Thursday, July 21, 2011

committee service..

sekarang cuti sem, tapi aku ade kt u..
ade program khidmat masyarakat..


dah dekat seminggu berkampung dekat sni..
setelkan semua peralatan..

btw kan, apa yg korang paham pasal konsep program khidmat masyarakat ni?

nk tolong orang? nak bagi sumbangan? ke setakat nk memeriahkan kampung halaman diorang?
actually aku pon xtau.. tgk cam best je, aku pon join...

but once kite involve dengan management nya,
baru tau langit tu tinggi ke rendah..

ko bajet smua org kampugn ala2 x masok universiti x demand meninggi..
ouh, NO! NO!

nk ambik risiko buat program besar, bajet kne same besar dengan stadium bukit jalil...
4 hari before program, pakcik makcik call,
"nak, kami nk rm200 bagi setiap rumah.."
padahal mintak bantuan nk guna padang kampung n PA sistem pon nk dibayar..

ouh, ya.. kami semua peserta anak2 menteri..
nak 2000 pon kami boleh bagi...

isu2 mcm ni lah yang menyebabkan unsur2 keikhlasan dalam diri kitorang yg tulus mulus ni mula hilang...
4 days to find RM 1600.. u tell me nk cari keje ape utk dpt rm400 sehari?

time ni jugak ade unsur2 politik yang tersumbat terselit...
ade yg rase nk menang pilihanraye blh la sumbang sumbing..
yg rase xnk sumbang lari sana sini..
yg nk join tunjuk muke tp xnk sumbg langsung pon ade..

call department itu ini, pass call sana sini...
yeah, they serve for whom? to those yg blh bagi publisiti je?
ouh, no... kitorang bukan budak mass com, nk tlong masokkan beliau2 dalam paper...

as conclusion, this is program khidmat masyarakat..
tapi sape yg btol2 ikhlas nk tolong masyakarat masyakarat ni??

No comments: