Monday, October 11, 2010

last day

hari ni hari last untuk bengkel elektrik..
yea! yea!

bukan sebb x best yg aku lompat tinggi2x hepy bengkel dah xde,
tapi sebb penat nk putar2x wyre tebal tu and menjawab oral test yg kebanyakannya end up dengan
"saya xtau"
klau x pon muke blur...

dlu masa perang dingin dengan si nabil,
kitorang group yg paling cepat siap..
pantas dan efficient
(ayat nk hebat je)
ngko buat DFB, aku buat circuit laen..
bercakap pon x..

tgk, lpas 2 minggu lepas kitorang mule berbaek..
habes pasang 4 soket smue salah..
soket untuk lampu pasang soket untuk aircond..
x agak susah pulak nk bukak and pasang balik
dengan skru yg dah separuh nyawa tu kan...

konfem klau aku jadi dekan smue dapat component baru..
hahah!
sakit tangan tahap kronik gune bende2x separuh abad tu..

hari ni pulak tetiba loceng yg kitorang gune tu rosak..
bapak penat check gune test pen 1 1 kat mne current start x flow..
rupe rupenye, loceng tu yg rosak..
nk je aku hangitkan loceng tu dengan current tu..

dah tu silap gune wyre 2.5 mm pulak untuk DFB yg patotnya 4 mm..
mmg bwak bersabar je tadi..

laenlah klau mcm bengkel elektronik yg ade aircond..
sejuk juga jiwa ni...

sekali nk kluar bengkel..
technician: dah hantar report x?
ayu: bukan hantar minggu depan ke?
technician: kan saya dah cakap minggu ni hantar
ayu: kitorang ingatkan minggu depan. sebb hari baru habes bengkel.
technician: korang patot hantar minggu ni. nak hantar esok ke hari ni?
ayu: esok lah. dlm pukol 2..

memanglah kan... kitorang relaks tahap dewa sebb igt nk kne hantar minggu depan..
budak2x laki semue dah siap, diorang mmg tau nk kne hantar hari ni..

nabil: ko nk pinjam report aku x?
naimah: nak! nak! esok aku kasi balik.
nabil: ambik arh

zaman sekarang dah berubah, perempuan pulak yg pinjam assignment budak lelaki..
budak lelaki pulak lebih alert pasal assignment..

kampunggal~
mari siapkan report yg sepatotnya 2 minggu buat, tapi kali buat dalam masa 24 jam!
masalahnya, "HAND WRITTEN"..
x agak nk patah tangan ni nk tulis 2 buah buku report untuk 1 sem...

4 comments:

black_mel said...

errr...ambik kos aper yer?

shafiqabdshukor said...

hahaha..
btl tu ingt lg..
tp rsnye mereka yg dh siap tu pon copy yg lps2 nyer...
mcm kitorg la....

. . . h u s n a . . . said...

coollllll sudey.....mengalami mslh yg sama~~~~

naimah said...

black mel: electrical engineering.. :D
a.syapik: mmg sebijik sebijan ambik report senior.. hahah.. senang lecturer nk marking, bace 1 report je.. hehe
husna: mmg co0l ni, even lenguh tangan menyalin report.. huhu