Wednesday, October 20, 2010

oil and gas symposium

mlm semalam tetibe teringat hari ni hari last ade "oil & gas symposium dekat dewan sultan iskandar..
lpas habes klas hari ni ajak nora, tehah, han dengan dilah pegi..

lpas sampai, terpacak depan pintu dewan..

sebenarnye kitorang pon xtau patot pegi ke x..
sebb ni more untuk budak2x chemical engineering..
tapi sebab mmg aktiviti sibuk menyibuk program orang tu mmg hobi kitorang,
maka kitorang pon sampai kt situ

x byk sgt booth..
tapi yg ade tu smue bapak giant punye company..
"schlumberger", "hess", "telisman", etc...
terbeliak bijik mate..
ni engineer yg starting 5 angke punye tempat keje ni...

lastnye jalan 1 round..
ouh, sedikit kecewa...
owner booth kt situ x mesra pelanggan..
kitorang yg terpacak dengan muke konfius depan apparatus diorang yg pelik lagi aneh tu,
diorang x explain pon tu ape...

dah fully blur dah muke, tapi x jugak diorang buat heran dengan kitorang..
sekali lalu dekat booth schlumbeger..
ade abang macho jage booth tu..
bak kate nora, "cuci mate" kejap..
hoho...

budget nk gi buat2 tanye soalan..
mnelah tau dapat engineer schlumbeger sorang..muahaha
tapi ntah nk tanye ape..
dahla budak letrik lak kan..

sekali lalu 1 booth tu, ade mcm comel je bende tu..
nora panggil akak booth tu
nora: ape ni?
akak: ni model untuk jimatkan penggunaan air..
nora: mcam mne ni?
akak: err, mcm mne nk terang eyh.. korang ni student sekolah eyh?

adooooiiiiiii...
dah tua cenggini pon ade rupe budak sekolah lagi ke..
(lompat2x hepy)

ni 1 lagi bende aneh..
mcm mainan budak tadika pon de gak..
kitorang sentuh2x nk tgk pak cik booth tu nk datang explain x tu amende..
tapi die buat dunno jerk..

last2x lepak dekat kerusi kambing..
ushar je dari atas...

after all, byk booth yg bukan calang2x company..
u're lucky petroleum n chamical engineering students..
tapi untuk kitorang, mcm x tertarik sgt sebb mcm xtau ape2x..
_____________________________________________

tadi gonjeng2x, jumpe picture ni!
dalam hati jerit2x!!
"rindu giler tempat ni!!!"
faculty of engineering uitm shah alam!
rindu nk lepak situ malam2x, dengan classmate...

kampunggal~
agak2x klau buat electric symposium, TNB nk bukak booth x???

4 comments:

shafiqabdshukor said...

tu sbnrnya tmpt dak2 final year cube nasib nk cr keje..
agknye diorg nmpk korg cam dak2 sekolah kot..
tu yg diorg x layan huhuhu..
nnt kalo ad career fair lg best..
segala company ad especially company utk electrical engineering..
mcm2 leh jmpe nnt...

naimah said...

tulah.. blur giler pegi tadi..
xde org nk layan..
sedeyh.. dahla jao0h kot jalan...
huhuh..

arai said...

kalo kat utp, nama schlumberger tu idaman sume student la.. haha.. sume nk intern kat sana.. huuu.. ade membe keje sane starting 4000 usd. jd RM mahu 12 ribu gak.. hoho.. ramai dak petronas lari kerja sana..

naimah said...

aku pon x paham knape aku x takel abg schlumbeger tu.. muahahahaa...