Tuesday, July 27, 2010

ini ke maksudnya penat..

semalam lpas habes sambut sultan tu, rush gi makan..
lpas tu balik bilik update blog..
siap2x untuk gi kelas pulak..
x sempat nk tutop mata dan letak badan atas tilam utm yg "empuk" ini..

terus gi kelas..
dari pukol 2, kelas habes pukol 5..
lecturer bagi assignment, siapa nk stay, boleh stay terus upload assignment ke e-learning..
aku tgk jam, aa'aah mmg lah nk kna blah..
jap lagi ada netball..
assignment due sampai pukol 12 malam kne upload dekat e-learning..
even baru separuh, aku blah je la..
teros balik bilik tukar baju gi training netball..
semalam mmg penat giler..
sebb tukar position..
rasa mcm nk pengsan pon ade..
(hah! klau pengsan mmg lah xde yg nk tolong angkat.. sumpah berat!!)

lepas balik, terus bukak laptop..
dah pukol 7.15..
pukol 9 ade perjumpaan kelab lambaian masyarakat..
so mmg ni je time yg ade untuk siapkan n upload assignment..
dengan kelajuan menaip tahap sederhana..
siap jugak pukol 8.20..
terus tutop laptop..
gi mandi, makan, n siap2x nk gi DA..
perjumpaan KLM..

balik2x tu terus tido..
mmg penat..
(solat semue setel dah)
tetibe teringat assignment basic electrical engineering..
terus alarm jam pukol 2.45 pagi..

pukol 2.50 bangun..
meraba raba suis lampu..
terus besarkan bijik mata, buat assignment..
even kne submit hari khamis, tapi pagi tadi tetap nk siapkan..
so nnti klau ade program ape, dah x payah pening2x..
dalam pukol 4.50, siap!!
tido semula..
wahhh, lega...

7.15, bangun mandi nk gi kelas...
sampai pukol 11, kelas habes..
Alhamdulillah, hari ni relaks sikit..
pukul 5 baru turun netball..
mlm ni tadi, ade perjumpaan Kelab Lambaian Masyarakat lagi..
untuk program hari sukan tadika utm..
aku dapat tugasan penyambut tetamu..
itu memang kelakar!!
aku??
ceh! mna ada rupa mesra2x..

lately mmg penat..
especially semalam..
rasa mcm nk gila..

n that's one reason i dropped two of the clubs i registered..
smart camp and adventure team..
tak terkejar...

esok, klas pukol 11, sampai 1..
pukol 5 hingga 7 ade bengkel PSpice..
malam ade interview untuk AJK JURUTEK (persatuan kejuruteraan elektrik)
if i get this, Alhamdulillah..
untuk biro Penerbitan..
korg tengok aku tulis blog ni layak x aku nk tulis buletin untuk JURUTEK??
heh! mesti x, sebab mengarot je banyak kt sini.. hoh0..
insyaAllah, klau dapat aku akan cuba yg terbaek..

by the way, even activity bertimbun, assignment still on time..
n masa untuk study still ada..
Azali kan pernah cakap, klau kita nk 36 jam sehari, kita akan dapat 36 jam sehari..
kite je yg kna cari masa!

there'll be sometimes that i will fall, but i'll try to be tougher..

tgk si Han tu, kawad pon masok, Velleyball pon masok, siap jadi AJK SUKAM lagi..
smart camp pun involve, KLM pon gi camping, malam esok interview AJK JURUTEK..
bapak banyak!!
itu die budak si empat rata..
aku kire sikit lah jugak ni kan..
boleh jadi empat rata x???
InsyaAllah~

kampunggal~
exhausted?? yup!
but never give up! till the end!

4 comments:

nn said...

betullah. dimana ada kemahuan di situ ada jalan (chewah). antara nak dengan tak nak je. huuu

naimah said...

hoh0.. trimas atas sokongan~
:D

black_mel said...

hurm...kadang2 5,6 rata pun bole..tp buat jgn smpai menyiksa bdn..kesihatan kena jga jgk..

naimah said...

thanks black_mel..
to date, kesihatan still baek!
:D