Sunday, August 1, 2010

Lambaian Mesra 9.. UTM..

Lamabain Mesra 9 ni, program KLM (kelab Lambaian Masyarakat) UTM untuk handle Hari Sukan Hari Keluarga Tadika Ehsan, UTM..


pagi ini bangun dengan kurang bersemangat.. iyalah, jam pukol 6.00 pagi, hujan kt luar lebat..
tipulah klau x terasa nk tarik semula kain selimut tu kn... hhuhuh..

tapi mengingatkan hari ni hari sukan yg perlu aku n pasukan KLM handle, tolak jugak kain selimut yg dah berusia 7 tahun itu ke tepi..

hujan lebat kt luar, aku terpikir pikir mcm mna hari sukan nk jalan.. slepas dh bersiap trus turun ke bus stop tunggu bas untuk ke padang.. hujan boleh tahan lebat lah jugak..

dipendekkan cerita, akhirnya hari sukan tu di buat dalam masjid.. hoh0..bukan senang nk jadi mcm ni kan???
sebab masjid tu dekat floor bawah ade ruang besar..

jadi penat lelah aku sepasukan pasang segala mak nenek kt khemah hanya sia2x.. huu T.T

lalu bergeraklah kitorang ke masjid..
smue parents n budakx2 dah ade kt sane..


1st task, kumpulkan diorang mengikot rumah sukan..
bukan perkara mudah tau, sebab nk kne pisahkan diorang dari mak bapak diorang...
pujuk2x, kasi balloon barulah nk..
(haisy, nasib baek aku ni bersabo)
dahla aku ni bapak penakot ngn balloon..

lpas tu perbarisan.. mmg challenging!!
org suroh jalan baek2x, die sibuk nk belek sini sane..
dah tu depan VIP, org suroh lambai die buat dunno je..
aku yg lebih2x over pulak angkat pompom tuh..


time game, xde lah prob sgt..
sebab diorang mmg dah berlatih tiap2x ptg dah ngn cikgu diorang..
aku yg jage kt garisan tu tolong sket2x je lah..
lagi expert dari aku kot..

tapi ade sorg budak foreigner tu, die punye task belom habes die dah nk lari gi bagi number..
terbangak jugak aku tgk..
ni tau ke x ni..
last2x kne tangkap die sroh habeskan dulu task tu..

yg aku pon bengonglah jugak, mase task untuk sudukan pasir dalam botol,
diorang kene buat seorang lime kali..
yg aku gi kire dlm bahase melayu, sumpah budak tu x paham..
maaflah ye dik.. tlupe, kne jadi omputeh kejap...

yg laen smue ok..
time mkn, mmg baek je diorg, ddok ramai2x, bace doa..
wah teringat time kecik2x dlu..


n mase last tu, ade game untuk perents.. alah game yg kne sambung harte yg ade kt badan sampai panjang tu..
kumpul segala benda yg ade kt badan sampai panjang...


yg aku terbangak tengok, ade jugak mak bapak sroh anak diorang baring kt stu..
mmg btol2x nk menang lah tu..
anak2x skali jadi mangsa.. hahah..

oklah, klau nk citer dari A to Z mmg x habes..

lpas ni i've to focus on SUKAM..
netball start lawan esok..
sampai 6 hari bulan..
6,7,8 hari bulan pulak camping KLM...

lpas tu klau boleh nk rest..
mmglah kan..
dah bulan puasa..

nk start bertugas dengan JURUTEK (persatuan pelajar kejuruteraan elektrik)
or sekarang dah tukar name TESLA (The Electrical Student Association)...

so, i dropped A-Team, Smart Camp & PMI...
mmg nk focus KLM dengan TESLA sahaja..

kampunggal~
today is something that i cant forget..
ever..