Sunday, August 22, 2010

impromptu prepared

klau impromptu nnti aku kne buat topik
"the most embarrassing moment", rasanya hari aku dah dapat point2x nya..

alkisahnya petang tadi dah pkol 5, si aza ajak pegi jusco..
budget mcm ade kete sendiri lak kan, pkol 5 baru nk pegi..

di short circuit kan story, tibalah waktu untuk berbuka puasa..
dalam pukol 6.30 cenggitu..
masok kfc, nk bli food untuk berbuka..
lpas beratur yang teramat panjang tu, akhirnya turn aku sampai..
lpas order smue, n dapat order..
aku pon angkat tray..
nk pergi ke tempat dduk yg aza dah tgh tunggu tu..
baru je nk bergerak, ade orang panggil nama..
"naimah!"
pusing2x, nampak kak nadia.. senior 2nd year klm..
senyum n cakap hai..
tros gi duduk..
mcm biase, angkat semua kluarkan dari tray..
dah jadi habit, main straw kacau2x ais..
teros bukak crite..
"aza, tadi naimah jumpe senior kelab.. die pon nk berbuke kt sini.."
and terus hirup air coke tu..
tetibe aku terjegilkan bijik mata..
aza menjerit x agak kuat jugak kan..
"naimah!!!"

smua pandang..
aza, ko mmg dah x de volume yg lagi slow ke nk jerit bior semue pandang..
dan waktu tu baru 6.50 petang!!
and ni adalah bulan puasa..
dan tetibe je kan semua orang ketawa2x pandang aku...
Ya Allah, malunya...
klau boleh nk sorok muke bawah meja..
klau aku ni saiz kecik nk je sorok dalam poket sluar aza..
malu gilerr..
bodoslah!!
mcm mne boleh lupa..
x agak lama jugak kan sebulan x mkn kfc tros jadi biol mcm ni...

mamat2x yg tengah beratur nk bli food tu x berhenti lagi nk ketawa..
ya sangat kelakar kan?!!
dah tu boleh lagi gi explain kt kawan2x die yg blur x tau ape yg berlaku tu..
and mungkin klau diorang ade blog,
newpost untuk mlm ni adalah bertajuk,
"seorang budak perempuan minum di khalayak ramai!"
x pon,
"apa kejadahnya remaja perempuan zaman sekarang terang terangan tidak berpuasa"

dah tu dengan kekebalan maksima buat muke x bersalah kt situ..
nasib baek aku x angkat ayam tu makan..
klau x lagi dahsyat, silap hari bulan kne tangkap tros ngn pejabat agama..
______________________________________________

akhirnya hari ni berjaya sebat 8 pieces of shushi..
yea!!
x de gambar.. x sempat nk snap sebab semua dah di sebat aza dan rumate..

to my candy, umar wafi, next year ngko nk gi mastautin dekat japan 2 3 tahun kan..
ko carikan mak cik mamat jepun sorang..
x payah hensem2x pon xpe..
yang kaya2x sudah..
hahah... (mak cik ngko dah jadi sewel)
ok, dah boleh plan break up..


kampunggal~
test minggu ni.. ok, set! rebus buku calculus minum air tu..
semalam tido pkol 5 pagi sebab study calculus..
lpas tu nk buat exercise, 1 habok pon aku x tau..
aku study ape sebenarnya semalam!!!!

2 comments:

shafiqabdshukor said...

hahahahahaha..
gelak terguling-guling...
dh lapar sngt ke cik naimah oi time tu..
hahahahhahaha..
gelak lg...

naimah said...

ceh, dia pon gelak jugak..
nk buat mcm mna, excited jumpe kak nadia.. hahha..
malu giler..
dah biase kot, tros minum lpas ambik food..
lpas ni serik nk berbuke kt luar.. huhu