Saturday, July 31, 2010

pesanan buat adik2x..

tadi pergi padang KDOJ (kolej dato' on jaafar) set up padang untuk hari sukan tadika ehsan..
hari ni memang relaks2x je.. yelah, kanak2x riang ria tu xde lagi...

esok mau nya sawan jugak aku nk kna bergadoh ngn budak2x tu..
4, 5, 6 tahun...
yg paham bahase tu x ape, masalahnya ramai pulak anak2x foreigner..
aku ni bahase omputeh buley la jugak nk broken2x..
masalahnya bahasa omputeh pn diorang x pahe..

mcm mna xtau lah nk cakap ngn bebudak ni besok...
kang org suroh berdiri die dudok, org suroh ddok die tido..

tambah2x time perbarisan, kitorang kne 4 org jage berbarisan cakap kt diorang bile time kne lambai mase lalu depan VIP...

haisy! bukan main hebat lah jugak tahap kesabaran aku ngn bebudak kecik ni..
sekali cakap x paham mmg ade yg kene sekeh..
haaaaa, kang akak dah buat garang...

nk pulak klau yg aktif sgt nk panjat bukit kt tepi padang tu..
mmg nk kne bawak tali rapia esok, ikat yg buas2x tu kat tiang khemah..

n klau yg kalah tu bawok2x bersabo la iyo..
jangan nk nanges, akak x pandai pujuk..
kang akak nanges sekali sebab sedih bebenor tgk kome kalah ye dik..

esok bile org start suruh lari, larilah di track yg betol ye adik2x..
jgn kome pegi lari menuju ke khemah ibu bapa cari mummy daddy kamu ye..
nnti akak jugak yg nk kne kejar..
akak ni pakai selipar je dik..

hiasan2x gantung kt khemah kamu tu jgn di tarik2x..
penat akak2x gantung petang tadi..
tolonglah kawal tangan yg selalu x tau nk dudok diam tu ye dik..

n adik2x, akak2x sedia maklum dengan hobi adik2x..
suke gi toilet kan???
jangan lah asyik nk membuang je esok ye..
akak2x ni x pernoh jage budak2x..
x tau nk handle korang kt toilet..
kang korang jugak yg akak2x flush kan..

adik2x, esok jangan lah asyik nk lari pegi ke mummy n daddy saje ye..
khemah adik2x dah cantik2x kitorang pasang segala mak nenek tadi..
penat akak panjat atas kerusi..
dudok lah situ diam2x ye..
nnti balik rumah, jumpe jugak dengan mummy n daddy, diorang x lari kemana ye dik..

adik2x, akak ni adik yg paling kecik pon dah form 3..
dah lame x bergaul ngn bebudak kecik mcm korang..
seandainya akak esok di luar kawalan dan ade diantara korang yg terkena pelempang, maafkan akak.. hoh0ho (ni tipu, x mungkin aku berani buat)
apa pon, selamat berjuang lah adik2x..
kecik2x lagi dah kne pertahankan maruah di padang ye dik..
good luck..

sebab korang, esok 7 pagi akak dah kne gerak pegi padang..
hilang nikmat weekend akak..

oppsSs! ini pastinya bukan adik2x saya..

kampunggal~
pesanan ikhlas dari akak tersayang..
ni semua anak2x foreigner n lecturers, berani aku nk lempang diorang???

2 comments:

a kl citizen said...

budak2 suka kakak yang cute macam naimah
jangan risau

terbaru dari saya : entah apa

naimah said...

hahah.. x cute pon..
akak garang ni.. huhu