Tuesday, October 12, 2010

reuneon again my buddies

semalam buat reuneon kelas asasi engineering + sambut birthday aiman dekat arked kolej 9..
Alhamdulillah kali ni semua turun kecuali amaar..
so 11 orang yg ade..

even semue dah laen2x cabang blaja tapi masih co0l mcm dulu..
except izhar yang agaknya otak die dah masok air kot semenjak blaja marine engineering ni..
ala2x mcm zombie dah aku nengok..
(gila jahat an)
ni birthday boy~
8 dari 11 orang... yg 3 org lagi ambk gambar..

meh nk introdue ye.. huhuh..
ain (technology management)
hakim (mechanical engnrg)
aza (mechanical engnrg)
syafiqa (petroleum engnrg)
aku (dah nmpak muke mcm kne current tu kan, electrcl engnrg)
haiqal (aeronautic engnrg)
aiman (mechanical engnrg)
izhar (marine engnrg)

ni hadiah aza untuk aiman.. patung transformer..
gila cute! nnti birthday aza, aiman kne kasi barbie doll lak lar an..
sebelah aiman, zul (biomedical engnrg)
sebelah ain, shah (coursemate aku, electrcal engnrg)
shah datang dengan banngenye naek basikal dari KTC..
basikal utm punye..

kitorang tnye hakim n haiqal knpe amaar x turun...
haiqal: amaar dah berubah, dh insaf..
ain: knape? knape die berubah..
hakim: sebb tengok crite survival..
naimah: amende tu? pasal ape?
hakim: pasal orang2x islam dengan yahudi..
ain: ko dah nengok ke?
hakim: dah, aku ade crite tu
ain: habes knape ngko x berubah pon?
hakim: aku berubah 3 hari je..
naimah: nnti lpas birthday aku baru korang tengok tau

kitorang semue kolej dekat2 except syafiqa..
dari KTDI datang naek kete yg tolong hnta mcm teksi..

sekali nk balik xde transport..
last2x nk tolong hantar..
call segala kawan..
yg x kenal pon buat2x kenal, nk pinjam motor punya pasal..
ain dapat pinjam motor senior..
tapi klau die hantar nnti nk balik xkan die nk balik sorang2x..
mampos x berani...
gile jaoh kot KTDI - K9..

try call adam, amir, nk mintak pinjam motor lagi 1..
semue org xde pulak..
haisyyy...

ade pulak idea si shah, ain hantar syafiqa, aku ikot belakang dengan basikal..
(tu btol2 buat aku nk sumbat tyre basikal dlm mulot die)
budget aku atlet basikal komanwel ke ape..

dah pukol 11..
last2x ain cakap die yg hantar, sorang2x pon xpe..
elok kitorang jalan je dlu slow2x smentara nk tunggu ain gi ambik motor..
teringat kak nadia..
haaaa, tros call kak nadia, mintak pinjam motor..
dengan senangnya die kasi..
walla~

dari situ ke blok kak nadia jaoh lah jugak nk kne jalan nk ambik motor..
sekali ain sampai dengan motor senior die..
ain: wey, naek 3 orang ar gi ambik motor..

dan maka berlakulah perkara kurang beretika di situ..
naek motor 3 orang...
aku, ain, syafiqa..
nampak klakar wey..
dari K9 ke KTC blok s14..

dah tu , aku yg bawaknya..
yg pelik, aku xde lesen, yg 2 orang kt blakang ni siap ade lesen kete motor lagi...

sekali gi ambik motor kak nadia, kami pon berangkat ke KTDI...
dah pukol 11.15 mcm tu ar..
cuak giler takot..
aku dah la xde lesen, first year, dah tu pukol 11 lebeh dah..
kang pak guard datang nk berkenalan mmg mampos...

syafiqa dengan banngenye: ni yg aku teringin nk buat weyh, naek motor mlm2x..
yelah ngko, mmg habes xde bende laen yg ngko nk buat...

ni baru sem 1, baru area utm, nnti cukop 4 tahun habes 1 jb ngko gi merempit gamaknye kan..
heheh..

btw, semalam mmg sgt best bile jumpe balik kengkawan...
rindu time lepak same2x kt tasik shah alam..
siap plan nk trun shah alam ramai2x study week nnti...
jumpe klasmate laen yg dekat uitm...
rindu semue 20 orang..

kampunggal~
lpas ni birthday aku bulan 1, buat lah surprise untuk aku lak ye.. haha
report elektrik smue tiru senior..
btol ckp c. capik. dari dulu tiru senior dah berapa tahun agaknya lecturer x marking report yg mcm laen..
ni klau ade spelling error, smue buat salah spelling error.. copy sebijik..
aku punya copy kt internet.. copy yg senior lagi panjang, lenguh tangan..

3 comments:

. . . h u s n a . . . said...

rajin nye la nk copy yg pjg2..... buat rilek2 je pun dapat A, jgn risau.....

shafiqabdshukor said...

oh..
abg shafiq kul 3 pg bwk moto g and balik KTGB sorg2...
ms second year lg tu...

naimah said...

husna: takot lah bile tgk smue org copy sampai 2 buah buku.. bagi cukop jugak 2 buah even yg 2nd tu sehelai je tulis.. haha

a.capik: a, capik lelaki, perempuan lain... dahla ktdi ade kes kne bunuh tu kn dlu, lagilah cuak.. huhu