Sunday, September 5, 2010

iklan raya tv3..

isu iklan raya tv3, konfem korang pon dah immune dengar..
tadi pagi check blog my classmate masa dekat uitm, arif othman..
listed out all those meaning of every scene..


ouh! exactly klau aku tgk iklan tu before bace all those statement, mmg x perasan maksud2x di sebalik..
which i came to conclusion tu smue maybe x bermaksud..
kcuali yg paling nyata pasal ala2x christmas tu lah kn...
sedikit x patot..
tambah2x pulak sekarang ni tgh klimaks masalah isu racist..
ni mcm bom kepada keadaan yg tengah tegang pulak..
x kena pada waktu..

apa pon kite bukan siape2x nk judge apa niat sebenar yg si pereka tu cuba sampaikan...

n aku rasa ramai jugak kt luar sana belom lagi sempat tgk iklan tu before ia ditarik balik..
dalam sehari je kot klau x silap it had been publish..
tapi sekarang bersepah sepah boleh nengok..
(klick kt satu malaysia kt atas tu pon boleh, klau nk tgk)

n tv3 sendiri konfem2x cuak dengan apa yg berlaku, tried their best nk redakan isu ni..
to be exact, check this page,


kampunggal~
rakyat yg terlalu sensitif pon susah..
sampai kan iklan pon jadi satu masalah..
klau x sensitif pon susah..
berlambak pulak orang buang bayi bersepah sepah..

1 comment:

black_mel said...

thnx for the link..yup2..iklan itu mmg ada ala-ala perayaan krismas...nasib baik diorg dh mntk maaf..