Friday, May 7, 2010

where's the better day?

7 mei 2010..
_____________________________________

dialog adik beradik..
watak; naimah (aku), mazira (kakak 1), mazni (kakak 2), najwa (adik)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

sedang mereka mlepak tengok tv.. tetiba mazni terjumpe kertas pesanan makanan yang naimah dan mazira pesan minggu lepas bile mak dan abah nak ke pasar malam.. minggu lepas mazni dan najwa tidak ada di rumah..

mazni: amboi! banyaknya.. ampa dua ja makan?
naimah: a'a la.. kah kami dua ja ada dekat rumah..
mazni: bihun sup ni sapa pesan?
naimah: naimah..
mazni: ayam goreng?
naimah: naimah n mazira..
mazni: nasi goreng?
naimah: mazira...
mazni: beger?
naimah: naimah..
mazni: satay?
naimah: naimah..
mazni: dadih?
naimah: naimah..
mazni: kebab?
naimah: naimah..
najwa: oi! pasaipa semua ada nama hang???

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

sedang naimah, mazni dan mazira melipat baju beramai..
naimah sedang melipat kain baju kurung mak..

naimah: ouh, aku tau dah saper yang jahit baju macam ni..
mazira: kenapa? macam mna?
naimah: ni yang dekat cangkuk kain ni x buat lebih sikit kain.. so, rase sakit lah dekat pinggang bile pakai..
mazira: sapa buat?
naimah: kawan mak tu lah..
mazni: tengok.. macam mna dia buat..
naimah hulurkan kain tu pada mazni..
mazni: urm, mna sakit pun mcm ni, aku dok pakai x sakit pon...
naimah: sakitlah..
mazni: orang gemuk ja kot sakit...
naimah: kurang ajaq gila!!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

abah: dah tulis dah nak makan pa? satgi abah nak pi pasar malam..
mazni: dah..
abah: baca tengok..
naimah: nasi goreng, bihun sup, beger, satay, ayam goreng, dadih..
abah: dadih xdak.. orang yang jual tu dah pindah
naimah: abah, kak ni (mazni) ada tulis note kt bawah ni..
abah: apa dia?
naimah: abah, tolong beli.. kami lapar..
abah: isy3x.. kesian sunggoh..

__________________________________

UPU takde fasa ke 2...
pergi ke sini..
maklumat yang bakal mengubah seluruh hidop aku!!

aku isi semue chemical engineering..
sebab result first sem aku x mengizinkan aku isi electrical engineering..
sperti aku pernah nytakan di sini..
cita cita aku...
cita cita aku dari form 5..
sumpah sedeh...
bile second sem punye semester aku da layak mintak electric..
aku dah xde peluang...

syafa cakap schedule dekat sini, just temporary bcoz blom tau bile result matrik kluar...
argh.. ape2 lah..
yang penting aku xnak buat chemical...
idol aku pon dah xde...

________________________________

kampunggal..
hati ini benar2 sedey.. sebab itukah Allah beri aku satu lagi peluang?

1 comment:

FuTuRe L.A.E.P said...

unikl xnk try??
klau nk amik electircal kt unikl BMI..
I sure u won't regret..
klau nk xtau pape lg,just ask me..