak dengan mummy n daddy, diorang x lari kemana ye dik..

adik2x, akak ni adik yg paling kecik pon dah form 3..
dah lame x bergaul ngn bebudak kecik mcm korang..
seandainya akak esok di luar kawalan dan ade diantara korang yg terkena pelempang, maafkan akak.. hoh0ho (ni tipu, x mungkin aku berani buat)
apa pon, selamat berjuang lah adik2x..
kecik2x lagi dah kne pertahankan maruah di padang ye dik..
good luck..

sebab korang, esok 7 pagi akak dah kne gerak pegi padang..
hilang nikmat weekend akak..

oppsSs! ini pastinya bukan adik2x saya..

kampunggal~
pesanan ikhlas dari akak tersayang..
ni semua anak2x foreigner n lecturers, berani aku nk lempang diorang???

Friday, July 30, 2010

Malaysia’s 1st human smiley


wanna know ape ni??
ni kempen FnN.. untuk teenage or youth..

org ramai2x kumpul n form the smiley face..
mcm picture tu.. sweet lah sgt kn???

klau korang pegi ni, u'll get ice-cold F&N Fun Flavours for whole day.. mmg superb!! minum puas2x.. sampai sakit perot..

n ade mcm2x game yg best, *Human Foosball, *Gladiator, *Battle of the Bands, *Nintendo Wii Sport..
aku pon x gonjeng lagi game yg unik+tak pernah tau ni..
but klau nk try, join benda ni ok..
angkot geng ramai2x

n korang jugak boley Design and print your very own personalized Smiley Tee.. korang boleh design tshirt n print out time tu jugak.. hasilkan tshirt ade pic smiley comey2x ye, kasi aku 1.. nk jugak!! hehe..

kt sane pon ade vibrant hope ballons.. as korang mcm boleh buat wish then lepaskan wish korang ke langit tinggi.. (ni klau bercinta boley lah, nk sweet2x konon..)

nk tau detail n nk pegi???, click kt sini (Malaysia 1st human smiley).. ade link.. check out!!

kampunggal~
be a teenage, with a smile
alahaiiii.. sweet pulak mlm2x cenggini...

permainan nyawa dalam bayangan mata


yea, kampunggal nk promote citer ni..
ILUSI
sangat best!!
antara cerita melayu yang x merapu dana pasal cintan cintun...

penuh tanda tanya..
meh kampunggal nk sinopsiskan sikit yea..

liza seorang gadis yg ada keupayaan ESP, (klau x tau bca balik pos ini).. die berkawan baek dengan rizal dan shahril sejak dari universiti.. tetapi dia dan shahril telah sama2x jatuh cinta. manakala rizal cintakan liza.. pada suatu hari, liza seringkali mendapat bayangan seorang lelaki mati dilanggar lori.. dan lelaki yg mati itu memakai jam tangan yg sama seperti jam tangan rizal.. beberapa kali dia menyuruh rizal menanggalkan jam tangan itu, tetapi rizal enggan.. pada malam akad nikah liza dan shahril akan di jalankan, shahril menaiki kereta rizal untuk ke rumah liza.. tiba2 tayar kereta rizal pancit.. kereta diberhentikan, tiba2x sebuah lori melanggar kereta rizal.. rizal selamat, tetapi shahril telah meninggal.. dan jam tangan rizal pada waktu itu telah di pakai oleh shahril kerana dipinjamkan oleh rizal memandangkan shahril tidak mempunyai jam tangan.. selepas itu liza kerap kali mendapat bayangan yang memberi klu2x kepada misteri kemalangan itu.. apakah kaitan bayangan liza dan kemalangan itu? dan adakah kemalangan itu di sengajakan?

ye, x payah lah korang nk terpacak lagi depan tv pukol 6.30 untuk tgk citer ni.. sebab dah habes pon.. but, korang tengoklah di www.tv3.com.my..
tekan dekat show; cari akasi, ILUSI..
sgt best! x tipu...

kampunggal~
berminggu aku berkabong depan laptop nk tgk citer ni

dan ia pon berlalu~

dear my buddy...

saya dah cuba buang itu..
jauh2x..
walaupun itu pedih..
berbulan berlalu..
penuh dengan kenangan itu..
saya dah cuba..
tinggalkan apa yg patut saya tinggalkan dari dulu lagi..

pedih??
entah.. saya tidak tahu...
kepedihan itu telah lama saya rasakan sampai kini waktu itu saya dah x ada perasaan lagi untuk merasa pedih...
terlalu banyak kekecewaan sehingga saya rasa kecewa itu sudah tiada rasa..

air mata untuk dia pun sudah tiada..
segalanya dah tiada..

saya akui, hati ini masih berbekas..
tipulah klau semua itu hilang x berbekas..

tapi mungkin kehidupan yang baru ini makin banyak mengajar saya...
dia bukan milik saya, dulu, kini dan selamanya...
saya mula menerima itu...
saya yakin telah melepaskan dia..

tawar hati..
inikah rasanya??

saya dah cuba..
segala galanya..
dah tiba mungkin, waktu untuk saya pergi...
lepaskan dia..

jangan persoalkan ini kenpa..
jgn persoalkan sekiranya saya sudah punya pengganti sehingga saya berjaya lupakan cinta yang saya agung agung kan selama ini..
yg penting diri saya tau, saya sedang cuba mengelak itu..
sedaya upaya saya..
saya penat mengejar..
saya cuma ingin melalui kehidupn ini mcm orang lain..

biarkan hati ini kosong..
buat apa yang saya ingin buat...
saya cuba larikan pandangan saya..
supaya hati saya tak meletakkan dia di hati saya...
saya akan sentiasa mencuba...
walaupaun setiap saat saya takut sekiranya saya gagal...

saya takut itu..
kerana apa yg telah saya lalui, sesuatu yg saya harap xkan lalui lagi seumur hidup ini...
saya akan teruskan hari hari saya tanpa brperasaan...
mengejar cita cita saya..
menyapa setiap manusia, memberi senyuman..
menberi teguran, menjalinkan ikatan persahabatan..
cuma itu yg saya nk lakukan sekarang..

saya ingin mengunci hati ini..
biarkan ia sepi..
kerana setiap kali ia terisi, hati ini tak pernah tenang..
saya sudah penat dengan itu...

biarkan hati ini sepi..
asalkan jiwa ini sentiasa ketawa...

saya takkan lagi menyerah kalah dengan perasaan saya lagi..
saya takkan~

kampunggal~
this is one of the post from my personal blog, weeks ago..
naema91.blogspot.com..
i just keep smiling read this.. again n again..

first victory~

tadaaa!!
yea i did it..
pagi tadi baru dapat msg untuk pergi majlis perlantikan ni..

tapi yang kurang mengembirakan,
i was assigned for biro kebajikan..
muke aku ni muke org baek2x agaknya..
n ade muke suke bantu orang..
Alhamdulillah..

tapi agak frust sebab x dapat biro penerbitan..
kecewa! kecewa!
x nampak ke kesungguhan dan cinta mati aku pada bidang tulis2x ni..
sehari 2 3 kali update blog..

tp mmglah x layak pon..
sekali die tanye..
tau gune adobe??
xtau..
flash?
xtau..
photoshop?
xtau..

mmg x layak kan???

xpelah.. dah rezeki aku untuk menyumbang kepada kebajikan...

izumi: ey, best lah biro kebajikan..
naimah: best apanya..
izumi: yelah boleh buat kebajikan untuk kitorang..
naimah: tu bukan aku yg best, tu korang yg best..

so, akhirnya aku berjaya mencapai salah satu target aku..
n masih menanti respon untuk electric vehicle challenge team tu..

dah berminggu minggu ni..
xde respon pon..
ke Dr Nik dah lupe application aku sebab awal sangat hantar...

fatin changmin: pegi lah jumpe die tanye..
naimah: xnak lah.. nnti die cakap x tau nk sabar..
fatin changmin: alah, pergi jelah tanye.. mne tau nme ko tercicir
naimah: die cakap tunggu.. tapi dah lame jugak ni..
fatin changmin: tunggu, tunggu.. tgk2x nnti kete tu dah siap weyh..

: (

ape patot ke aku send emel tu skali lagi..
cet!!! benci tau tunggu tunggu ni..

pagi tadi terlewat bangun sebab semalam main netball sampai 10 malam..
dapat msg, PMI..
'perjumpaan pukol 5 petang'

kemudian dapat msg JURUTEK
'EGM dan perlantikan jawatan exco pukol 3 petang'

hantar msg kepada PMI
'akak, saya datang lambat sikit, ade EGM JURUTEK.'

tetiba dapat msg KLM
'lambaian mesra, kumpul dekat tadika ehsan pukol 2.30 petang'

hantar msg dekat JURUTEK
'salam. nnti lambat sikit pergi EGM, ade lambaian mesra pukol 2.30'

itulahhhhhhhh.. benci, benci...
buku dah makin jauh dengan saya...
ni baru balik dari jurutek..
aktiviti PMI dikuburkan sahaja..
sudah penat..
mlm ini netball..
esok kena ada di padang KDOJ, persiapan hari sukan tadika ehsan..

saya rindu nota2x n buku saya...
maaf, x sempat nk belek2x korang...
jangan jauh dari saya, mcm mna saya makin jauh dari korang...

kampunggal~
cepatlah habes SUKAM, Lamabaian Mesra..
saya nk kembali pada cinta hati saya..

Thursday, July 29, 2010

masa itu platinum~

memandangkan harga platinum di pasaran lebih mahal berbanding emas, rasanya cm ok jugak klau kita buat perumpamaan baru, "masa itu platinum"..


ok, dekat sini kampunggal nk share mcm mna nk menguruskan masa..
dah lama berkabung dari buat "theory dari dapur"..
yelah sejak start blaja ni, dapo pon x pernah masok...

ok, let's check out!!

1. write things down..
mcm kampunggal pernah buat tu.. penuh stick note kt meja.. listkan every activities that u're going to involve with.. jgn yg penting pulak yg tertinggal..

2. prioritize your list..
check out, yg mna penting n yg mna x penting.. n logiknya, dahulukan yg penting yea..

3. plan your week..
rancang aktiviti untuk seminggu tu.. apa yg perlu dibuat mengikut hari dan.. so that everything can be settled down on time..

4. carry a notebook..
make sure dalam tu ade your planner. so if there's any new program that u need to join, check out the schedule, supaya x buat double appointment at the same time..

5. learn to say no..
jangan bebankan diri dengan volunteer untuk buat semua benda.. especially bila berat untuk cakap "tidak".. defence yourself n your time.. jangan nk kesiankan org lain sampai diri sendiri terabai..

6. think before acting..
if u have any task to be settled, before u start, pikir dulu mcm mna nk setelkan tugasan tu.. bukan main redah je.. karang benda yg simple jauh pulak korang pusing2x nk siapkan.. have a plan then go for your task.. jimat masa, klau bijak caranya..

7. continuously improve yourself..
in anything u do, make sure u got benefits from it.. jangan buat benda yg sia2x.. sentiasa improve kan diri dengan tugasan yg berfaedah, bukan membuang platinum di tepi jalan.. platinum itu mahal~

8. think what u're giving up to do your regular activities..
if u all dah ada regular activites mcm everyday wajib gi merayau rayau ke, gi lepak2x, sembang2x kosong.. cube fikir fikirkan dengan daily activities tu sebenarnya waktu tu maybe boleh di gunakan untuk selesaikan tugasan atau buat aktiviti2x laen yg lebih berfaedah..

9. use a time management system..
tau kan time management dalam bentuk jadual.. yg 4 petak tu.. "penting-segera, penting-taksegera, tidak penting-segera, tidak penting-tidak segera".. apply this schedule so that u'll know which one should be done first.. so, x delah yg patot siap esok hari ni dah siap, yg patot siap hari ni esok baru siap...

10. identify your bad habit
list out the bad habit yg banyak mengorbankan masa korang.. contoh mcm "facebook".. then think out mcm mna korang nk reduce kan activity yg x berfaedah ni n guna masa tu untuk perkara laen..

11. dont do other people work..
keep remember, time is not something e can share neither something that we can borrow.. if it doesnt important enough, avoid spend your time untuk settle kan hal orang laen.. hal sendiri pon x terjaga..

12. keep a goal journal..
list down all your targets.. what u aim to achieve.. keep look at it, then sentiasa menggunakan masa untuk dapatkan impian korang tu.. never waste the time, or u'll regret..

13. dont be a perfectionist..
inilah yg di katakan berlagak pandai.. if u can ask somebody on how to settle something, from someone yg dah expert or hebat gaban dalam that field, dont waste your time untuk fikir or gonjeng sana sini.. ask for help so that everything will be faster and easier..

14. be aware of "filller" task..
when u list down all the activities or tast to be done, jangan mix up dengan perkara2x yg x perlu dan tak penting.. take out all those filler task yang akan merugikan masa korang..

15. avoid afficiency trap..
if u expert in something doesnt mean it's all benefiit for u.. tak perlu lakukan sesuatu yg korang hebat tetapi x mendatangkan sebarang manfaat.. no matter how great u're at that thing, just leave it if it's bring nothing good..

ok, check out..
last but not least.. "TIME IS PLATINUM" :p



kampunggal~
no time for calculus??
ahhh, saya tak suka subjek itu.. tolonggg!!!

basic electric

petang tadi, ade kelas basic electrical engineering..

hari ni first day kne buat presentation assignment, ataupon dr nik lebih suke panggil homework..
ade beza ke???
sebab bila aku submit dengan tajuk di bahagian atas, "assignment 1"
dr nik betolkan dengan pen merah, "homework 1"..
x paham aku..
atau lebih patot di panggil "collegework 1" sebab bukan buat dekat rumah pon..
xpelah, yg penting dr nik x tolak markah aku yg dah tertolak 1 tuh..

mengikot jadual di e-learning, group C yg akan present essignment hari ni..
melihatkan 5 org ahli group c, tapi sorang yg "bernasib baek" yg akan present..
nk tau mcm mna lecturer pilih???

die tulis no 1 hingga 5 n dekat whiteboard n bulatkan no2x tu..
lpas tu membelakangkan whiteboard..
then menggunakan marker pen, die titik whiteboard tanpa tgk..
(korang paham x ape aku cube sampaikan ni?)

kirenye die choose base on where he did the dot on the whiteboard..

aku x pernah terpikir ade jugak lecturer yg buat sampai mcm ni skali punyalah nk adil..
byk kali gak cubaan kot before dapat titik dekat dlam bulatan tu..
sebb asyik out of bulatan je..
penat aku ketawa..
mmg sanggop btol dr nik bersusah susah nk pilih student untuk present..
pick up randomly lg senang citer.. huhu

n nnti mintak2x time group aku, die tulis no 2 tu tinggi sikit..
tinggi banyak pon x pe.. hoh0..

kmudian evaluation..
setiap group kne buat eveluation to those yg present..
1 group wakil seorang...

bila dr nik panggil wakil group A..
semue senyap..
aku pusing kiri kanan, yelah mengharapkan kaum adam untuk jadi wakil..
tapi xde respon..
memandangkan aku ddk depan sekali, aku pon angkatlah tgn..
sebelom dr nik tgk list name n ketok kepala aku sebab x nak mengaku...

yea, aku selalu jadi org yg angkat tangan..
dulu masa asasi pon..
klau nk kasi attendant, lecturer tanya mna group B, aku jugak yg slalu angkat tangan...
mcm mesin.. kepala aku ni relate ngn tangan..
klau terdetect je panggilan itu untuk aku, mesti angkat tangan...
bila kt rumah, abah tanya siapa nk ikot abah gi mna2x, aku angkat tangan dari bercakap..
n klau jumpe lecturer dengan kawan, lecturer tanya siapa yg call die tadi, aku angkat tangan, instead of nk ckp "saya.."


kampunggal~
tunduk, tundukkan pandangan..
berhati hati, jalan makin licin..

Wednesday, July 28, 2010

sentuh itu dan ini~

today, i'm full of smile~
wahhh, ayat hepy jek..
klau kt uitm ni, dah lama yot, capa, ain, capika n aza dapat teka knapa..
hoh0..

petang tadi gi pspice punye bengkel..
rasanya 2 jam setengah dalam tu, aku gelak je banyak dari dengar ceramah tu..
haisy! sabo jelah..
rasa mcm nk angkat tangan.
"Cik, cakap malay je lah"
sebab english die mcm lain mcm sket.. ssh nk faham..
instead semue malay je tadi...

sebab die cakap separuh2x je.. lpas tu sambung ayat laen..
aku punya netlist dah mcm netLOST..
xtau amenda aku type..
kejap mcm itu, kejap mcm ini..
nasib baek result electric circuit tu x kluar, "ko tau ke x buat netlist ni???"

mlm ni ade perasmian SUKAM tadi..
mcm meriah je..
but i'm not attending..
ade interview JURUTEK..
n at the same time, perjumpaan KLM untuk register simbiosis..

so, text akak KLM cakap nk register kemudian sebab nk pegi JURUTEK..
xde nk komen byk pasal interview tu, tried my best..
klau ade rezeki, ade lah..
klau xde, x ape.. mungkin rezeki org laen..
________________________________________

btw, dah start menulis ni, aku nk share something ngn korang..
aku kn sekarang aktif menonton citer ILUSI tv3...

citer tu tentang seorang perempuan (diana rafar) yg ada kebolehan ESP..
tau x esp tu apa???

tu kebolehan untuk tau sesuatu yg akan berlaku ataupon pernah berlaku bila sentuh sesuatu barang..
ini betol2x, bukan main2x..
mmg wujud tau...
even kita semua pon ada ESP ni..
tp mungkin x kuat..
contohnya, mcm tiba2x kita rasa x sedap hati, mcm something going to happen..
tgk2x betol jadi.. itulah ESP..

especially our mum lah..
naluri! yea, itulah ESP..
bila rasa mcm anak die sakit ke, ada masalah ke..
tiba2 gelas pecah, then something happened..
klau ESP kita kuat, bila kita pegang sesuatu barang, kita tau masa silam tuan punya barang tu..
hebat x????

tapi jarang2x nk jumpa org yg hebat ESP ni..

kadang2x, people with this specialty, boleh dapat vision lagi..

tulah, aku pikir manelah tau nnti tersentuh kete BMW sesape ke, terbayang aku kawin ngn die, kan best cam tu.. :P
xpon bile pegi sentuh macbook dr nik, dapat tau soalan test basic electric nnti ke..
haha! tu melampau..
gila lah pulak nk gi sentuh macbook die..

so, klau adelah antara korang2x dapat vision mcm ni, n those really happened, jgn lah meng consider kan diri korang sewel atau gila.. itu adalah 1 kelebihan..

ok, done sharing for tonight..

ok, got to go.. need to spend much on calculus..

kampunggal~
tadi pegi FKE sorang2x.. untuk interview jurutek..
masa pegi sesat, masa balik pon sesat.. mengonglah..
dahlah balik tadi pukol10 lebih, nk jatuh jantung aku...

Tuesday, July 27, 2010

ini ke maksudnya penat..

semalam lpas habes sambut sultan tu, rush gi makan..
lpas tu balik bilik update blog..
siap2x untuk gi kelas pulak..
x sempat nk tutop mata dan letak badan atas tilam utm yg "empuk" ini..

terus gi kelas..
dari pukol 2, kelas habes pukol 5..
lecturer bagi assignment, siapa nk stay, boleh stay terus upload assignment ke e-learning..
aku tgk jam, aa'aah mmg lah nk kna blah..
jap lagi ada netball..
assignment due sampai pukol 12 malam kne upload dekat e-learning..
even baru separuh, aku blah je la..
teros balik bilik tukar baju gi training netball..
semalam mmg penat giler..
sebb tukar position..
rasa mcm nk pengsan pon ade..
(hah! klau pengsan mmg lah xde yg nk tolong angkat.. sumpah berat!!)

lepas balik, terus bukak laptop..
dah pukol 7.15..
pukol 9 ade perjumpaan kelab lambaian masyarakat..
so mmg ni je time yg ade untuk siapkan n upload assignment..
dengan kelajuan menaip tahap sederhana..
siap jugak pukol 8.20..
terus tutop laptop..
gi mandi, makan, n siap2x nk gi DA..
perjumpaan KLM..

balik2x tu terus tido..
mmg penat..
(solat semue setel dah)
tetibe teringat assignment basic electrical engineering..
terus alarm jam pukol 2.45 pagi..

pukol 2.50 bangun..
meraba raba suis lampu..
terus besarkan bijik mata, buat assignment..
even kne submit hari khamis, tapi pagi tadi tetap nk siapkan..
so nnti klau ade program ape, dah x payah pening2x..
dalam pukol 4.50, siap!!
tido semula..
wahhh, lega...

7.15, bangun mandi nk gi kelas...
sampai pukol 11, kelas habes..
Alhamdulillah, hari ni relaks sikit..
pukul 5 baru turun netball..
mlm ni tadi, ade perjumpaan Kelab Lambaian Masyarakat lagi..
untuk program hari sukan tadika utm..
aku dapat tugasan penyambut tetamu..
itu memang kelakar!!
aku??
ceh! mna ada rupa mesra2x..

lately mmg penat..
especially semalam..
rasa mcm nk gila..

n that's one reason i dropped two of the clubs i registered..
smart camp and adventure team..
tak terkejar...

esok, klas pukol 11, sampai 1..
pukol 5 hingga 7 ade bengkel PSpice..
malam ade interview untuk AJK JURUTEK (persatuan kejuruteraan elektrik)
if i get this, Alhamdulillah..
untuk biro Penerbitan..
korg tengok aku tulis blog ni layak x aku nk tulis buletin untuk JURUTEK??
heh! mesti x, sebab mengarot je banyak kt sini.. hoh0..
insyaAllah, klau dapat aku akan cuba yg terbaek..

by the way, even activity bertimbun, assignment still on time..
n masa untuk study still ada..
Azali kan pernah cakap, klau kita nk 36 jam sehari, kita akan dapat 36 jam sehari..
kite je yg kna cari masa!

there'll be sometimes that i will fall, but i'll try to be tougher..

tgk si Han tu, kawad pon masok, Velleyball pon masok, siap jadi AJK SUKAM lagi..
smart camp pun involve, KLM pon gi camping, malam esok interview AJK JURUTEK..
bapak banyak!!
itu die budak si empat rata..
aku kire sikit lah jugak ni kan..
boleh jadi empat rata x???
InsyaAllah~

kampunggal~
exhausted?? yup!
but never give up! till the end!

Sunday, July 25, 2010

perasmian WCC..

WCC tu ape? wireless communication centre..
dekat FKE..

so hari ni aku dan semue 1st year yg laen dikerahkan berdiri tepi jalan sambut Sultan dan Sultanah..

staf2x FKE.. tu dekan saya, yg kecik tuh.. the only dean with the tittle Dato' Prof Ir Dr..

mmg bosan giler tunggu~

ok, apa yg aku nk citer kt sini ke impress san aku terhadap security Sultan..

bile sultan sampai, ade 2 kereta polis yg excort.. (btol ke ejaan aku tu? ahh, hentam jela)
1 kt depan n 1 kt belakang..
yg depan sampai, then bodyguard die turun..
then lereta sultan sampai..
bile kereta sultan sdah berhenti,
kerete polis kt belakang belum berhenti lah, sebab x sampai lagi..
bodyguard dalam kete tu boleh bukak pintu n lompat turun mase kete tu still bergerak..
mmg kitorang yg tgk ni terbangak!
mmg style, mcm james bond.. hoh0!
die lompat turun n lari kearah kete sultan, before sultan turun dari kete..

kete nilah bodyguard die lompat turun..

n dekat belakang pulak, kereta yg bawak cucu sultan..
mmg cun! x tipu..
sekali die keluar kete, dekat 7 orang bodygurad die keliling kete...
n the best part is, semue perempuan..
bapak cun smue!!
pkai blazer hitam, slcak hitam n kemeja putih..
mmg style lah!!
hoh0ho..

yg perempuan ni, sorang dari bodyguard cucu sultan..

mmg diorang punye security superb lah..
dekat berapa puluh ntah bodyguard die..
mmg lari ke sana sini aku tgk..

mmg best kan jadi Sultan n kerabat die..
best ke???

naimah: ni yg buat aku cita cita nk jadi sultan ni
han: x boleh naimah, yg itu mmg x boleh..

a'a kan, mmg x boleh.. tu bukan cita2x tu berangan!

saya bersama ayu si empat rata~

kampunggal~
ade cucu lelaki x???

Friday, July 23, 2010

busana muslimah (ladies night)

ok, post kali ni banyak gambo..
memandangkan beberapa manusia text aku tanya pasal xtiviti pelik nih..
yea, bangun pagi tadi pukol 5..
terus online menghadap cerita ILUSI dekat tv3.com.my..
(weyh, tgklah!! best gila!)
sampai pukol 10.30..
msg ayu ajak kluar jusco nk bli tracksuit..
aku kn byk terlampau xtvt sampai x cukop tracksuit..
(xleh blah!)

lpas tu kami pon naek teksi gi jusco..
than balik pukol 2.30..
sebab meeting FYE tu kan pukol 3..
(summary crite je la eyh, rembat 2 tracksuit n 1 slack)

pegi meeting FYE (First Year Experience) dekat fakulti..
bla bla bla.. ceramah die..
wah! trip FYE kali ini ke Singapore, Tanjung Bin dan Hospital..
hospital tu khas untuk budak SEP (kejuruteraan elektronik perubatan)
budak2x lain boleh pilih..
aku of course la pilih S'pore.. (since passport blom xpired)

then pukol 5.30 balik bilik..
makan megi..
mcm ni...
yg lain2x tu gadget2x untuk buat teh..


x turun netball sebab penat sgt!!
yelah dari pukol 5 pagi nonstop..

pkol 7.30 siap2x nk pegi DA untuk busana muslimah..
pukol 8.30 gerak..
sampai2x ingatkan kitorang paling lewat..
tgk2x, kitorang yg first sampai..
ambik ngko!!
aku jd peserta ke 3..
mengong kan...


lpas akak pengacara tu bebel, ade montaj..
kitorang kne kumpul tepi stage..
ade briefing..
tgk2x kitorang lpas jalan atas stage, kne bagi ucapan..
mengong, mengong...
aku mmg lah jahil sket bab2x aurat ni..
isy!! mna lah tau hadis ke apa..
sampai turn aku..
mmg amende ntah aku pot pet..
feshen lah, baju berenang lah, tshirt labuh lah..
segala mak nenek aku campor..

lpas tu org laen semue mantap2x je ucapan diorang..
alaaahhh, apa aku kesah..
aku masok bukan nk menang pon..
stakt nk meramaikan peserta..

lepas dah habes semue, ucapan dari pengadil..
segala tazkirah pasal aurat..

aku dgr tau, penuh khusyuk..
terasa diri ni mmg lah kurang ilmu..
(bertaubat sebentar)

ok, (summary je la eyh)
lalu pemenag pon diumukan..
tempat ke 3...
fatin faizah! depan bilik saya.. budak SEM (engineering of mechatronic)


yg ke 2.. jeng3x..
aimi.. budak SEP (engineering of medical electronic)


yg pertama???
jeng3x..




sape2x???
heheh!






salah! bukan aku..

Baizura si comel itu.. (alah, yg shah minat tuh)
gambo die nnti eyh..
exclusive sket..

mari mulakan dengan gambo beramai ramai..
ini..
semua peserta, dan AJK pertandingan..
hhuhuh.. cari2x, mane aku...


ini classmate saye, yg masok..
yg tudung biru itu, HAN! hehe..


ini ro0mate saya, yg 'peace' ni..
atiqah..


kemudian, teringatkan si shah..
text die..
naimah: shah, baizura ko dh menang busana muslimah..
shah: yeke? dah agak dah..haha
naimah: blah la ko. tau die masok pon x
shah: tau la, aku kt telentime

aku bergerak kluar dewan nk ushar talentime..
ini, 3 org menyanti lagu tasbih cinta..


naimah: alaa, ko xtau. kitorang yg terpakse masok ni sebab dielah, kne teman die.. ade lg talentime?
shah: ad la..cronok gak

shah: wei, naimah
naimah: aku dekat talentime..
shah: aku tepi ko je..

aku pusing2x, a'a ade sbelah aku..
ye lah kan! sebab baizura sebelah aku.. ceh!!

aku pon terus balik even byk lagi peserta talentime..
mcm2x ade.. menari, menyanyi, berlakon..
tapi mlas nk tunggu sebab pakai baju kurung..

ok, itu shah! merangkap sahabat baek saya sekarang..
tempat saya marah, lepas geram dan bangge diri bila hebat..
dan saya, tempat die marah, lepas geram, dan bangge diri bila die hebat...

yg knal tu knal lah, yg x knal tu esok saya cari mamat sengal tu ambik gambo..
tunjuk kt korang..
esok die masok sepak raga, saya minesweeper..
ey, jgn fikir bukan2x..
die dah ade makwe yg comel.. (bukan baizura pastinya)
dan saya dah adaaaaa.. TUTTT!! ok, itu aje..
(tuttt itu adalah electrical engineering, dan pasukan electric vehicle challenge.. tu yg paling penting buat saya sekarang)

ini, saguhati peserta..

beg dari pejabat pembangunan wanita negeri johor..

ok, meh nk gtau lah apa itu
KARNIVAL WARNA WARNI 1 MALAYSIA
ni karnival anjuran kerajaan johor denga utm..
tapi kolej aku jadi tuan rumah n tolong anjur..
start mlm ni sampai ahad...
mlm ni ada busana muslimah (ladies night) & talentime
esok: game tradisional (batu seremban, congkak, sepak raga, galah panjang, etc), minesweeper, dota, rewang KLM, futsal, jualan dari setiap kolej, lawan wau.. mcm2x lah...

ini dia!
baizura yg comey! selalu tersesat gi kelas sorang2x dan saya selalu kutip die tepi jalan otw pegi kelas... knape klau aku lmbt gi klas je mesti jumpe die.. last2x pegi skali..
sebab tu shah slalu tegur aku bile jumpe aku jalan ngn die..
cuih!!



kampunggal~
doakan saya untuk minesweeper esok..
ey, esok miss X datang kolej saya sebab bertugas untuk jualan warna warni 1 malaysia, adakah miss k akan berjumpa miss x?? nantikan yea!
gmba saye xde?? alahh, aku pakai biase2x je, x penting..