Tuesday, August 31, 2010

bukan sekadar untuk nyalaan api

now i would to share with you all..
gambar mancis2x yg sangat kreaatif!
rasa mcm nk jadi matches collector plak lpas ni..

1. look at the colour.. menarik!
2. yg ni siap ade one side untuk lilin, together with the candle stand..
3. this one, boleh jugak jadi stirrer.. tapi korang jgn terbalik pulak.. yg sebelah atas tu yg stirrer..
4. they also in a form of pieces yg boleh di combine menjadi perabot mini.. comey giler!!
5. ni mmg ade unsur2x artistik an??? gila arh!
6. simple but nice.. at the bottom of the candle...
7. siap ade stand lagi.. mcm test tube holder siap
8. provided dengan tempat letak match yg dah gune..
9. ni kalender yg mna everyday was written on the matches...
setiap hari yg berlalu korang boleh bkat mancis tu
10. smart~
11. can be renovete into stand.. setakat macis je pon.. segala bagai ade...

siap tempat nk guris tu boleh tampal kt kasut...
12. ni sumpah sgt sweet!!! match designed as a card.. cantik kan????



nice kan???
tapi apa gunanya klau akhirnya semua ni hilang dijilat api...

kampunggal~
nnti klau buat nightwalk KLM, gunelah mancis ni..
baru semangat sket nk nyalakan lilin kt tangan pocong tu..

Monday, August 30, 2010

komitmen konon

potpet2x, cakap pasal komitmen lagi!
cit! cit! cit!

if you cant give your full commitment in your position then please don't be there..
sebab kan orang2x mcm ini, manusia lain yg cube korbankan masa untuk cube bagi sepenuh komitmen xde hasilnya..

mase offer mt, semue ok.. bile buat kerje, meeting, nampak muke pon x..

orang lain pon nk shopping jugak, orang lain nk tido jugak, org lain pon penat jugak..
pikir2x lah sikit...

please grow up!!
we dont need selfish people here..

especially si Adam, pengarah yg mmg dah cuak giler, buat meeting, 4 MT x datang..
progress langsung xde.. nak provoke pon dah besar2x kot..
kesian die.. (bukan die je, yg lain pondah stress kot klau mcm ni!)

lupe, thousands thanks to dila, han, nora and tehah..
dan akak2x mpm...
sebab dah tolong cuci pinggan mangkuk, sudu mlm iftar fke hari tu..
even esok tu ade test calculus n programming..
klau nk harapkan ahli biro kebajikan jurutek..
huh! 2 org je wujud dari ramai2x..
yg laen tu ghaib ke mna ntahlah..
(once again, commitment!!)

kampunggal~
jawatan smue nk, kerje semue xnak.. hisy!!!

the're sinless babies...

here's are the top 10 cutest sleeping babies..
ni bukan mengikut urutan yea..
randomly..

dah mcm telur dah aku tgk baby ni..

alahaiiii.. sedapnye die tido klau time2x sejuk kne bungkus cenggini...

ni mmg weird.. kecik2 dah pandai berangan..

alolol0.. muke masamnye die...

feeling safe~

tak sejuk ke sayang oiiii...

heheh.. suke je die..

sweetest twins.. hug each other till the end..
sleep baby, sleep~

ni mcm kne gantung pon de gak.. yg penting boley tido!

kampunggal~
browsing through all these picture just wonder, those yg buang anak tu, sampai hati btol yea..
klau x nak, just put it at the right place..
ksian mati kesejukan, kne mkn dengan binatang, lapar..
even they're babies, saat kematian tu still menyakitkan..
they're tired crying for help..
pity them please..

the day~

hari ni masok kelas english, basic electric, programming semue orang muke mengantuk tahap cipan africa..

rase mcm nk mngamok je tadi bile dr nik x brenti rest langsung..
kitorang tgh sabar je tahan mengantuk..
"kite x berhenti langsung rehat untuk hari ni kan? xpelah, klau saya larat x kan awak tak larat.." ~ Dr Nik..
mmg makin sakit hati ni dengor tadi..
muke baizura lah yg paling obvious sekali mengantuk.. hahaha..
naimah: ey, baizura. ko pergi duduk depan meja dr nik tu. tunjuk skit bertapa mengantuknye kitorang smue ni..

bajet penat sgt sebab jumaat, sabtu, ahad ari tu kan test..
tau2x jelah perangai bagos kitorang yg study last minit hingga terpaksa korbankan tido..
dahla hari ni kelas dari 8pagi hingga 5 petang non-stop..

udahnya hari ni mmg bapak mengantuk!!!

tadi dapat result kuiz programming..
ho0yeeaa!!
akhirnya berjaya merampas tempat jana sebagai highest dalam kelas!
wakaka..

xpelah, hepy buat sementara waktu, nnti dapat result calculus tau lah aku mcm mne nk terjun dari bangunan tingkat 4 P02..

petang ini sangat sedih, sebab hari khamis ni last berpeluang nk bli nasi ayam penyek dekat bazar..
nnti kat kedah dah xde..
SANGAT SEDAP!! X TIPU!!

lusa test hubungan etnik!
mari study..

ouh, sebelum lupa..
SELAMAT HARI MERDEKA!

kampunggal~
1 bendera pon aku x nampak..
klau dulu masa zaman skolah rendah, penuh sini sana..
xpelah, klau ade semangat merdeka x semestinya tunjuk dengan kibarkan jalur gemilang kan??
yg penting jiwa itu ada!

Sunday, August 29, 2010

toilet tu dengan 1 tujuan tapi pelbagai pilihan

here i got 10 different types and creative toilet bowl~
check it out!!

ni mmg unik+pelik=benar2x wujud!

sumpah klau terdesak mcm mna pon x sanggop nk gune open toilet cenggini..


ni memang unik+elegance style.. hoho..

ni mcm nk kne pikir 2 kali dulu before gune.. bapak garang muke die!

ni memang berkonsepkan mesra alam..
klau ade ikan dalam tu, boleh mati terkejut ikan dalam tu, setiap kali flush

susah nk paham. bukan ke mother mary tu ibu tuhan mengikut kepercayaan kristian..
boley pulak jadi header toilet bowl.. whoooaaaaa


yg mna 1 perasaan anda ketika menggunakan toilet ini..
terasa diri yang mangsa jerung ke, jerung ni yg mangsa korang..

ni mmg nk kasi pengguna cedera parah..
atau adakah pencipta ini cuba mengaplikasikan konsep massage pada masa yg sama..

ni mungkin bersesuaian dengan jiwa jejaka jiwang..

ni klau saxophonist nengok x ke bengang die..

ni mmg bapak muke tebal lah klau sape yg gune ni..
mmg co0l giler!!

kampunggal~
boleh x aku nk design 1 untuk toilet blok aku yg mcm zaman purba punya toilet ni!!

ini fakta atau auta!!

jerung kehilangan gigi 6000 batang setiap tahun dan akan tumbuh gigi baru dalam masa 24 jam

julius caesar mati dengan 23 tikaman

zirafah dan tikus boleh tinggal bersama tanpa air lebih lama berbanding unta

panjang lidah zirafah adalah 50 cm

setiap orang, walaupon kembar mempunyai stuktur lidah dan cap jari yg berbeza

unta mempunyai 3 kelopak mata

bayi yang baru dilahirkan mempunyai berat kepala 1/4 dari berat badan

13% manusia adalah kidal (i'm one of the 13%.. hoyyea!)

kala jengking boleh membunuh diri sekiranya disembur dengan cuka. ini kerana ia akan marah dan hilang kawalan sehingga menyengat diri sendiri

seseorang manusia masih lagi dalam keadaan sedar dalam masa 8 saat setelah kepalanya dipenggal

muscle yang berfungsi paling pantas dalam tubuh seseorang manusia adalah di bahagian kelopak mata. seseorang manusia boleh berkelip mata sebanyak 5 kali dalam masa 1 saat.

di India terdapat undang2 dan hak lembu..

puratanya, hujan turun dengan kelajuan 7 batu/jam

pergerakan bruce lee terlalu laju sehinggakan semua pergerakannya perlu diperlahankan menggunakan komputer di dalam sesuatu filem untuk para penonton dapat melihat dengan jelas.

setiap 7 saat, seorang bayi dilahirkan

cuma 776 orang yang terselamat dari 2226 orang yg menaiki kapal titanic semasa kapal itu karam

di America setiap 10 minit, seseorang disahkan menghadapi AIDS, di Africa, setiap 10 minit seseorang disahkan mati disebabkan AIDS

seorang bayi mampu bernafas dan menelan pada masa yang sama, tetapi orang dewasa tidak

setiap 1 titsan air mata mengandungi 50 juta bacteria

mengunyah gula gula getah ketika mengupas kulit bawang boleh mengelakkan air mata mengalir turun

the guinness book of record memegang rekod sebagai buku yang paling banyak di curi dari perpustakaan

kampunggal~
:D

wahhhhhh..

tau x apa ni??
ok, nama tradisional, cokodok pisang..
nama saintifik, "piselenyekgorenged"

nama komersial "banana ball"

ok, teringin nk mkn panas2x..

klau ade orang cakap, "sorry, i tak makan cokodok pisang.."
sila keluar dari Malaysia..

kampunggal~
lpas ni gi kedai mkn, cube tanye, ade x banana ball..

Saturday, August 28, 2010

pre-freedom

semalam tamat 2 test!!
calculus n programming with c..
pasal calculus xde komen sebab aku dah pasrah klau dapat less than half mark pon..
wakakaka...

programming Alhamdulillah..
so far so go0d..

tadi basic electric pon not so bad..

target lepas habes test2x tu nk tido sampai esok pagi..
then baru teringat, x tgk lagi karate kid..
yg spatotnya tgk ble dah habes assigment calculus dlu..
instead of sleeping, tros tgk citer tu..

next week test hubungan etnik..
then balik raya dengan bahagianya..
hoh0ho~

kampunggal~
x sabar nk balik kemas rumah untuk sambut raya..
n makan yong tau fu sebanyak yg mungkin..
kt sini bapak mahal!

Friday, August 27, 2010

ni memang x patot.. T.T

one word,

SURVIVE!

klau dulu gi simbiosis blaja kne survive sendiri untuk masak guna kayu api..
but we managed..

tapi kali ni..

when u need one amount of money, but you get less than half, how you will survive???


ouh HEMA (hal ehwal mahasiswa) , sampai hati kau.......

T.T

yg agak lawak, aku dapat 2 emel..
aku buka yg atas dulu..
"program anda diluluskan dengan bajet 300"


lpas bukak yg bawah..
"program anda diluluskan dengan bajet 500"


agak2x berapa lama die ambik masa untuk potong 200 ringgit tu??
n kenapakah tiba2x di potong!!


kampunggal~
mase aku pegi hantar kertas keje x nk komplen2x bajet aku, smua ok..
blakang aku potong2 bajet aku..
huuuuuuuu T.T

Thursday, August 26, 2010

hadiah~

bila baca tajuk dekat atas n tgk picture kt bawah, adekah ini bermaksud ade orang kasi hadiah iphone dekat aku??

wohohoh0!!
*winkwink*

perasan!!
xde punya..
ok, klau dapat yg ni hari ni..
hilang stress! hoh0.. stress lah sangat kn..

smalam habes meeting klm pukol 1 pg..
gi discuss kt bilik tehah sampai 3.30 pg td..
pagi2x pkol 8.30 ade call..
dah la tgh tido lagi..
HEMA call mintak hantar maklumat penceramah..
time aku gi naek turun HEMA 3 hari tu xde orang nk layan aku..
sekarang aku tgh tido ni jugaklah nk cari aku..
haisy!!
jalan kaki gi HEMA, setelkan kertas keje..
at least jumpe jugak org yg bernama en fauzi tu... gila ssh nk cari die ni..

balik pkol 10 abg qaha sroh gi rewang bubur lambuk FKE...
biro kebajikan kne sub bahagian bubur lambuk..
sumpah dah x larat nk pegi..
kaki mcm nk tercabut..
kak jannah ckp x pyh pegi, biar abg qaha buat sorg2x sebab die mmg suke buat kebajikan lebey.. hoho..

esok test calculus n programming..
boley biol kejap...
so, ni je time nk study..
tolonglah calculus.. treat me well!!

hari tu gi library, tgklah bertapa semangatnya aku gi bahagian calculus~ tapi sekali bukak satu pon x pham.. ni standard kronic punya calculus.. baek gune je buku pensyarah utm buat sendiri tuh

hari ni genap hari keempat beturut turut pegi HEMA..
hari isnin ni kne gi lagi untuk ambik surat kelulusan n booking dewan kuliah..
lpas tu mmg aku fobia dah nk gi HEMA!!
weeeeee..

kampunggal~
ouh, iphone..

cit! cit! cit!

3 hari berturut turut turun naek hema..
boleh x diorang semue tu di hantar ke kursus cara nk memberi service dengan beretika!
3 things that doesnt lead to a success;
selfish
give up
impatient

kampunggal~
cari orang hidop ni mmg susah.. gi sane sini..
boleh x ddok diam kejap!

Tuesday, August 24, 2010

apple pie..

okay, klau dapat ini, konfem x cari laen dah..
tercabar jiwa tiap2x hari isnin, rabu dan khamis terpandang mc book dr nik..

sekarang ade strategi baru untuk limitkan waktu online..
gune battery..
lpas battery habes, tros shut down..
efficient kan???
ouh, x..
sebab lpas tu tangan ni gatal nk tarik charger tu untuk cucuk kt tepi laptop..

to wani dan beberapa manusia petang tadi,
tahniah sebab dah berjaya mendapatkan laptop..
wlaupon saya agak kureng berkenan itu "acer"..
o0ppsSs! nnti laptop ni merajuk aku kutuk die..
hoh0..

xpelah, ni jugak lah yg byk membantu aku mase nk buat programming, assignment, lab report, masa asasi dulu..
even laptop cik najwa (adik aku yg form3 tu) lagi best, toshiba..
cuihhhhhh!!
dahla langkah bendul, aku dapat acer jek!
nasib baek aku ni doter yg baek, x ungkit2x..

kampunggal~
bila nk dapat laptop baru..
berangan!!

Monday, August 23, 2010

c.A.L.c.U.L.uS itu sejenis virus yang masih perlu di dekati

aaaAAaaaaaaaaAAaaa!!!
tolonglah! apa jenis subjek kah ini....

dah penat buat exercise, x dapat2x pon.. ade tusiyen calculus x?? konfem aku pergi!



habes! buku yg jadi tempat lepas geram.. hoho


nilah penyumbang kepada kejatuhan semangat nk blaja calculus.. :D ..

kampunggal~
habes aku nk merapu ape test sabtu ni..
tolonglah!! calculus, treat me as nice as i treat u..
kang terbelah 4 bahagian buku calculus ni..

Sunday, August 22, 2010

impromptu prepared

klau impromptu nnti aku kne buat topik
"the most embarrassing moment", rasanya hari aku dah dapat point2x nya..

alkisahnya petang tadi dah pkol 5, si aza ajak pegi jusco..
budget mcm ade kete sendiri lak kan, pkol 5 baru nk pegi..

di short circuit kan story, tibalah waktu untuk berbuka puasa..
dalam pukol 6.30 cenggitu..
masok kfc, nk bli food untuk berbuka..
lpas beratur yang teramat panjang tu, akhirnya turn aku sampai..
lpas order smue, n dapat order..
aku pon angkat tray..
nk pergi ke tempat dduk yg aza dah tgh tunggu tu..
baru je nk bergerak, ade orang panggil nama..
"naimah!"
pusing2x, nampak kak nadia.. senior 2nd year klm..
senyum n cakap hai..
tros gi duduk..
mcm biase, angkat semua kluarkan dari tray..
dah jadi habit, main straw kacau2x ais..
teros bukak crite..
"aza, tadi naimah jumpe senior kelab.. die pon nk berbuke kt sini.."
and terus hirup air coke tu..
tetibe aku terjegilkan bijik mata..
aza menjerit x agak kuat jugak kan..
"naimah!!!"

smua pandang..
aza, ko mmg dah x de volume yg lagi slow ke nk jerit bior semue pandang..
dan waktu tu baru 6.50 petang!!
and ni adalah bulan puasa..
dan tetibe je kan semua orang ketawa2x pandang aku...
Ya Allah, malunya...
klau boleh nk sorok muke bawah meja..
klau aku ni saiz kecik nk je sorok dalam poket sluar aza..
malu gilerr..
bodoslah!!
mcm mne boleh lupa..
x agak lama jugak kan sebulan x mkn kfc tros jadi biol mcm ni...

mamat2x yg tengah beratur nk bli food tu x berhenti lagi nk ketawa..
ya sangat kelakar kan?!!
dah tu boleh lagi gi explain kt kawan2x die yg blur x tau ape yg berlaku tu..
and mungkin klau diorang ade blog,
newpost untuk mlm ni adalah bertajuk,
"seorang budak perempuan minum di khalayak ramai!"
x pon,
"apa kejadahnya remaja perempuan zaman sekarang terang terangan tidak berpuasa"

dah tu dengan kekebalan maksima buat muke x bersalah kt situ..
nasib baek aku x angkat ayam tu makan..
klau x lagi dahsyat, silap hari bulan kne tangkap tros ngn pejabat agama..
______________________________________________

akhirnya hari ni berjaya sebat 8 pieces of shushi..
yea!!
x de gambar.. x sempat nk snap sebab semua dah di sebat aza dan rumate..

to my candy, umar wafi, next year ngko nk gi mastautin dekat japan 2 3 tahun kan..
ko carikan mak cik mamat jepun sorang..
x payah hensem2x pon xpe..
yang kaya2x sudah..
hahah... (mak cik ngko dah jadi sewel)
ok, dah boleh plan break up..


kampunggal~
test minggu ni.. ok, set! rebus buku calculus minum air tu..
semalam tido pkol 5 pagi sebab study calculus..
lpas tu nk buat exercise, 1 habok pon aku x tau..
aku study ape sebenarnya semalam!!!!

Saturday, August 21, 2010

bad thing!

one bad thing about me

i'm
too
good
at
jealous

full stop

kampunggal~
ade aku mention jeles pasal ape? xkn? so jgn pikir bukan2x! hoho

baru dan lama

tadi dengan gagah perkasanya datang nk berbuka dengan aza dekat kolej perdana, gi bli mkn dekat arked k9..
n terjumpe haiqal dengan aiman..
borak2x dari pukol 6 sampai 7.10 baru sedar nk balik kp..
aza cakap, "kawan baru x sama dengan kawan yang lama kan, rasa macam xnak cari kawan yg baru nk kawan yg lama jugak"
ye, sebab tulah dari ktc aku galas beg utm ni berisi laptop, baju dengan buku calculus panjat bukit gi kp untuk tido bilik aza..
nasib baek meeting klm dah setel petang tadi..

n aku pon dah tukar dari portfolio cenderahati ke aktiviti..
memandangkan tetiba adam kasi portfolio aktiviti pada si pedah yg sekali pon x pernah nmpak muke turun meeting klm..
kang susah pulak nk conduct activity yg melibatkan senior..
n awal2x lagi harap diorang paham kalau 2/10/2010 tu aku x dpt join preparation pagi tu sampai program dekat fakulti selesai..

picture taken at padang seroja, uitm, shah alam... sukaneka asasi engineering~

yea, saya rindu mereka2x ini..
even lebih dari separuh, (12 dari 20 orang) sambung belajar di utm, tapi susah nk jumpe..

kawan lama x sama dengan kawan baru?
memanglah, kawan baru pon x same dengan kawan lama...

kampunggal~
if they cant follow your way, try to follow their way but remain the old you..