Tuesday, February 22, 2011

be at the place, then feel it

Assalamualaikum..

huuuuhhh, dah lame giler x update blog..

xsempat + internet ssh nk access + nk pandang note + assignment + melepak + gossip

test 1 mula bersusun..

currently bersama classmate busy on planning our GOP
(Global outreach Program)
alalala.. program untuk pegi oversea tuh...

bajet2 nk pegi jepon kononnya..
(InsyaAllah klau ade rezeki)

lepas habes tahun 2 nnati..
dengan segerombolan manusia yg ramai nk mampos,
total yg kne kumpul: RM 120,000...
(dlam hati, klau dah cukop nnti tetibe nk bli kete 1 boley??)

dalam masa setahun lebih je pulak..
boleh ke??
bak kata nora
"cecube cecube.."

dan alhamdulillah, to date, semue bagi kerjasama yg sgt baek..
mcm petang semalam habes kelas tros serbu fakulti2, kutip poster2 pilihanraya,
nk recycle kononnye...
GOP punye pasal, tebal muke kejap pon xpelah kononnye..

dalam hati, "jepun, jepun, jepun, jepun.."
ayat nk sejukkan hati yg agak dah letih nk mati...
dah tu malamnya, kne susun smue paper tu..
x agak banyak pulak kan..
sambil buat ramai2 dok bebel kalah mak cik warung kopi..

"ni apesal tebal sgt kertas ni, membazir btollah diorang ni!"
"ni knape masokkan dlm plastik, ssh tau ark nk buke"
"bapak banyak stapler! letih nk buke"
"bebudak laki ni x reti nk susun elok2 ke dlm palstik ni"

sampailah pkol 3 pagi..
last2..
naimah: aku rase klau mak bapak kita tau kita x study buat bende ni konfem diorang bagi kite smue 4 ribu tros pegi GOP..
cik da: konfem!

exactly, klau pikir, mmg mcm nk mngamuk jugak denan tuan punye idea ni..
overal mmg byk yg kitorang kutip. tapi recycle paper mmg murah je..
mcm x berbaloi langsung..
tapi positifnye, atleast sambil2 membebel tu, we get to know each other better...
n rase sakit same2...
(n of course la, lain kali cari idea bernas sket klau nk pikir xtvt tu)

semalam jugak ade 4 5 orang volunteer dekat DSI untuk jadi pemerhati kiraan undi,
sebb dapat bayaran, so boleh lagilah mnyumbang untuk tabung GOP tu..
(seriously, terharu giler korang pegi dari pukol 5 ptang hingga 12 mlm untuk RM 87)

for now, kitorang target untuk masok competition..
yg mna menghulurkan duit tu, masok je..
ade je senior tahun 3 masok ROBOCON untuk kumpul duit GOP,
menang rm10,000...

seriously, without we go through something, we wouldnt know how hard it is..
32 orang nk cari 120,000 tu mmg sakit giler la...
tapi sebb semangat n bile tgk kawan2 yg dah banyak berkorban masa, duit, tenaga,
penat n letih tu diketepikan dlu...

so those yg nk kahwin tu jangan la letak hantaran mahal2 sgt..
ksian pakwe korang... huhu
(cube ko gi kumpul paper nk gi recycle nengok! letih nk mati tau ark)

_________________________________________________

semalam kelas instrument..
heheh
masok je setengah jam, dah mengantuk..
asyik tgk jam je..

last2..
dr tan: ok, answer this, quiz..
smue buat muke blur.. (dah tau, klas instrument mmg xde kuiz, dr tan saje lah tu)
dr tan: may be we should really make a quiz..
smue diam
dr tan: should we?
smue: no.. (slow jer)
dr tan: who want quiz?
xde orang angkat tangan
dr tan: who dont want quiz?
aku dengan pantasnye angkat tngan.. tengok keliling, ahha! mmg aku sorang je angkat tngan.. (korang mmg.. tngan aku yg 1 ni selalu je mewakili kelas kite)
dr tan: ok, 0ne dont want quiz, the others? want quiz?
smue: (senyap lagi)

petang pulak kelas titas..
mcm biase, masok paling lewat..
dah glamer dah aku, nora, tehah n dilah..

tgk2 tengah dapat paper assignment...
jana ade dekat meja lecturer.. tunggu lecturer marking assignment..

dr kamarul: ok, group 6, markah 5/10..
naimah: adoi! separuh je
wani: oklah weyh, ko tgk group aku
sekali aku tgk assignment diorang, 0/10
mak ai! lagi dahssyyyyaaaatttt...
dr kamarul: tu yg paling tinggi lah tu..

tgk assgnment tikah, group tikah 2/10
nora, tehah n dilah, 0/10
ayu, han, asma: 0/10
boys: 0/10..

seriyes killer giler marking die..
5/10 tu pon dah bersyukur sgt..
slah format sket..
n mostly part jana..
so die je dlu btolkan...

mcm group lain konfem kne gi PSZ btolkan dari A sampai Z..
senang ckp buat smule...

tapi mcm sedih jugak,
sebb aku n jana dah pernah blaja course "information literacy skill" dlu masa asasi..
sepatotnye salah mcm ni x perlu lah lagi buat..
aduuiiiiii.. carelesss!!!
xpe, byk lagi nk blaja (ayat sejukkan hati)
________________________________________________

wuuuu, da byk tulis..
so, stop di sini dlu...

ntah bile nk mnulis lagi...
seriously x sempat..
ni pon habes kelas pkol 6, trus online sampai dah pkol 7 ni..
mlm ni nk siapkan assignment n segala yg tergendala..

last but not least, thanks to everyone..

kampunggal~
the moment..keep it, miss it, never loose it..

2 comments:

fiqh said...

ak gop bln 9 nnti gk.tiket rm1080 je kot pegi balik.awat smpai 4 weyh

naimah said...

kt mne? jepun gak eyh??
kitorang planning mcm4x.. huhu
pegi time 1st year x best lew..
awal sgt...
huhuh