Monday, May 31, 2010

buat awak; adik saya



tengah aku menghadap laptop semalam.. adik aku datang.. dengan muka sekupang dia..
adik: kak mah, nak mintak tolong boleyh?
naimah: tak boleh..
dia pon blah dengan muka lagi kesian.. alaaahh.. aku bukan lah jahat sgt.. hahah..
tapi selama ni mna pernah pulak dia mintak permission nk mintak tolong aku..
so, aku ingat dia nk ckp tros nak mintak tolong apa..
dah dia blah je, aku pon tros la meng online...

setelah jam menunjukkan pukol 3 pagi, aku pon berunsur ke bilik untuk tido..
akak aku tgh study dekat meja study sebelah katil..
baru je nak landing, aku nampak ada buku atas katil aku..
aku pass dekat akak aku.. buku dia lah kot.. dah dia tgh study..

tiba2 dia tergelak sorang2x.. kih3x..
aku pon malas nk mlayan.. dah nk tido..

mazni: weyh naimah, tgk ni.. najwa lukis..
naimah: lukis apa? (malas nak layan)
mazni: ni tgk la ni.. dia nak mintak tolong kak ni tadi. dia exam lukisan esok. tajok dunia fantasi..

ouh, baru la aku tau dia nk mintak tolong apa tadi..
aku pon ambik buku tuh..
hak3x...
tergelak sampai terguling guling weyh..
siket lagi nk jatuh katil..
tgk la ni weyh..
kah1000x...





kitorang gelak sampai sakit perot..
kesiaaaannnn btoi adik aku ni...

ni lukisan student form 3 kowt..
kih3x.. (jahat gila aku kan)

akak aku dengan semangat prihatinnya lagi simpati, ajak aku lukis untuk dia..
hahah..
bukan xnak, tapi mngantuk dah weyh..

lpas akak aku dok ajak2x..
aku pon join larh..

lpas msa 7 minit lebih kurang..
lukisan kitorang yg kononnya berkualiti tinggi pon siap..
aku dengan bertemakan avatar.. hik3x..

jeng3x..

akak aku gelakkan aku..
dia kata mcm apa ja..

hek eleh.. mcm hang hebat sangat!
meyh tengok lukisan hang..

hahahahahaha..
lagi lawak kowt!!


bek adik aku lukis lawa lagi..
hahah..

aku pon ambik lagi sehelai A4..
x puas hati btoi..

jeng3x..


haha.. comey??
eleh, angguk je la.. aku tau comey..
nampak alien tu shopping nike..

tengok, siap guna board engineering drawing lagi..
betapa semangatnya aku..
then dah pukol 4,40 baru tido..

to my beloved lil sis, najwa munirah;
sorry, xtau mcm mna nak lukis..
good luck in your mid year exam dear..

p/s: ni sebenarnya yg aku nk lukis..
tp ntahlah mcm mna laen pulak jadinya.. urmm..



kampunggal..
tengoklah beza lukisan pelajar engineering dan pelajar pharmacy.. hak3x..

TAG tentang nama..

nama manja:
xda nama manja.. smua org panggil aku naimah

nama comel:
naimaahh (comel??)

nama kelakar:
nekmah (tak tau la mcm mna rmai sgt panggil cenggini)

nama ayu:
naimah tu dah cukop ayu (kekadang yg sengal panggil imah)

nama family:
kakmah

nama kasar:
nama kasar??? naim kot?

nama idaman:
nama aku sendiri. NAIMAH

nama yang paling kau suka:
yg ada makna baek.. n start with nur.. (knapa nma aku xde nur?)

nama binatang kesayangan:
aku x bela apa2 pun.. aku bela badan jerk

8 nama yang ingin anda tag soalan ini:
(klau korang x yakin dengan nma korang, cube tekan nama tuh, klau kluar blog korang, yea koranglah orngnya)

Sunday, May 30, 2010

back to write~

nampak gadget di sebelah kanan ni??

(written totally by me)

it's actully the short stories that i wrote masa lpas habes spm..
mid sem break..
and as well as sem break dulu..

aku.dia.kamu is not so good as it's my first trial..

now i'm back to write..
now only in the beginning..
not as before i'll post the story every 5 pages i finish to write..
kali ni mungkin tunggu totally habes then baru post part by part..
__________________________

for those that haven't yet read these stories..
why dun u give it a try..
xde la best sgt but, i enjoyed every moment i write them..
: )

(recommending duplicate 1 & 2, yang abadi)

C.i.N.T.a H.a.T.i.S.a.Y.a


mari memperkenalkan cinta hati saya..
yea.. nampaknya ada dua peserta..
jeng3x..
____________________________________

cinta hati~
____________________________________

peserta pertama.. (ladies first)

elya raudhah binti mohd zamrizan



nama ayah: mohd zamrizan

nama ibu: nor mazira

tarikh lahir: 22 march 2010

jantina: perempuan (cam nak sekeh je kepala mak cik kn??)

hobi: menangis, makan, dan menangis..

umur sekarang: 2 bulan n beberapa hari (mlas nk kire weyh)

buaian kegemaran..

hobi sampingan, tido..

ni lion fevret die.. sahabat akrab.. no lion no keep silent..

____________________________________

cinta hati~
____________________________________

peserta kedua

umar wafi bin zulfakri


nama ayah: zulfakri

nama ibu: rosalina erma

tarikh lahir: 29 january 2009

jantina: lelaki (mak cik melampau betol)

hobi: pegi nursery, tiru apa ayah buat, main arnab (habes arnab tok wan ko lunyaikan)

umur sekarang: setahun 4 bulan..

ini budak gila sama air.. fanatik sama air..

hepy je awak yerrr...

best pegi zoo.. tgk monyet ke sayang??

opss! dengan daddy, dr zulfakri.. budget model korang eyh.. huhu

_________________________________

so siapa yang menang??

2 2 di hati mak cik... huuuu..

hey, babies bile korang nk balik kampung huh??
dah seminggu x jumpe.. rindddduuuuu..

muahhhhh!! cium sayang dari mak cik buat korang berdua..
bubbye my beloved...

kampunggal..
korang jangan manja2 eyh, nanti mak cik cubit pipi korang yang chubby sgt tuh..

post ke 4 untuk hari ini???
argh.. suka hatilah... blog aku, aku punya pasal.. hahha

long chat~

sah lah aku ni b.o.s.a.n..
ni post ke 3 untuk hari ni..
saja suka2 buat printscreen ni..
sebab aku suke tgk muke kitorang..
kih3x..

---()---()---()---()---()---()---()---

sebab lebih kurang sama je gaya muka berangan.. kah3x..


chat with her dari petang td sampai sekarang, 8.30 p.m...

syafa, jgn jeles eyh.. haha..

melihatkan list ym saya yang agak nazak.. sebab sket je org yg online.. 17 to 23 org..
as byk je yg tukar emel..

knape ym saya sentiasa sign busy??? sebab saya suka sign tu, kaler merah.. hhahah..

kampunggal~
boring, gonjeng2 segala benda..
habes fb org aku geledah..
spa friend aku dekat fb, jaga2.. aktiviti skodeng bermula.. jeng3x..

best quote found!

"unless ur partner becomes ur permanent partners then only u
sacrifies... if not, take my advice.. dun go all out cause u will hurt
all out!!"

when one door of happiness closes, another opens. but often we look so long at the closed door, that we dont see the one which has just been opened for us..

sudah gila apa, asyik buat new post..
habes xda keja..

kampunggal..
blog tittle tu mcm blog banduan je..
adik aku cakap xde kesucian dlam blog ini... heh??
ko mmg komen je tau, ape ko tau tentang seni??
(seni kah ini????)

hilang lagi

semua orang ini "i'm mobile"
selalu begitulah list ym saya..
selalu


errr...

Saturday, May 29, 2010

b.o.s.a.n

today, it just me, my younger sis n my bro at home..

since my parents n my sis going for terengganu.. family day under my father's office..
why we're not going??
my younger sis is having her mid year exam..
so, i didnt go to give her accompany..
n my bro give us accompany.. hhuhu..

suddenly, petang tadi xda letrik..
mak aiiii.. panas giler...
panas dari shah alam to be sure..
it's 5 p.m...

aku dudok dengan adik aku sambil membebel sorang2..
alahai.. nk pegi alor star pon xtau nk pegi mna..
bosan..
dahla panas weyh..
feel like i dun want to be in the house..
i wanna go out..
at least klau dlam keta, ada air cond..
then my younger sis suggested to go for bowling..

ahaaaaaa...
great idea..
aku pegi living room..
where's my brother is..
"abang, jom gi main bowling?"
n suddenly a positive respond for that..
tros bersiap..

so, bowling here we are..
dah lama x maen bowling..
i think the last time masa pegi dengan classmate asasi dulu..
dekat plaza alam sentral.. shah alam..

sampai je (star prade bowling centre), ramai giler org..
n we have write down the name..
it's mean we have to wait for our turn...
lama giler kowttttt...
adik aku dah give up, ajak gi makan..
arh, kitorang nk tunggu jugak..
btol2 nk maen ni..
dekat stengah jam baru dapat main...
2nd lane..
n for unlucky, lane sebelah, 3rd, 4th, 5th n 6th, there's people who are practicing for tournament..
of course yang terrer merrer la kan..
psycho!


ada pulak mamat sorang ni..
game dia sebelah lane kitorang..
tau lah terrer pon..
xyah nak buat poyo moyo ko yea..
menyampah!

geram bebenor ngan gaya syok dia bila strike tuh..
30 puluh kali main, 25 kali strike/spare..
boley tahan die memoyokan diri...
cesSSS..

one time aku n dia turn serentak..
nk je aku baling bola tu dekat kepala dia bukan dekat pin depan tuh...
biar rsa sket lebam bola 9 kg..
nsb baek time tu aku strike.. kih3x..
(mcm setan je tolong supaya aku pon dah jadi poyo sama ngan dia)

first game, not bad.. 117..
bad la jugak sebenarnya.. hik3..
tapi puas hati.. dah lama x achieve 100..

i'm the third...


my bro..

lpas 1 game agak penat..
then sambung 2 nd game..
maen ngn nak maen dah sama banyak..

lpas habes, tgk2 ada lagi..
eyh???
abg aku bayar utk 3 game..
masa tu dah lapar weyh.. dari pkol 7 hingga 8.30...
dun ask about maghrib.. there's an excuse, that's why we play that time..
n my bro, buat jama', since baru 2 hari sampai kedah..

game ke 3 maen mcm org dah nk mati..
nk angkt tgn pon malas..

abes lah adik aku nk jwb exam esok..
ko larat lagi ke nk menulis??

__________________________

n suddenly teringat masa all of us, 6 beradik, no one married..
pegi maen bowling sama2..

klau x salah, adik aku baru darjah 4..
dia paling x suka maen.. sebab bola berat nk dia x pernah baling straight..
n my first brother persuaded her..
suroh die letak je bola tu tgh2..
n u know what?
it's work!!
for sure bola tu still moving toward the pin..
slow jangan cakap lah kan...
tunggu je bola tu tergolek golek slow2 sampai ke pin tuh..
n then...
strike!!!!
it's true!
hhuhuh

now there's no time like that..
3 of us married..
susah nk being together neither spend time together...
3 married in subang, kl, damansara..
my 2nd sis in usm, penang..
i dunno where i'm going after this..
n my lil sis still here, with our parents..

kampunggal~

Friday, May 28, 2010

dah berapa jam kamu tido??

"theory dari dapur" for this post..

TOO MUCH SLEEP! WHAT'S GOING TO HAPPEN??

almaklum, most people da habes matrik, asasi, n dgree or dip pon tgh cuti senang lenang sekarang..
yea, as university study doesnt like school. habes form 4 kna study jugak untuk spm..

so, dengan teknologi yang canggih manggeh ni, ada internet n segala mak net, malam tu mcm susah je nk tido.. tambah2 bila ada status kengkawan yg best je jari ni nk tekan 'write a comment...' tu..

masa study week, rasa mcm x sabar nk tunggu habes exam, nk blk rumah n tido sepuas puasnya..
mmg btol nak qadha tido tuh..

sudahnya blik rumah mlm2 layan fb jugekkk..
sampai 2 pagi..
bangun pkol 12.. opssSSS!
ada yang terasa???

so, lets check it out..
apa fakta nya tentang tido extra nih...

1. digelar Hipersomina (the opposite of insomnia) iaitu tidur secara berlebihan pada malam atau siang hari.. lebih dari 10 jam sehari..

2. ini mengakibatkan;
tido yg x btol,
susah nk bangun (bom jatuh x tentu lagi bangun),
perasaan yang sering keluh kesah (anxiety)
emosi yg tidak stabil (cepat marah)
dan terlalu penat

3. antara symptoms lain yg lebey serious;
berlaku halusinasi (takot wo000),
hilang selera.. (nampak nasi pon mngantuk weyh),
hilang ingatan (muda2 dah nyanyok),
kurang deria pendengaran, melihat, merasa dan mendengar (cam x de deria weyh!),
dan susah untuk bersosial (yelah, ko kawan ngan katil je)

+------------------------------------------------------+
click for;
+------------------------------------------------------+


tahukah punca2 hypersomnia ini????

1. tido yang tidak kena waktu..
narcolepcy (tido time siang) len kali main fb lpas solat subuh, mlm2 tido.. bukan mlm maen fb, siang ko tido sampai petang..

2. tak cukop tido pada waktu malam..
mmg lah kan klau ko tido pkol 3 4 pagi, mmg sampai ke tgh hari ko sambung

3. overweight..
berat badan pon mnyumbang kan faktor untuk tido lebeh.. tambah lagi la berat weyh...

4. penggunaan alkohol atau dadah..
harap2 reader aku xde la kan..

5. mendapat kecederaan di kepala sehingga ke tengkorak kepala..
jumpa dr eyh, nnti sewel jadinya..

6. genetic..
ade ke??? mak ayah adik beradik semua excedd of tido.. melampau nih..

7. kesan sampingan ubat..
ni mmg normal la kan.. tambah2 ubat selsema.. mmg mngantuk.. bau bangun tido then ko ambik ubat ni mmg ko tido x engat dunia..
ubat tido jangan cakap la eyh..

8. tumor otak..
takowttt!! haaaa.. mnelah tau yg tido lebey tu sbenarnya sebab ada tumor otak.. bek korang gi check.. hak3x...

______________________________________

******************* to check more *************
_______________________________________

ok.. ape2 lagi.. boley go0gle and check it out..
ape2 pon, jaga kesihatan n jgn lupa check sama itu doctor klau rasa ragu2 dengan kesihatan yea..
tadaaa~

kampunggal~
menghilang ke manakah anda?

i'm mobile

inilah..

aku bosan memandang list ym ini...

Thursday, May 27, 2010

itu lah kawan~

theory dari dapur untuk post kali ini~

berapa banyak awak sayangkan kawan??

100% - ibu bapa anda menentang persahabatan tersebut dan anda lebih memilih sahabat dari ibu bapa anda

90% -sekiranya sahabat anda mengalami masalah jantung, anda sudi mendermakan jantung anda untuknya (kira cam sanggup mati la tu)

80% - anda sanggup kehilangan kekasih yang paling anda sayangi demi sahabat anda..

70% - anda hanya mempunyai rm 100. tetapi sahabat anda ingin meminjam rm 1000, anda akan meminjam dari orang lain untuk beri padanya…

60% - anda perlu menghantar assignment pada keesokan paginya, tiba2 sahabat anda menelefon anda dan menyatakan dia mempunyai masalah peribadi, anda akan tinggalkan assignment tersebut untuk bertemu dengannya..

50% - sekiranya anda amat lapar (lebey kurang da banyak hari tak makan), makanan yang ada amat terhad, anda sanggup beri makanan tersebut padanya..

40% - tempat menyimpan semua rahsia, dan berkongsi suka dan duka..

30% - sekadar kawan bercerita dan berborak…

20% - tempat untuk berbicara ketika bosan dan tiada teman lain..

10% - sekadar bertegur sapa n say hai..

0% - tau nama n kenal muka, bila jumpa buat tak kenal je..


whatever friends, saya xtau mna tahap saya sayangkan kawan2 saya..

saya tak tau nilai yg mana...

klau ada sesiapa terasa hati atau marahkan saya, saya mintak maaf sangat2x..

saya pon manusia biasa...

ni post dari blog friendster saya, naimah n her story

kampunggal..~

maaf itu mungkin ungkapan terlalu mudah sehinggakan ia makin susah untuk di beri.. maaf~

Tuesday, May 25, 2010

tabiat x bagos...

3.00 a.m..

belom tido..
tadi masa pkol 12, rasa mcm dah nk gi tido sebab dah x tau nk korek apa lagi di internet..

tetiba nampak bookmark, butik sunlay..
singgah kejap..
ushar2..
aduuhhh.. terbekenan dengan batik urban die..
mmg dah niat di hati raya ni nk pakai batik..
(sebab suke sgt tgk someone tu pkai baju batik.. *wink*)

batik cantik wo00..

then dari sunlay butik, terus menjelajah..
dan menjelajah..
kadang2 mcm nk terkeluar bijik mata sebab dah berkenan sangat, tapi mahal pulak..
300+, 400+...
nnti mak aku cakap aku ni da jadi mak datin nk bergaya lebey...

tapi cantik weyh..
then trus proceed ke pilihan ke 2 saya..
chiffon...
aduuhhh.. cantik sunggoh...
harga boley tahan..
paling mahal pon 90+..
paling murah 48..
upah jahit bukan lah mahal sgt..
25 to 30 je...
kdg2 20 pon ade je...

hasilnya..
dah berapa banyak yg aku follow blog diorang...
rambang mata.. hik3x...

shopping kain ela je yg best pon online..
klau baju nnti x kne saiz kang susah..

tambahan pulak byar pon online..
cimb click..
msok je account n transfer..
tu mmg lah x bagos..
habes lah duet..
habeslahhhhh..

(saper yg blom ade account cimb click better jgn buat)
gune manual je dkat atm
huhuhuhu

haaaisyy...
klau btol2 nk batik tu, saya akan saving, sampai dapat jugak!!!

kampunggal~