Tuesday, March 1, 2011

last check please~

maka selamatlah kami 1 batch memerdekakan diri semalam dari test 1...
tapi x semudah tu je..
mcm malaysia nk merdeka, x semudah masok dewan exam,ddok dan menjawab dengan tekun..
onion-head-emoticon-13
maka bermulalah kisah yang x di sangkar sangkar burung..

test isnin malam..
tapi petang isnin tu, blom konfem lagi tempat n masa...
jumpe ngkau aku,
"test kt mane? pkol bpe?"

sampailah dah pukol 7 tu baru tau,
dekat N24, pukol 8.30 mlm...

maka kami pon membuat keputusan nk pegi lepas solat maghrib,
dalam pukol 7.45..
biase lah, jalan kaki der..
kene la cepat sket..
(driver cuti bini bersalin)

sperti janji melayu dan rakyat malaysia, almaklumlah, yg 7.45 dah jadi 7.55...
May I do that
maka berangkatlah kami...
panjat bukit dan beberapa gunung di utm ni.. (bapak hiperball)

sampai je pkol 8.10 mcm tu lah..
sekali dapat mesage..

wani: weyh, test dah start..
hahaha-2
smue muke terkejut mcm baru dapat tau siti nk kahwin dgn datuk k..
bapak lah! pukol 8 ke start..
kitorang dah la baru sampai..
x agak pulak x tau exam hall mne nk masok...

lalu beramai ramailah kami naek tingkat atas,
orang cakap DK7..
trail n error suda...

sekali bukak pintu,
ouh, mmg nk cari wani pastu lempar die turun bawah..
punched
x payah la nk buat kelakar bende cenggini..

orang dlm tu pon x sampai 20 orang...

tapi dalam hati, legaaaaa..
(nasib baek, klau x mmg aku jawab separuh lagik test ni)

maka berehat rehatlah kami di dalam exam hall yg ber hawa sejuk itu...
sekali relax2, dah pukol 8.30, x de pon lecturer masok...

tunggu punya tunggu...

sekali henfon bunyi..
"jurutek kimi"

heh?? mimpi ape call aku..
aku pusing belakang cari kimi...
xde pon....

received call..
naimah: hello..
kimi: naimah, korang kt mane?
naimah: kt n24, dk7.. cepatla..ko x datang lagi ke..
kimi: eyh, korang test dekat p19 lah...
naimah: xlah, dekat n24..
kimi: x, seriyes weyh.. lecturer tengah tunggu korang ni..
naimah: lecturer kite? (lecturer kelas die n aku same)
kimi: a'ah, korang seksyen 32 kan?
naimah: a'ah... seriyes???
kimi: seriyes lah! kitorang tunggu kelas korang ni.. cepat datang...
naimah: ok2...

lepas letak, aku pandang je klasmate aku...
smue bukan main khusyuk tgh hafal formula..

mcm mana nk cetuskan kontroversi hangat (bagai erra fazira dan yusri bercerai) yg kitorang dah silap tempat test..
dah la bapak jaoh nk patah balik..
dah 8.30 dah kot...
mamaaa-lying
naimah: kawan2, kite test dekat p19 lah..
terus smue senyap pandang aku... kelas lain pon dah tengok terkejut sekali...
naimah: seriyes, lecturer tunggu kite kt p19 sekarang, kite dah salah tempat..
sekali aku bangun dari tempat dduk, barulah mcm manusia2 lain tu mcm kne tampar mase berangan..
tros bangun..

maka berjoging lah kami ke p19...

MEMANGLAH LANGSUNG X LETIH KAN!
i m dead
lepas sampai je, p19, masok dk6...
meriah pulak student electronic tepuk2 tangan sambut kitorang yg dah berjaya sampai...
dalam hati, "suke ea korang.. suke sangat tengok orang salah pegi tempat test"

lecturer: saya mintak maaf ye, saya ingatkan awak dah tau.. irfan sepatotnye konfem balik dengan saya... xpelah, exercise sket kan...
3c68bb64
banyak la exercise, habes soalan bernoulli aku x boleh jawab terlupe tross, tercicir memori aku time jogging tuh...
sape nk jawab!
hey-you-son-of-a
______________________________________________________

ok, best thing learn today..
x mudah nk puaskan hati orang lain...

sometime apa yg kita buat semua orang suka..
soemetime semua serba x kena..
sebb manusia ni fitrahnya suka kan kesempurnaan diikuti dengan komplain yg menjatuhkan...

just give us a chance..
first trial, bile serba x kena tu tegur untuk membetulkan,
bukan menjatuhkan...

kampunggal~
open minded is not something that we can create, but something that came from a positive heart..
it's come neutrally..

4 comments:

shafiqabdshukor said...

hahahaha..
cmtu pon ad ke..
x prnh jd cmtu pon

naimah said...

hehehe..
biaselah... tahun ni rmai orang nk buat legend kan..
:D

xie_ant_tee said...

giler kentang... hahahah..
cayalah korg.. ;p

naimah said...

ahhaaa! :D