Tuesday, February 10, 2009

sport day 2008? in memory..

setiap tahun, aku paling x ska bila nk sport day, x ksahla skolah rendah ke mnengah.. sbb plg benci sport house trainig.. tpi sport day 2008, mmg paling best.. memandangkan tu pon last year nk rsa sport day kan.. bla thn ni x kna lg sport training, rsa rindu semua tu.. nk pusing2 tasik.. melepak tengah2 padang ngan kengkawan.. ambik2 gmbar.. marah adek2 bla xnk lri.. huhu.. yg tu x baek.. sumanya best.. mmg penat, mlmnya nk kna prep plak.. tpi, enjoy..
bla sport day nk menjelang f5 la yg plg busynya.. meeting slalu.. nk discuz perbarisan, khemah, n tema especially.. mla la msg2 mnengeluarkan idea yg gila n x gila.. merapu dan x merapu.. berguna dan x berguna.. haha.. memang best.. wlaupon kdg2 ada gak la msam2 muka.. tu suma biasa la kan.. pahit manis wat teamwork.. msa tu la, blambaknya yg terpaksa tggl klas.. suma ada komitmen msg2 la knonnya.. haha.. bab kna mrh ngan cikgu, x pyh ckp la.. n ada jgk msalahnya bla ada cikgu yg x ska idea tu.. so, kna byk discuz.. msa tu jgk la, duit mmg penting.. suma benda nk kna bli, yerla spa nk bg free..
bla sport day.. ni lah msanya f5 nk lwan bergaya.. dgn tema yg pelik2..
bendahara: first perbarisan.. tema, mesir purba.. boys. pkai bju cam pahlawan mesir.. agaknya la.. aku pon x pasti bju pa tu.. yg specialnya atas kpala tu, ada cam sarung bawang n ada pegang sejenis senjata yg aku pon xtau pisau ka parang tu.. tu la kreatifnya.. huhu.. yg gurlz plak, pkai bju nk sma cm boys jgk, ada cam crown sket atas kpala tu.. cantik bju diorang.. tu, mak leha yg jahit.. cost nya, aku pon x tau..
laksamana: second perbarisan.. tema, inggeris.. fuh! yg ni mmg bergaya.. mcm mat salleh.. boys pkai vest biru n kmeja putih.. yg specialnya, dpa suma pkai spec hitam.. macam style sket la ek.. haha.. yg gurlz, pkai jgk spec itam.. lain sket coz pgang bnga.. comey plak.. wakaka.. tpi byk jgk cost diorang ni.. urm, tapi hasilnya puas hati.. bju tu n skirt tu, mak tikah yg jahit..
panglima: third perbarisan.. tema: cowboy.. perh.. memang sempoi la.. boys pkai simple ja.. kmeja n sluar puteh.. n tie kaler merah.. gurlz, mcm tu jgk tpi pkai vest merah.. yg specialnya, dpa ada topi yg stail n pkai ksut but.. mna dpa cri but tu, xtau la plak.. cosnya, besa2 je.. topi tu, nina yg carikan n vest tu, nina mak nina yg jahit..
temenggung: fourth perbarisan.. tema: tentera.. ni versi len sket ek.. ni tentera zaman moden sket.. sbab lat ja yg btol2 jd tentera.. haha.. boys, pkai t-shirt hijau muda n sluar puteh.. plg simple dlm suma sport house.. tpi, ada gak specialnya.. kat mna? kat kpala tu, ada daun.. haha. ada la idea last minute dari sorng manusia ni.. klau dia bca tau la ek.. huhu.. x penah lak aku tgk tentera pkai bju hjau mda nk pegi utan.. gurlz, kmeja puteh n vest ijau.. simple jgk.. yg specialnya, topi tu la.. huhu.. pnat 0oo nk cri.. ni pon plek jgk, knapa msuk utan pkai skirt.. haha.. cost nya, boys agak byk la utk tshirt tu, gurlz, sket ja.. vest tu, aku yg jahit.. haha.. thanks cikgu fatimah kasi pinjam mesin..
klau psal khemah plak, jgn cakap la.. 3 hari before sport day, dah trun padang.. mcm2 la nk kna cri.. kluar outing byk kli nk cri brg, itu ini.. kejap yg tu x kna, yg ni x kna.. yg sorang nk ni, yg sorng ni plak nk tu.. hasilnya, fuh! macam2 ada.. tpi ni teamwork yg paling best.. melepak tgh2 pdg wat keja.. klau blh nk tido stu trus nk siapkan khemah.. lgi cikgu x sruh blik, lg tu la dduk stu.. well, kt stu mla knal n rpat ngn kengkawan.. susah payah nak hasilkan sebuah khemah tu, mmg truk tpi bla dduk ngn kengkawan mmg rsa hepy, pnat pon x trasa..
actually, mnang klah tu x penting.. yg penting enjoy!!! n i miss that moment so much.. dari stu dpat btol2 knal kwn.. u all memang the best la!!! luv u all 4 eva...

6 comments:

naimah said...

testing2.. uhu.. leh guna gak akhirnya komen ni setelah penat2 di pomen..

farhanN said...

huh...ari ni bru bley...haha...aku nk komen pa pn lupa dah...haha

sazela27 said...

huhu..
sarung bawang ka..lwk plak
dh setahun belalu,tp cam fresh g jaa..

Wafi Fahmi said...

Haiz........
kna wat correction nieh....
Perbarisan Temenggung no.1
Khemah x yah dowk ckp ar.....
hehehe.....

naimah said...

aku tls tu ikut turn jalan la..
mlas la nk capub.. haha..
temenggung kan low profile.. wakaka..

Fa^nGoNgeK said...

hehe..bab marah adek2 aku la johan kat sekolah aku.sampai dpat gelaran the lion king sis..huhu...