Thursday, March 3, 2011

suwa suwey the morning~

ok, sila teliti tajuk di atas..
ok, highlighted, SUWEY..

tau kah anda apa itu suwey??what-question-mark
alaaa, mcm si*l gitu..
atau lebih sopan dan lemah lembutnya kurang bernasib baek..
oleh kerana ingin menjaga adab dan kesopanan gadis melayu,
kita akan menggunakan ayat 'kurang bernasib baek' instead of suwey dalam post kali ini..

almaklum, hari ni hari khamis..
maka bermulalah dengan kelas instrument..
start je kelas dr tan (yg charming) big-black-eyes tros sroh ddok ikot group...
dalam hati 'mati ar, mcm mne ni... projek x jalan pon lagi, idea pon xde'
maka bergroup lah aku, tehah dan ayu..
sekali pandang kiri kanan,

naimah: weyh, mana nik alif?
ayu: ntah, x datang kot..
naimah: nak jawab ape? klau die tnye progress projek?
tehah: ntah la..

dr tan: ok, answer the question...

maka kami pon berhenti bercakap dan jawab soalan kt slide depan...
dr tan pulak mcm pengawas time perhimpunan, dok round2...

dr tan: any group done??

smue senyap...
die pon round2 lagi...
kt area group aku..

dr tan: done?
tehah: dah, tapi xtau btol ke x..
dr tan: let me see..

tehah siku2 lengan aku sroh pass jawapan aku..
aku pulak siku2 lengan die, sroh die yg bagi...
(sebb aku punye jawapan roughly je, x buat neatly pon)
aku pon dengan hati yang suci murni kasi...

die pon tengok...
dr tan: which is the answer?
(aku dah kate dah, tulisan aku cakar bapak ayam)
naimah: 5.16..
dr tan: 5.16 what?
naimah: watt
dr tan: where is the watt?
naimah: err, x tulis lagi..
dr tan: bile nk tulis?
naimah: err, sekarang..

die kasi balik buku aku...
aku pon tulis lah,,
'watt'
pastu die mintak balik buku tu...
die belek2 kejap, bagi balik, pastu die pegi depan...

dr tan: group atika dah siap
(atika = atika edayu = ayu)
dr tan: datang buat kt depan..

naimah: ayu, cepat, gi buat..
ayu: ape aku pulak.. ngko le...
naimah: die panggil name ngko..
ayu: die panggil group kite...

sekali dr tan dah tenung..

ayu pon dengan perasaan malas berbaur geram pon bangun...

dr tan: ok, others, proceed no 2...

maka aku n tehah yang tinggal di kerusi tu pon terus la buat next question..
ayu kt whiteboard...

lepas berhempas pulas tulis jawapan kt depan, ayu pn kembali kepada kami...

dr tan: ok, question no 2, siapa yang dah siap..

aku siku2 si tehah...
tehah: ko ddok diam sket naimah..
naimah: angkat la tangan, kite dah siap..
tehah: oih, diam lerr...

dr tan: group atika?? siap?

hahha.. seriyes ngko mmg asyik kene je ayu...

tehah: naimah ler ni.. ddok diam2 sket..

dr tan: group atika?

ayu: urm? wait..

maka tehah yang kesian tengok si ayu pon bangun pegi jawab kt depan..

naimah: ayu, asyik kne je group kite..
ayu: tu ar, aku pon geram... name aku je naek..

dr tan: ok, other group, question no 3, answer..

aku n ayu pon mula la menjawab.... tehah still kt depan...

dr tan: any group done?

smue senyap, tgh tekun menjawab..

dr tan: atika? your group?
hey-you-son-of-a
ayu: wait.. on the way...

naimah: ape ni ayu, malang giler ddok group dengan ngko..
ayu: ape name aku je ni... group laen mane...
naimah: suwey giler...

last2 dr tan yg tulis jawapan kt depan, sebb lmbt sangat tunggu kitorang...

dah habes tulis jawapan maka legalah sket...

dr tan: how about the progress of your project?
die tgk smue group..
dr tan: atika??
heheh
hahha! seriyes aku dah tergelak sambil tampar2 lengan ayu.. seriyes mmg suwey giler ngko hari ni..
maka, aku pon tolonglah jawab..
naimah: 5%!
dr tan: 5%?? only...

dr tan: ok, the leader please come infront, cabut number giliran untuk present projek...

ayu: baek korang yang pegi, hari ni aku mcm suwey je..
naimah: seriyes tehah, baek ngko yang pegi...
tehah: x nak arh...
ayu: wey, cepatlah, group laen dah ambik tu..
naimah: ayu, baek ngko cepat pegi, nnti dr tan panggil nme ngko...

ayu pon malas2 bangun pegi ambik, sekali die dah ambik number, lpas bukak tu senyum2..
suspen aku...
elok die ddok je..

naimah: no bpe???
ayu: 7!! (7 dari 8)
naimah: pergh!! tu mmg x suwey.. at last.. nasib baek...tahniah ayu! tahniah..
154218d4

dr tan: ok, kite akan mule dengan group 8 dan terus ke bawah..
hahaha-2
naimah: seriyes ngko suwey hari ni!
ayu: ^&*%$$

dr tan: i call your group number, n tell me the leader's name...

maka die pon panggil number setiap group, then angkat tangan, lpas tu cakap nme ketue..

naimah: sape leader wey?
ayu: nik lah..
tehah: ok2...

dr tan: group 7?

ayu angkat tangan..

dr tan: group 8?

naimah: apesal name leader kite die x tanye pon..
tehah: die dah tick nme ayu tadi, dah ayu yg angkat tngan...
naimah: apesal ngko malang je hari ni ayu..
ayu: tu ar pasal...
_______________________________________________

di sebelah petang, masok kelas circuit theory...

dr nik: ok, hari ni group H present.. mana shahmi?
shami angkat tangan..
dr nik: irfan?
irfan angkat tangan..
dr nik: atika edayu?
ayu angkat tangan..
dr nik: yg last, naimah?
aku angkat tangan...

seriyes berdebar giler...sebanyak banyak assignment, assignment minggu ni paling ssh..
kitorang mmg x boleh buat..
nk present amendenye...
i m dead
nk je aku cabut keluar dari kelas...

dr nik: ok, kite undi tgk siape yg kene..
tehah, dila, nora, fatin, jana dan manusia2 laen yg nk kne tampar ngn aku: naimah! naimah! naimah!

dr nik dah senyum2..
dr nik: dah x perlu undi nampaknye ye..
naimah: x, undi! undi! x adil...
tenggelam suare aku, dengan suare diorang gile bapak kuat...

dr nik pon buat la undi outomatik kt laptop die tu...
pap!! pap!! pap!!
onion-head-emoticon-13
no 1!!! ayu!!!!!
lalalalalalalala~~~

naimah: yes! yes! yes!
tengok ayu...
naimah: seriyes hari ni...
ayu: apehal aku malang sgt hari ni!!!
hahahahha

kampunggal~
the day is coming! :D

2 comments:

shafiqabdshukor said...

cian nye si ayu tu... T.T...

naimah said...

xpe, die mmg tabah.. huhu