Sunday, September 5, 2010

feel raya~

Alhamdulillah, safely arrived hometowm this morning..
at 3.00 a.m..

petang tadi berkumpul 5 beradik bincang ape nk makan untuk gi bli kt bazaar..
hoh0..
x ubah mcm dulu..
even yg 2 org tu dh kahwin n sorang tu dah ada anak pon..

miss them so much, n i'm so happy see them for these few days..

so at 4 dividing task~
yea..

abah, abg zul n abg zam bakar ayam perap with some types of spice..
kak nabila, masak sayur..
my mum buat kuih melaka.. (there's another name for the kuih that non-kedahan used to call, tapi aku pon x igt what is it..)
kak mazira n kak mazni was assigned to go bazaar.. cari yong tau fu, bubur lambuk, kuih karipap, pelita, murtabak, air jagung..
n me???
tadaaaa!!


hoh0ho..
nervous ouh nk masak hari ni..
heheh..
it's been two month i left the kitchen, my bestfriend~
:D
dah la puase lak kan..
mmg tawakkal je letak garam n gula dalam sambal petai ni..
as the result: SUPERB!!!
hohohoh..
nak rasekah??
wait till i'm in the second year in utm, then i'll bring all the cooking apparatus!
ho0oo.. :D
_________________________________________

ari tu i did pass by blok s38..
n i see winslow..
xtau ke???

alaaaahhh tgk x citer catdog?
the one, the rat yg tinggal inside their house tu...
yg selalu jadi batu api tu...

tau x kt mne???
ni haaaaaa...
dekat plat kete..


waaaaaaa.. konfem bile kete ni bgerak winslow mnjerit ketakutan!
ok, rase mcm nk tanggalkan je..
huhuhu...
kan x pepasal kne sumpah ngn tuan die kan?????
______________________________________

ari tu before balik kampung...
all my section-mate, girls sahaja main mercun belakang blok!
gila kental ar kan!
main mercun dalam utm..

dimulakan dengan bunga api..
huhu...
aku pon bermain lah dengan semangat kerayaannya..

elok part mercun, teros lari gi blakang..
nk buat mcm mne, sumpah x pernah main before ni..
gila gengster bebudak ni..
bapak expert!!
segala jenis ade..
roket, thunderclap, naga, bola..
ape lagi ntah, x sempat nk bkenalan...

setelah smua mercun siap di bo0mmM kan..
tinggal 1 jenis lagi, bola..
yg tu first time aku dengar die mletop mcm nk lari masok bilik..
takot blok runtuh..
bapak kuat!!
tapi co0l!!! hoh0!!


lpas yg ketiga tuh.. tiba2x muncul seorang manusia..
"awak semua nk berhenti sekarang ke nak saya panggil pak guard??!!!!!"
tak sampai seminit kosong teros area tu..
hahaha!
kne sound ngn senior lah..
tapi mmg puas arhhh!
wo0! dah ada jugak pengalaman main benda gila bapak punya bahaya tuh!!
serius co0l! huh...

kampunggal~
mlas nk pikir pasal program yg nk kne cancel tu..
lagi pikir lagi stress, langsung xleh nk feel raya..
lantak lah..
even dah ready nk korbankan RM500..
nk buat mcm mna kan...
dah ade surat untuk perletakan jawatan exco jurutek..
ambik masa untuk pikir 2 minggu ni..

5 comments:

black_mel said...

wah...main mercun...jaga-jaga..bahaya...

naimah said...

hoh0..
nasib baek selamat..
mcm bom yg mercun bola tu..
gila kuat!
nsb baek x kne tangkap ngn pak guard utm, klau x, konfem x balik raya!
huhu.. :P

naimah said...
This comment has been removed by the author.
nurulain zakaria said...

Main xajax ae?

naimah said...

jao00hnya nk ajak.. huhu
kt uitm dlu giler x brani aek..
kt sni bapak slumber..
hoh0