Wednesday, September 1, 2010

pencuri yg x sengaja

kali ni aku nk citer citer yg probability untuk berlaku tu sgt rendah tetapi masih berlaku.. hoho..

nk dijadikan cerita, 2 mlm lepas, kitorang ahli KLM ade meeting..
(yg aku bengang ramai x dtg tu..huuu)
kawan aku si nora dengan si dilah ni sebab dah bosan sgt datang meeting yg mcm x meeting,
pinjam motor senior, kak nadia..
nk gi beli ais krim dekat kedai runcit azah...

lpas diorang balik dari kedai azah tu, masok balik meeting..
tetiba kak nadia datang..
"nora, mna motor kak nadia???"
nora terkejut ar jugak..
"adelah kak nadia.. jauh sikit dari tempat kak nadia parking tadi tu.."
dia siap lukis plan lagi mne die parking motor kak nadia tu.. huhu...
lpas tu kak nadi relaks2x je lepak ngn kitorang kt meeting tu..
igt dia yg silap tgk kot tadi..

then kitorang pon balik..
lalu lah kt area parkng motor tu..
nora pon pergilah dekat motor yg die naik tadi..
mmg ade je kt stu..
"haaa, ni ha motor kak nadia.. buat cuak aku je.."
aku n fatin tgk plat no motor tu..
"ey, bukan motor kak nadia plat start dengan K ke?"
nora dengan yakinnya..
"x, betol ni lah motor die.. ni yg aku naek tadi.. die yg tunjuk, motor ni.."

lalu kitorang pon pulang.. huhu..

keesokan harinya nampak status fb kak nadia..

hek3~da jumpa moto!!
kamu::sori weih ak tatau.budak2 ni salah naek moto kamu.sori.hha.
aku pon da gelabah~



aku pon dengan konfem. yakin nora dah silap bawak motor org lain lah tu..
lalu dengan semangatnya gi komen2x..

sedangkn aku pon konfius apa yg jadi sebenarnya..
teros gi bilik nora..
"nora, btollah ngko dh silap bawak motor semalam..tu bukan motor kak nadia.."
nora pon pelik..
"xla.. kak nadia yg tunjuk motor tu,. die siap keluarkan barang die dari motor sebab nak bagi kitorang naek.. xkan motor orang laen kot, tu barang2x die.."
aku pon konfius balik..
apa yg jadi ni..
sapa yg tertukar motor sebenarnya ni...

dan petangnya..
kami pon beramai ramai pergi iftar KLM..
maka berjumpalah kak nadia..
aku dengan semangatnya..

"kak nadia? motor tu apa jadi sebenarnya? siape yg salah ambik??"
"nora lah.. silap gi ambik motor org laen.."
nora..
"kan kak nadia yg tunjuk semalam motor tu."

maka bermulalah cerita...
lepas siap2x beli ais krim kt kedai tu..
si nora dan dilah ni dah ambik motor orang lain balik gi meeting..
kebetulan pulak, motor yg tersalah ambik tu boleh masuk semue kunci..
(serius bahaya)
agaknya 2 org ni xcited sgt nk mkn ice cream smpai dah x sedar gi sebat motor org lain..

tuan punya motor tu dah gila gelabah..
sebab kluar kedai dah xde motor die..
memandangkan motor die tu "special" sebab smue kunci boleh masok, die pon panik lah klau2x orang dah curi..
tapi die perasan 2 budak perempuan dalam kedai tadi tu..

die gi report kt pak guard siap..
kak nadia cakap siap dah report polis dah pon..

lpas pagi tu kak nadia still x jumpe motor, die dah agak motor yg satu satunya yg tertinggal kt tempat parking tu maybe dah tertukar ngn die..
kebetulan pulak kunci tu boleh masok...
tgk sticker kt motor tu, sticker kolej 10..
lalu, dia pon mintak tolong abg eri gi cari motor die kt sane..
kot2x terjumpe...

maka abg eri pon pegilah tolong cari..
tgh2x mencari..
abg eri jumpe kawan die..
kwan die tanye cari ape..
abg eri pon story morry lah pasal moto kak nadia yg hilang tuh..
dan sangat kebetulan..
kawan abg eri tu pon hilang motor mlm tu..
dekat kedai azah...

maka........
inilah dia tuan punya motor yg si nora n si dilah dah rompak tu..
nasib baek dah jumpe tuannya..
klau x raye dalam lokap lah korang, nora n dilah..
hahaha..

lain kali tgk lah dlu..
ksian kak nadia n tuan motor tu..
cuak giler..
konfem xleh tido mlm tu 2 2 orang, disebabkan 2 org yg laen..
hahahaha....

konfem lpas ni serik nk pinkam motor org..
nora pulak smpai sekarang masih salahkan motor tu sebab boleh masok smue kunci..
kononnya bukan salah die..
hahah..
sedangkan die parking giler jauh dari tempt org tu parking..
tu pon boleh silap lagi..

kampunggal~
tadi test hubungan etnik, aku, nora, tehah, dilah, han, ayu n emir siap bincang2x jawapan.. hoho
lecturer cakap x kesah. yg penting jwpn jgn same sgt!
co0l kan???

4 comments:

black_mel said...

erk...hehe..nasib baik la tersilap ambik moto..kalau btul2 ilang....abisla..

naimah said...

tulah..
orang tu mesti dah cuak giler..
dah tau motor cenggitu..

shafiqabdshukor said...

kelakar btl dak2 ni..
dh hr tu ms meeting besar dlah pnjm moto abg shafiq..
slmt x tertkr...
tp x pe la.. LC abg shafiq sedia dipinjam..
hahaha

naimah said...

oh, yeke sedia dipinjam abg syafiq????
nk pinjam slalu ar klau mcm ni..
heheh