Saturday, August 6, 2011

beruang n me~

do you know what the picture above is?
yeah, it's bear! or in malay "beruang"

tak pernah aku terbayang dalam hidup aku, suatu hari aku akan di kaitkan dengan haiwan tersebut..
and now, it's happening..

dalam kelab, semua panggil aku beruang..
or in intention untuk memangkah aku..

bahasa saintifik kelab;
pangkah = mengejek atau menyindir






boleh di katakan ejekan ni yang mnyumbang kepada peningkatan aku dikenali orang..
(bajet femes)
ahahh, xlah..
tapi sebb kan 'beruang' ni yang buatkan aku senang nk mula keep in touch dengan others..
kau tau, aku x pernah sekali pon dalam setahun ni bercakap dengan pengerusi JKM,
then sebb die pon start pangkah aku, baru aku berani cakap ngn die...

for me, klau org dah start memangkah aku dengan panggilan beruang, they are ready to make friend and talk to me..
see? betapa penting jugak unsur pangkah memangkah ni utk memulakan persembangan.. hahah...

akak aku pernah tnye aku x sedih ke org panggil aku beruang?
urm, klau yg xtau citer, mesti igt aku di pangkah dengan nma beruang tu sebb aku ni besar..
hahah..
but teori tu kurang betol..
name beruang tu muncul bile aku start buat refreshemnt yg bertajuk beruang mase attend one camp tu (euphoria)..
refreshment tu dah lame, tapi mungkin aku dah meng fresh kan balik ingatan org pasal refreshment yg x femes tu...

klau jumpe budak2 kelab, konfem "beruang, beruang, beruang"
sampai aku dah heartless..
kadang2 kelakar, kadang2 naek jemu..
but one thing that make us closer, dengan benda2 mcm nilah..
klau kt rumah sorang2, xde org panggil beruang, teringat pulak dekat diorang..
:D

6 comments:

shafiqabdshukor said...

hahahaha..
owh beghuang... owh beghuang..
mentadak2 beghuang...

Ujang said...

oh beruang!

naimah said...

cet! terima kasih kawan2 ku..
dush!!!

aisyah_cha2(✿◠‿◠) said...
This comment has been removed by the author.
aisyah_cha2(✿◠‿◠) said...

trime je la sume nye ye...
bdk2 klab mmg mcm 2 sume...
tp 2 la yg ley memeriah kn mjlis..
bru sronok....kn3...

beruang pon cute pe....
mcm yogi bear...hehe...

xie_ant_tee said...

betul2..suke post ni.. ;)