Friday, September 23, 2011

next

phewww...
dah lama x update blog...

kamu tau, sekarang tengah pesta konvo...
hari ni 3 kali aku pegi...
tengahari, petang dan malam...
huahuahua...
padahal xde benda pon yg best kt situ...
yg sem lepas punya lagi gempak n best3x...

sem ni mlas nk menaip kt sni..
sebb keje belambak lambak.. (*bajet rajin sgt revise)

electronic technology
electronic devices
signal and network
engineering math
effective communication
english advance for academic communication
basketball

wohaaaaaaaa...
nampak x betapa aku xde mase untuk revise pon sebb asyik nk pegi pesta konvo yang busan itu...

but subjek effective communication tu macam main point untuk release tension...
boleh ketawa terbahak bahak dan terguling guling...
best kau tau...

thank god, it's on wednesday,
in the middle of weekdays...

rabu, kelas start pkol 8 pagi, habes pukol 1 tghari..
lpas tu sambung ko-q basketball...
-,-""

walaupon sem ni seperti awal2 sem yang lain,
(berkobar kobar nak naekkan cgpa)
tapi kali ni penuh mencabar tau...

ok, jam menunjukkan 5.03 pagi...
aku x tido lagi..
sebb internet cuma ada pukol 2 pagi dan keatas...
dahsyat kannn????

hari ni nora nak ajak teman dia pegi ushar motor yg nak dibeli...
dalam hati sekarang pikir idea mcm mna nk bagi alasan x ikot..
sebb mengantuk, lpas solat subuh baru nk tido...
kang aku pengsan tengah jalan sape yg nak angkat???
nora tu saiznye separuh dari aku....

petang pulak, encik arif buat open house..
tu lecturer electronic digit sem lepas...
n petang tu jugak konvo my kazen,
shafirah samsuri (degree in chemical engineering, UTM)..

yesterday konvo kakak aku,
mazni mohamad (degree in pharmacy, USM)

tahniah kamu berdua..
lepas ni plan untuk dapat sijil nikah pulak...

seamalam baru habes bace novel written by "alexender potter", tajuk, "u're the one that i dont want"
seronok tawu...
comel giler citer tu...
looking forward to buy "perfect scandal"
beli buku di MPH perlu pikir sejuta kali dulu...
1 novel RM 37.00
buku electronic aku semua tu pun dalam purata 18 ringgit je sebuah...

so.. soo.. sooo...

ok, till here...

bubbye....

Monday, August 22, 2011

aidiladha..

Di petang yng hening ini,aku tgh khusyuk membuat kad raya..
Bukan handmade okay, laptop made..

Aku buat utk family angkt aku..
(anak mithali la kononnya)
Aku cari gmbr family angkt yang diambil menggunakan kamera DiSeLaR milik dlah chan,
(memndangkn family angkt aku xde gmbar kitorg)
Then aku edit guna photoscape,
(ni la akibatnya bile kurang ilmu photoshop)
Letak ayat sket..

Lpas tu print,
Then aku fold up glossy paper tu, utk jadikan kad..
Waaaaaahhhh, dengan bangganye, "cantik jugak aku buat"

Lpas aku nk masokkn dalam sampul,
Tetibe ade rase weird semacam je...
Ok, kt depan tu aku tulis "selamat hari raya aidiadha"
Rasa mcm ade yg x kena...

Aku pegi carik akak aku,
Naimah; aidiladha n aidilfitri apa beza?
Akak; beza maksud ke?
Naimah; x nak guna time bile?
Akak; aidildha kan raya haji...

Dang!!!! Hambik kau..
Penat penat aku edit cantik2..
Dah siap print atas glossy paper pulak tu...

Knape aku hilang ingatan, aidiladha tu raya haji...
Kecewa aku... Huuhhhhhhhh...
Tak pepasal kne buat semula..
Ikotkan hati nk je pos yg salah tu.
Mnelah tau, diorg pn x perasan..
Tp terpikir pulak, klau diorang perasan mcm mne,
Xke jatuh reputasi aku...

Sunday, August 7, 2011

eating habit..

assalamualaikum dearest2 sekalian..

hari ni nak cakap pasal makanan..
almaklum bulan puasa ni terlalu banyak makanan sampai tergerak pulak jari jari yg x runcing ni untuk menaip..
setiap manusia ada taste masing2.. n so am i..
mak aku cakap aku paling memilih sekali bab makan..
so, so..

DONT EAT: FRUITS
yup! i'm not into fruits..
the only 2 type of fruit yg aku blh makan tanpa ragu2, rambutan n tembikai sahaja...
lain dari tu aku x makan..
(demand!)
baru2 ni masa program anak angkat,
mak angkat kawan aku (dlah) buat makan2 cempedak goreng..
aku yg pegi ddok melepak sambil melihat kawan2 yg sunggoh bahagia menikmati cempedak..
tak mkan, mcm berlagak..
klau mkan, x suka..
last2 aku senyap saja di situ.. huhu

DO EAT : VEGETABLES
I am a vegetables lover..
aku makan segala jenis sayur tanpa was2 lagi..
dari kaler puteh hinggalah ke hijau, kuning, purple, biru (ade ke)
in fact di kafe fakulti time lunch, klau makan nasi aku ambik sayur 2 kali lagi banyak dari nasi..

DONT DRINK: CAFFEIN

aku bercita cia untuk jejakkan kaki dalam starbucks dengan penuh bergaya minum cappucino or coffee..
but sampai sekarang masih x dapat sebb masih blom immune dengan bau n rasa caffein..
normally bile ddok kt hostel, konfem dpt rummate yg memerlukan nescafe utk study..
mula2 nya naek tension jugak..
lama2 dah alah bisa tegal biasa..
tapi untuk minum mmg x boleh..
pernah sekali pegi rumah senior aku ramai2 ngn kengkawan..
mak die serve kopi..
konfius aku dibuatnye, nk minum mmg x boleh.. tak minum macam x beradab pulak..
last2 aku angkat je cawan tu, sekali teguk dan menahan nafas aku teguk smua sekali..
senior aku pandang terkejut, "pergh, sekali minum je.."
aku senyum je, menahan sengsara tekak ni..
last2 nora bersuara, "weyh, ko kan xminum kopi.."
senior aku dengan muka peliknye, "lah, knape x cakap.."

DO EAT: NOODLING FOOD

i love noodling food, in fact more than rice...
lunch hour kt kafe, klau mee goreng, or kueteau (how to spell?) goreng still ade, aku akan pilih benda2 tu dari makan nasi..
tak makan nasi seminggu pon xpe..
n my beloved food everlast, "SPHAGETTI"..
i can eat it 4 times in a day...
klau pegi pizza hut, x pernah aku pesan pizza for personal set, mesti sphagetti..

DONT EAT: STICKY RICE


pulut..yeah, i'm not into it..

time raya, mmg siap la aku kne bebel ngn family pegi beraya rumah org mcm berlagak sebb x mkan lemang or ketupat..

dushh!! but i really dont like such sticky food..

last day dekat rumah mak angkat baru2 ni, mak angkat offer makan lemang..

"x pelah mak, saya x makan lemang"

terjugil mata mak angkat aku dengan muka pelik selama 5 saat..

DONT EAT: SPICY FOOD

people might think i'm not a challenging person..

pehal pedas pon x makan..

nk buat mcm mna, dah lidah aku ni tahap penerimaan pedas sgt rendah...

even makan nasi ayam penyek pon air mata mengalir bagai tengok citer khabhi kusyi khabi gham...

ayam kfc x makan hot n spicy okay...


DONT EAT: HOT FOOD

ye, ye, yeee....

as long masih berasap makanan tu, mmg aku x masokkan dalam mulut...

biar lambat makan asal jangan panas..

nasi kt kafe klau still panas mcm baru masak, aku tunggu sampai sejuk dlu..

suam tu masih acceptable..

________________________________________________

okay, that is me..

critical eating habit??

mane ade, ade lagi org yg lagi dahsyat dari aku tauu...

biar la ni cara aku bela perut… :D

formspring.me

give me question, i give u answer.. ^_^ http://formspring.me/naimahmohamad

Saturday, August 6, 2011

beruang n me~

do you know what the picture above is?
yeah, it's bear! or in malay "beruang"

tak pernah aku terbayang dalam hidup aku, suatu hari aku akan di kaitkan dengan haiwan tersebut..
and now, it's happening..

dalam kelab, semua panggil aku beruang..
or in intention untuk memangkah aku..

bahasa saintifik kelab;
pangkah = mengejek atau menyindir






boleh di katakan ejekan ni yang mnyumbang kepada peningkatan aku dikenali orang..
(bajet femes)
ahahh, xlah..
tapi sebb kan 'beruang' ni yang buatkan aku senang nk mula keep in touch dengan others..
kau tau, aku x pernah sekali pon dalam setahun ni bercakap dengan pengerusi JKM,
then sebb die pon start pangkah aku, baru aku berani cakap ngn die...

for me, klau org dah start memangkah aku dengan panggilan beruang, they are ready to make friend and talk to me..
see? betapa penting jugak unsur pangkah memangkah ni utk memulakan persembangan.. hahah...

akak aku pernah tnye aku x sedih ke org panggil aku beruang?
urm, klau yg xtau citer, mesti igt aku di pangkah dengan nma beruang tu sebb aku ni besar..
hahah..
but teori tu kurang betol..
name beruang tu muncul bile aku start buat refreshemnt yg bertajuk beruang mase attend one camp tu (euphoria)..
refreshment tu dah lame, tapi mungkin aku dah meng fresh kan balik ingatan org pasal refreshment yg x femes tu...

klau jumpe budak2 kelab, konfem "beruang, beruang, beruang"
sampai aku dah heartless..
kadang2 kelakar, kadang2 naek jemu..
but one thing that make us closer, dengan benda2 mcm nilah..
klau kt rumah sorang2, xde org panggil beruang, teringat pulak dekat diorang..
:D

Wednesday, August 3, 2011

ramadhan

currently in Ampang..
bila nk balik kedah xtau lagi..

puasa baru 3 hari tapi dah start planning nk shopping tudung raya dekat jalan tar...
(perempuan, biasalah..)
bajet nk cantik2 time raya, padahal x jalan mana2 pon...

ok, after all nk ucapkan selamat menyambut ramadhan ye..

ok, ni dialog n fafa dekat rumah dr noorfa..

naimah: aku paling tunggu ramadhan kau tau knapa? sebb nk makan yong tau fu..
fafa: ouh, ye ke? aku sebb nk tunggu lailatul qadar..
dlah trus brenti sembahyang rakaat pertama n ketawa berdekah dekah...
dem! looser btol aku.. kne pangkah cam tu je...

Monday, August 1, 2011

program khidmat masyarakat, UTM..


Alhamdulillah, lepas 5 hari, program khidmat masyarakat tu tamat..
perasaan, lega sebb dapat setelkan semua tanggungjawab dengan baek walaupon ada cacat cela disini sana..

dapat keluarga angkat..
pengalaman baru u know dapat ayah angkat tiri.. huhahuha..
mak angkat baek giler, basuh baju, lipat baju, sidai baju, iron baju..
die ade kedai beger..
malam2 aku gi jenguk..
partner aku, tak tersangka pulak kawan baek aku sendiri, ayu...

mase balik siap dapat baju raye sorang sepasang lagi...

more than 2 weeks did the preparation and sepanjang program berjalan,
we have thousands smile and tears...

suka duka pahit manis, just us know how hard it is..
most of positions and persons in charge held by juniors,
we learn a lot..
thanks to seniors yg banyak membantu and never left us alone...

PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT,
SUNGAI SIPUT UTARA, PERAK.

we have millions memories there...
thanks to all members..

to the Director, miss Fatin Faiezza, CONGRATULATION u bring our dreams came true...
your tears worth it..
you gave us something that will be remembered in our whole life..


Thursday, July 21, 2011

committee service..

sekarang cuti sem, tapi aku ade kt u..
ade program khidmat masyarakat..


dah dekat seminggu berkampung dekat sni..
setelkan semua peralatan..

btw kan, apa yg korang paham pasal konsep program khidmat masyarakat ni?

nk tolong orang? nak bagi sumbangan? ke setakat nk memeriahkan kampung halaman diorang?
actually aku pon xtau.. tgk cam best je, aku pon join...

but once kite involve dengan management nya,
baru tau langit tu tinggi ke rendah..

ko bajet smua org kampugn ala2 x masok universiti x demand meninggi..
ouh, NO! NO!

nk ambik risiko buat program besar, bajet kne same besar dengan stadium bukit jalil...
4 hari before program, pakcik makcik call,
"nak, kami nk rm200 bagi setiap rumah.."
padahal mintak bantuan nk guna padang kampung n PA sistem pon nk dibayar..

ouh, ya.. kami semua peserta anak2 menteri..
nak 2000 pon kami boleh bagi...

isu2 mcm ni lah yang menyebabkan unsur2 keikhlasan dalam diri kitorang yg tulus mulus ni mula hilang...
4 days to find RM 1600.. u tell me nk cari keje ape utk dpt rm400 sehari?

time ni jugak ade unsur2 politik yang tersumbat terselit...
ade yg rase nk menang pilihanraye blh la sumbang sumbing..
yg rase xnk sumbang lari sana sini..
yg nk join tunjuk muke tp xnk sumbg langsung pon ade..

call department itu ini, pass call sana sini...
yeah, they serve for whom? to those yg blh bagi publisiti je?
ouh, no... kitorang bukan budak mass com, nk tlong masokkan beliau2 dalam paper...

as conclusion, this is program khidmat masyarakat..
tapi sape yg btol2 ikhlas nk tolong masyakarat masyakarat ni??

back~

are u sure u just click the link,
"naimah-kampunggal.blogspot.com"??
what-question-mark
ok, when u were directed to this page, then u're in a right track..

for me, to type everything again..
and for you all that ready to read..

thank you...
onion-head-emoticon-3
after more than 4 months...

Wednesday, March 16, 2011

hikayat mereng mahasuase


one word; SUPERB!!

as people say, the best malay movie..
nice, (some part quite mcm x best sket tuh, normal la, nothing perfect kan)

and the first malay movie that make my tears ran down..
(as 90% girls came out from the hall, wiping their eyes, so normal la bile aku nanges jugak kan)

*notice that i love legend movies..
*penggila filem puteri gunung ledang..

so this is one thing that i'll crazy on..


kampunggal~
x sempat nk update panjang2, tapi citer ni punye pasal update jugak!!!
goshh, i love this..

Thursday, March 3, 2011

end up week~

hari ini hari jumaat..
yeay!! no more replacement untuk digit..

tau tak dah tiga minggu berturut turut kelas jumaat, 8 pagi hingga 5 petang..
boleh sakit jiwa dan mental...

bangun pagi tgk rumate yg masih lena mimpikan anak raja..
sebb xde kelas hari jumaat..
psycho aku je..

tapi hari ni masih full..
petang: preparataion untuk ladies night (1st time kot aku nk membuat bakti dan menyumbang tenaga dan masa untuk surau blok aku ni shy ), buat kuih melaka dengan muslimat muslimat yg laen..
malam: susun paper untuk recycle, meeting khdmt penddkn, ladies night [nnti aku pikir mne 1 nk pegi]

esok..
aduhhaaaiiii.. igtkan nk lenggang lenggok berguling guling atas katil..
sekali ade lawatan untuk ko-q..
head-down-oh no-crying
pegi handcraft centre, kuala lumpur...
sempena hari kraftangan kebangsaan...
[migrain aku, dengan benda alah tu]
6.00 pagi kne kumpul..
padahal aku paling awal bangun 6.30 pagi..
[mungkin patot tido tros dlm bas mlm ni]

ape nk jadi dengan weekend aku!
hahaha-2
tau x bertapa berharganya weekend tuh...
minggu depan jumaat, sabtu, ahad ade khidmat pendidikan di pasir gudang..
minggu sekali lagi, pegi kenduri rumah han..

tgk rumate aku, jumaat n rabu x de kelas..
hujung minggu pegi berfoya foya..
onion-head-emoticon-17
adduii!!

kampunggal~
precious moment slip away!

suwa suwey the morning~

ok, sila teliti tajuk di atas..
ok, highlighted, SUWEY..

tau kah anda apa itu suwey??what-question-mark
alaaa, mcm si*l gitu..
atau lebih sopan dan lemah lembutnya kurang bernasib baek..
oleh kerana ingin menjaga adab dan kesopanan gadis melayu,
kita akan menggunakan ayat 'kurang bernasib baek' instead of suwey dalam post kali ini..

almaklum, hari ni hari khamis..
maka bermulalah dengan kelas instrument..
start je kelas dr tan (yg charming) big-black-eyes tros sroh ddok ikot group...
dalam hati 'mati ar, mcm mne ni... projek x jalan pon lagi, idea pon xde'
maka bergroup lah aku, tehah dan ayu..
sekali pandang kiri kanan,

naimah: weyh, mana nik alif?
ayu: ntah, x datang kot..
naimah: nak jawab ape? klau die tnye progress projek?
tehah: ntah la..

dr tan: ok, answer the question...

maka kami pon berhenti bercakap dan jawab soalan kt slide depan...
dr tan pulak mcm pengawas time perhimpunan, dok round2...

dr tan: any group done??

smue senyap...
die pon round2 lagi...
kt area group aku..

dr tan: done?
tehah: dah, tapi xtau btol ke x..
dr tan: let me see..

tehah siku2 lengan aku sroh pass jawapan aku..
aku pulak siku2 lengan die, sroh die yg bagi...
(sebb aku punye jawapan roughly je, x buat neatly pon)
aku pon dengan hati yang suci murni kasi...

die pon tengok...
dr tan: which is the answer?
(aku dah kate dah, tulisan aku cakar bapak ayam)
naimah: 5.16..
dr tan: 5.16 what?
naimah: watt
dr tan: where is the watt?
naimah: err, x tulis lagi..
dr tan: bile nk tulis?
naimah: err, sekarang..

die kasi balik buku aku...
aku pon tulis lah,,
'watt'
pastu die mintak balik buku tu...
die belek2 kejap, bagi balik, pastu die pegi depan...

dr tan: group atika dah siap
(atika = atika edayu = ayu)
dr tan: datang buat kt depan..

naimah: ayu, cepat, gi buat..
ayu: ape aku pulak.. ngko le...
naimah: die panggil name ngko..
ayu: die panggil group kite...

sekali dr tan dah tenung..

ayu pon dengan perasaan malas berbaur geram pon bangun...

dr tan: ok, others, proceed no 2...

maka aku n tehah yang tinggal di kerusi tu pon terus la buat next question..
ayu kt whiteboard...

lepas berhempas pulas tulis jawapan kt depan, ayu pn kembali kepada kami...

dr tan: ok, question no 2, siapa yang dah siap..

aku siku2 si tehah...
tehah: ko ddok diam sket naimah..
naimah: angkat la tangan, kite dah siap..
tehah: oih, diam lerr...

dr tan: group atika?? siap?

hahha.. seriyes ngko mmg asyik kene je ayu...

tehah: naimah ler ni.. ddok diam2 sket..

dr tan: group atika?

ayu: urm? wait..

maka tehah yang kesian tengok si ayu pon bangun pegi jawab kt depan..

naimah: ayu, asyik kne je group kite..
ayu: tu ar, aku pon geram... name aku je naek..

dr tan: ok, other group, question no 3, answer..

aku n ayu pon mula la menjawab.... tehah still kt depan...

dr tan: any group done?

smue senyap, tgh tekun menjawab..

dr tan: atika? your group?
hey-you-son-of-a
ayu: wait.. on the way...

naimah: ape ni ayu, malang giler ddok group dengan ngko..
ayu: ape name aku je ni... group laen mane...
naimah: suwey giler...

last2 dr tan yg tulis jawapan kt depan, sebb lmbt sangat tunggu kitorang...

dah habes tulis jawapan maka legalah sket...

dr tan: how about the progress of your project?
die tgk smue group..
dr tan: atika??
heheh
hahha! seriyes aku dah tergelak sambil tampar2 lengan ayu.. seriyes mmg suwey giler ngko hari ni..
maka, aku pon tolonglah jawab..
naimah: 5%!
dr tan: 5%?? only...

dr tan: ok, the leader please come infront, cabut number giliran untuk present projek...

ayu: baek korang yang pegi, hari ni aku mcm suwey je..
naimah: seriyes tehah, baek ngko yang pegi...
tehah: x nak arh...
ayu: wey, cepatlah, group laen dah ambik tu..
naimah: ayu, baek ngko cepat pegi, nnti dr tan panggil nme ngko...

ayu pon malas2 bangun pegi ambik, sekali die dah ambik number, lpas bukak tu senyum2..
suspen aku...
elok die ddok je..

naimah: no bpe???
ayu: 7!! (7 dari 8)
naimah: pergh!! tu mmg x suwey.. at last.. nasib baek...tahniah ayu! tahniah..
154218d4

dr tan: ok, kite akan mule dengan group 8 dan terus ke bawah..
hahaha-2
naimah: seriyes ngko suwey hari ni!
ayu: ^&*%$$

dr tan: i call your group number, n tell me the leader's name...

maka die pon panggil number setiap group, then angkat tangan, lpas tu cakap nme ketue..

naimah: sape leader wey?
ayu: nik lah..
tehah: ok2...

dr tan: group 7?

ayu angkat tangan..

dr tan: group 8?

naimah: apesal name leader kite die x tanye pon..
tehah: die dah tick nme ayu tadi, dah ayu yg angkat tngan...
naimah: apesal ngko malang je hari ni ayu..
ayu: tu ar pasal...
_______________________________________________

di sebelah petang, masok kelas circuit theory...

dr nik: ok, hari ni group H present.. mana shahmi?
shami angkat tangan..
dr nik: irfan?
irfan angkat tangan..
dr nik: atika edayu?
ayu angkat tangan..
dr nik: yg last, naimah?
aku angkat tangan...

seriyes berdebar giler...sebanyak banyak assignment, assignment minggu ni paling ssh..
kitorang mmg x boleh buat..
nk present amendenye...
i m dead
nk je aku cabut keluar dari kelas...

dr nik: ok, kite undi tgk siape yg kene..
tehah, dila, nora, fatin, jana dan manusia2 laen yg nk kne tampar ngn aku: naimah! naimah! naimah!

dr nik dah senyum2..
dr nik: dah x perlu undi nampaknye ye..
naimah: x, undi! undi! x adil...
tenggelam suare aku, dengan suare diorang gile bapak kuat...

dr nik pon buat la undi outomatik kt laptop die tu...
pap!! pap!! pap!!
onion-head-emoticon-13
no 1!!! ayu!!!!!
lalalalalalalala~~~

naimah: yes! yes! yes!
tengok ayu...
naimah: seriyes hari ni...
ayu: apehal aku malang sgt hari ni!!!
hahahahha

kampunggal~
the day is coming! :D

Tuesday, March 1, 2011

last check please~

maka selamatlah kami 1 batch memerdekakan diri semalam dari test 1...
tapi x semudah tu je..
mcm malaysia nk merdeka, x semudah masok dewan exam,ddok dan menjawab dengan tekun..
onion-head-emoticon-13
maka bermulalah kisah yang x di sangkar sangkar burung..

test isnin malam..
tapi petang isnin tu, blom konfem lagi tempat n masa...
jumpe ngkau aku,
"test kt mane? pkol bpe?"

sampailah dah pukol 7 tu baru tau,
dekat N24, pukol 8.30 mlm...

maka kami pon membuat keputusan nk pegi lepas solat maghrib,
dalam pukol 7.45..
biase lah, jalan kaki der..
kene la cepat sket..
(driver cuti bini bersalin)

sperti janji melayu dan rakyat malaysia, almaklumlah, yg 7.45 dah jadi 7.55...
May I do that
maka berangkatlah kami...
panjat bukit dan beberapa gunung di utm ni.. (bapak hiperball)

sampai je pkol 8.10 mcm tu lah..
sekali dapat mesage..

wani: weyh, test dah start..
hahaha-2
smue muke terkejut mcm baru dapat tau siti nk kahwin dgn datuk k..
bapak lah! pukol 8 ke start..
kitorang dah la baru sampai..
x agak pulak x tau exam hall mne nk masok...

lalu beramai ramailah kami naek tingkat atas,
orang cakap DK7..
trail n error suda...

sekali bukak pintu,
ouh, mmg nk cari wani pastu lempar die turun bawah..
punched
x payah la nk buat kelakar bende cenggini..

orang dlm tu pon x sampai 20 orang...

tapi dalam hati, legaaaaa..
(nasib baek, klau x mmg aku jawab separuh lagik test ni)

maka berehat rehatlah kami di dalam exam hall yg ber hawa sejuk itu...
sekali relax2, dah pukol 8.30, x de pon lecturer masok...

tunggu punya tunggu...

sekali henfon bunyi..
"jurutek kimi"

heh?? mimpi ape call aku..
aku pusing belakang cari kimi...
xde pon....

received call..
naimah: hello..
kimi: naimah, korang kt mane?
naimah: kt n24, dk7.. cepatla..ko x datang lagi ke..
kimi: eyh, korang test dekat p19 lah...
naimah: xlah, dekat n24..
kimi: x, seriyes weyh.. lecturer tengah tunggu korang ni..
naimah: lecturer kite? (lecturer kelas die n aku same)
kimi: a'ah, korang seksyen 32 kan?
naimah: a'ah... seriyes???
kimi: seriyes lah! kitorang tunggu kelas korang ni.. cepat datang...
naimah: ok2...

lepas letak, aku pandang je klasmate aku...
smue bukan main khusyuk tgh hafal formula..

mcm mana nk cetuskan kontroversi hangat (bagai erra fazira dan yusri bercerai) yg kitorang dah silap tempat test..
dah la bapak jaoh nk patah balik..
dah 8.30 dah kot...
mamaaa-lying
naimah: kawan2, kite test dekat p19 lah..
terus smue senyap pandang aku... kelas lain pon dah tengok terkejut sekali...
naimah: seriyes, lecturer tunggu kite kt p19 sekarang, kite dah salah tempat..
sekali aku bangun dari tempat dduk, barulah mcm manusia2 lain tu mcm kne tampar mase berangan..
tros bangun..

maka berjoging lah kami ke p19...

MEMANGLAH LANGSUNG X LETIH KAN!
i m dead
lepas sampai je, p19, masok dk6...
meriah pulak student electronic tepuk2 tangan sambut kitorang yg dah berjaya sampai...
dalam hati, "suke ea korang.. suke sangat tengok orang salah pegi tempat test"

lecturer: saya mintak maaf ye, saya ingatkan awak dah tau.. irfan sepatotnye konfem balik dengan saya... xpelah, exercise sket kan...
3c68bb64
banyak la exercise, habes soalan bernoulli aku x boleh jawab terlupe tross, tercicir memori aku time jogging tuh...
sape nk jawab!
hey-you-son-of-a
______________________________________________________

ok, best thing learn today..
x mudah nk puaskan hati orang lain...

sometime apa yg kita buat semua orang suka..
soemetime semua serba x kena..
sebb manusia ni fitrahnya suka kan kesempurnaan diikuti dengan komplain yg menjatuhkan...

just give us a chance..
first trial, bile serba x kena tu tegur untuk membetulkan,
bukan menjatuhkan...

kampunggal~
open minded is not something that we can create, but something that came from a positive heart..
it's come neutrally..

Friday, February 25, 2011

instrumentation n electrical measurement~

baru je habes test instrument hahaha-2
so mcm biase lah bile bace pon separuh, separuh je la boleh jawab..
*hentak2 kaki sebab geram ade yg dapat tips, so mmg kacang je kan..

15 minit jawab diorang dah boleh blah...
(soalan mmg simple giler, tapi bile dah x bace yang simple pon jadi bapak susah)
haddoii! 154218d4

dudok pulak sekeliling fatin, dilah, nora, amin, sherfiq..
arh, mmg terbaek ar kan..
sebb tgk org2 skeliling ni pon mcm x leh jawab jugak...

lagi setengah jam nk habes, dah separuh hall kosong..

tgk kiri, tgk kanan..
orang makin surut, idea aku nk jawab x dapat dapat jugak..
sekali ade dr chinese pompuan yg lalu area kitorang..
(comey giler dr ni)

amin: dr, what is this mean?
dr yg comey: ok, knape awak nk samakan 2 benda?
amin n kitorang smue: (muke blur)
dr yg comey: awak dengan orang yang sebelah awak ni, knape sama?
amin n kitorang: (blur lagi)
dr yg comey: cube awak pikir, knape same? ni, awak dengan kawan awak.. ok, knape awak nak samakan 2 equation???
amin n kitorang: (muka blur jugak) onion-head-emoticon-26
dr yang comey: saya dah bagi clue tu, dah dekat sgt..

last2 die pon penat nk layan kitorang.. hadduiiii..
time tu mmg tinggal suku je lagi org dalam dewan...
sekal lagi die lalu...

naimah: dr, is this correct?
dr yg comey: yea, the figure is correct. but u have to elaborate..
naimah: i dont know.. (buat muka innocent)
dr yang comey: u know how to draw, how u dont know to elaborate?
naimah: i just remember the figure..
dr yang comey: what is this, the B u draw..
naimah: B? what-question-mark i dont know..
dr yg comey: aiyoo00.. the B..
naimah: urm, i dont know..
dr yg comey: it's the flux of something..

die pon blah..

aku pon tulis..

"B: the flux"

sekali lagi die lalu..

naimah: dr, what else should i write?
dr yg comey: look at the figure u draw.. what is this?
naimah: flux..
dr yg comey: ok,see, the flux flow to something perpendicularly.. what is the thing? it's the bulk of something, u draw the line in the bulk right? what is the line?.. think!

die blah lagi...

aku pon tulis
"Flux, flow perpendicularly through ____________________"

ok, pikir kejap, bulk tu ape, ade ape dalam tu...

last2
"Flux, flow perpendicularly through semiconductor that contain current"
let me think
(pakai bedal je)
die lalu lagi (mmg lalu kt area kitorang je la, kitorang je yg x siap)

naimah: dr, is this correct?
dr yg comey: wow, that's a tough question, what should i say..
naimah: just tell me correct or not.. (yg laen pon gelak tgk aku yg x habes2 dok tanye)
dr yg comey: yes, but what happen then?
naimah: huh? urm.... i dont know..
dr yg comey: it's co close.. u have the flux, u have the current, then?
naimah: resistor?
dr yg comey: think about ohm's law. it's related to ohm's law. what is ohm's law?
naimah: V=iR
dr yg comey: yes. so how u connecting it to this figure?
naimah: eyh? (pikir2x) what-question-mark
dr yg comey: whose your lecturer?
naimah: dr tan (yg charming nk mampos )big-black-eyes
dr yg comey: ok, he'll mark this..

tetibe nmpak dr tan yg 'charming' datang..
mne xnye, dah curious tgk dr yg comey tu dok explain memanjang kt table aku..
dr tan: why?
dr yg comey: kesian diorang ni, dah bagi klu dah pon x boleh jawab lagi..
dr tan: [senyum je..] (wo0w!! :D)
shy
diorang pon blah...
aku pun sambung tulis.

"V=iR"

sampai habes waktu barulah kitorang ber 6 sedar diri nk blah dari hall tuh..
huk3x...

at least dapat jugak lah aku letak jawapan kt soalan no 4 tuh...
klau dpt 3/6 pon dah ok lah...
thank u dr yg comey...

kampunggal~
klau smue lecturer baek mcm ni, hancoo00rr..