Wednesday, October 13, 2010

workshop..

dulu aku pernah mention kan mcm mna terujanya aku untuk join team Electric Vehicle Challenge..

tapi x berjaya.. T.T

tadi masok lab nk hantar report, sekali technician sroh masok ikot pintu balakang...
pintu yg die roll sendiri ke atas bile tekan suis tu..
sekali terbukak, heh kete untuk EVC tu...
urm, berangan lagi nk masok team tu..
T.T


kete masih kosong..
semue enjin dah xde...
dan bagi menyejukkan hati yg kecewa, sempt jugak posing ngn kete tu...


bile dah masok lab, mcm rindu pulak nk buat projek..
(itu tipu, sebb baru sehari sebelum tu siapkan projek)

tempat aku dan lab partner selalu gadoh...

nilah akibatnya bile x dapat menerima kenyataan projek dh habes..
aku xde dlm gmbr sebb aku masih di kalangan manusia yg waras..


bestfren untuk 1 sem.. ni antara barang yg hampir menjadi senjata aku untuk belasah si nabil bile gadoh..

bile nk balik, technician tu sroh tekan sendiri suis untuk tutup pintu tu then cepat2x kluar sementare pintu tu tgh roll down untuk tutop...
before kluar boleh lagi ambik2 gambar..
sekali dah nk kluar, aku yg tekan suis tu, semue cepat2x lari kluar..
(sedangkan pintu tu trun slow2x je pon)

sekali dah nk tutop..
han: weyh, buku aku tertingal kt dalam!
sekali tehah cepat2x gi masok balik...
kecoh sekejap dok menjerit, "cepat! cepat"
(naseb baek ko x terkepit ngn pintu tu tehah)

sekali dah masok pintu dah tutop..
tehah: weh, mcm mne nk bukak ni??
naimah: ko tekan je suis naek kt tepi pintu tu..

lpas tu pintu tu pun mule roll up semule..
sekali tehah nk kluar,
nora: oi, tekan dulu untuk tutop pintu baru kluar..
han: kejap2x, tunggu pintu terbuke tinggi dlu baru tekan..
naimah: agak2x sempet kluar baru tekan..
dah bising mcm kt pasar..
sekali tehah tgh tunduk2x nk kluar, technician dtg dari belakng
technician: ni knape ni??
semue terdiam...

datang pulak technician yg kitorang x suke tu, En Zaki..

han: buku tertinggal kt dlam..
tehah tunduk kluar, kitorang tros blah..
muahaha...

nampak x kaki technicina kt blakang tu, yg dh dtg nk tgk amende yg berlaku..


ni gambo bile buat report last minit.. konon dah siap, bile dh nak hantar, ade je bnde blom label..

_________________________________________________

sebelah petang pegi kelas hubungan etnik...
kne present asignment..
kitorang group ke 3..
tajuk: mcm mne dasar pendidikan menyumbang ke arah perpaduan kaum

lpas group pertama bentang..
dr sia: soalan saya, mcm mna gagasan 1 malaysia nk membawa kepada perpaduan rakyat. bukan ape itu 1 malaysia.. tugasan ini, sila buat semula.

group ke 2..
dr sia: soalan saya, mcm mna perlembagaan menyatukan rakyat, bukan sejarah perlembagaan. buat semula tugasan ni, klau awak nk lulus..

group aku, ke3...
dr sia: mana ahli group ini?
kitorang yg ddk angkat tgn. han presenter kt depan..
dr sia: awak rase btol ke tugasan yg awak buat ni?
kitorang tersenyap..
mmg mampos ar klau nk buat balik..
letih ouh...
dr sia: yes or no?
kitorang :yes..
dr sia:" yea, ni sangat menjawab soalan saya.. sangat mendekati kemahuan tugasan..

gila mcm nk melompat seyh!
sebab kitorang baru buat 4 jam before submit assignment tu...
sebb time tu dari 6 orang ahli group, 4 org MT jamuan raya KLM, 2 org lagi ajk jamuan KLM..
mmg busy untuk jamuan..
x sangke assignment tu accepted..
siap dapat tepukan dari 1 kelas..

Alhamdulillah...
terima kasih, terima kasih..
kredit to han yang menjadi presenter...

bile group keeempat, pon assignment rejected..
so group kitorang je yg balik dengan tgn kosong x bawak balik assignment yg kne buat semule tu..
weehheeeee...

so tagline untuk group kitorang sekarang,
"KERJA LAST MINIT MENGHASILKAN TUGASAN YG PADAT DAN MANTAP. YANG PENTING FLEXBILE"

:D

kampunggal~

2 comments:

. . . h u s n a . . . said...

hahaha...u better prepared for etnik better than other subject coz etnik is horror.....and it's true dear~~~ eh, en. zaki tu baik la.... :D
korang tak pndai bergurau dgn dia ni..

naimah said...

etnik mmg horror, tapi pegi kelas etnik tido jugak kejenye.. huhu.. pkol5 sampai 7, klas teori pulak.. mmg lah nk tido..
encik zaki tu asyik nk marah2x je.. geram kitorang.. hisy! geram btol.. tp senior semue ckp die baek...
kitorang pon xtau baek kt mne ni.. huhu