Monday, May 31, 2010

buat awak; adik saya



tengah aku menghadap laptop semalam.. adik aku datang.. dengan muka sekupang dia..
adik: kak mah, nak mintak tolong boleyh?
naimah: tak boleh..
dia pon blah dengan muka lagi kesian.. alaaahh.. aku bukan lah jahat sgt.. hahah..
tapi selama ni mna pernah pulak dia mintak permission nk mintak tolong aku..
so, aku ingat dia nk ckp tros nak mintak tolong apa..
dah dia blah je, aku pon tros la meng online...

setelah jam menunjukkan pukol 3 pagi, aku pon berunsur ke bilik untuk tido..
akak aku tgh study dekat meja study sebelah katil..
baru je nak landing, aku nampak ada buku atas katil aku..
aku pass dekat akak aku.. buku dia lah kot.. dah dia tgh study..

tiba2 dia tergelak sorang2x.. kih3x..
aku pon malas nk mlayan.. dah nk tido..

mazni: weyh naimah, tgk ni.. najwa lukis..
naimah: lukis apa? (malas nak layan)
mazni: ni tgk la ni.. dia nak mintak tolong kak ni tadi. dia exam lukisan esok. tajok dunia fantasi..

ouh, baru la aku tau dia nk mintak tolong apa tadi..
aku pon ambik buku tuh..
hak3x...
tergelak sampai terguling guling weyh..
siket lagi nk jatuh katil..
tgk la ni weyh..
kah1000x...





kitorang gelak sampai sakit perot..
kesiaaaannnn btoi adik aku ni...

ni lukisan student form 3 kowt..
kih3x.. (jahat gila aku kan)

akak aku dengan semangat prihatinnya lagi simpati, ajak aku lukis untuk dia..
hahah..
bukan xnak, tapi mngantuk dah weyh..

lpas akak aku dok ajak2x..
aku pon join larh..

lpas msa 7 minit lebih kurang..
lukisan kitorang yg kononnya berkualiti tinggi pon siap..
aku dengan bertemakan avatar.. hik3x..

jeng3x..

akak aku gelakkan aku..
dia kata mcm apa ja..

hek eleh.. mcm hang hebat sangat!
meyh tengok lukisan hang..

hahahahahaha..
lagi lawak kowt!!


bek adik aku lukis lawa lagi..
hahah..

aku pon ambik lagi sehelai A4..
x puas hati btoi..

jeng3x..


haha.. comey??
eleh, angguk je la.. aku tau comey..
nampak alien tu shopping nike..

tengok, siap guna board engineering drawing lagi..
betapa semangatnya aku..
then dah pukol 4,40 baru tido..

to my beloved lil sis, najwa munirah;
sorry, xtau mcm mna nak lukis..
good luck in your mid year exam dear..

p/s: ni sebenarnya yg aku nk lukis..
tp ntahlah mcm mna laen pulak jadinya.. urmm..



kampunggal..
tengoklah beza lukisan pelajar engineering dan pelajar pharmacy.. hak3x..

3 comments:

saz said...

hahah!
dik wa punya lukisan sgt comey.
entah apa la yg dia berfantasi tu.
bley tahan lukisan bdk pharmacy.
thumbs up utk dragon yg kakni lukis tu!! :)
utk bdk engineering...hmmmm
alien tu perlu ada form & space.
dan.. ventilation antara building
perlu dikaji semula.
boleh develop lg ye. hahax!

naimah said...

blagak punya budak archi!
jaga kau! hahaha

building aku berkonsepkan food n drinks..

saz said...

kah3. aku pun dok merepek2 ja.
takut aku, nnt budak elektrik
bg karen kt aku.. hehehe
yeah! aku tau konsep hg.
konsep favret tu, ngeee