Friday, August 20, 2010

kt bazaar pon sempat lagi..

tadi pergi bazaar dengan baizura, ijat n fatin..
round2x..
dah nak balik, tetibe teringat nk bli air..
mintak diorang tunggu kejap, nk patah balik, dekat tu je bli air..

aku pon melangkah lah ke gerai jual air tu..
ade 4 orang students lelaki...
yg hujung sekali tu aku tau, budak asasi engine uitm..
lecture hall aku lagi...
pernah group sekali mase projek introdution to engineering..
tapi x kenal nama..
konfem2x budak2x ni first year..

aku pon tunjuk nak beli air bandung..
yg itu je pon yg aku minum melihatkan air2x lain yg die jual..

yg seorang tu dok tercangak cangak..
tetibe..
"weyh2x tu la bai.. baizura.."
terbangak aku..
ni bukan budak fakulti aku ni...
yg sebelah die pulak..
"mne2x??"
"tu, yg kt tengah2x tu.."
sumpah aku dah tahan ketawa nk mati..
gila! ni mmg mcm artis dah ni..
"weyh, tundukkan pandangan weyh, bulan puasa.. tak boleh tengok, tak boleh.."
elok jugak die jolok straw dalam plastik sampai tembus plastik tu..
dah tu hulur kt aku bukan tgk aku, tgk baizura..
"weyh,aku dah berkenan weyh.."
haaaa, sudah...
aku ambik je, air n bagi duit...
mlas nk tegur pasal straw tu dah tercucuk plastik..
pandang aku pon x, bagi mcm tu je..
matanya ke lain...

and aku pon terus jalan pegi dekat bai, fatin n ijat..
tak taulah mamat tu terkejut ke tak sebab dah terlepas cakap depan aku..
haha..

bai pulak ajak gi arked meranti..
nk beli ayam goreng kt situ..
ni klau peminat die baca ni, lpas ni byk pulak yg datang kirim ayam goreng meranti kat die...
budak2x asasi uitm, tlong jgn gtau shah ye, nnti tiap hari aku kne gi blok die sebab die nk kirim ayam goreng kt bai.. hahah

ok aku tunggu kt meja je..
diorang 3 orang gi kedai lauk2x tu..
tetibe, terserempak dengan yot dan rumatenya, nadiah...

and mule la story morry kes tadi..
yot pon bertanya..
"jual air tu air ape?"
"durian belanda, pepsi blue, mata kucing, bandung.. ade lagilah tak ingat.."
"a'a tau, fakulti aku tu.. budak SKB"
mak aiiiiii...
budak bioprocess.. fakult kejuruteraan kimia..

mcm mna boleh sesat kenal si baizura ni pon xtau lah..
sedangkan fak elektrik agaklah jaoh dengan fak kimia..

n yot pulak tunggu ngn aku kt situ sebab die pon nk tgk baizura ni cantik mcm mna lah sgt..
hahah..
sunggoh tekad ngko yot...

kampunggal~
korang jual air mata rate2x kan..
jangan sampai cicak terjun dalam air tu pon korang x perasan sudah..
kang x pepasal ade student utm jadi cicakman..

8 comments:

a kl citizen said...

mesti baizura ni cun melecun...kan

shafiqabdshukor said...

hahahaha..
cian die...
mmg cmtu pon agknye...
hr tu ms pengenalan kelab ad gak teramik gmbr die...
kwn2 yg tgk yg dh ade awek tros mengaku bujang...
hahahahaha

naimah said...

cun tu mmglah kak.. tapi dah kitorang rapat ngn die dah immune dah.. nmpak mcm biase dah..huhu

alahhh abg syafiq, mngaku jelah abg syafiq pon admire die kan???
hahah.. pantang die update status, tros komen.. hahahah.. kantoi..

shafiqabdshukor said...

mane ad.....
abg shafiq yg post kat fb die..
hr tu ad sekali die terkelam kabut thn lif..
lalu terlggr abg shafiq..
seyes...

naimah said...

aceceh..
sukelah tu abg syafiq..
hahah..
*winkwink*
len kali tolong la tahankan lift untuk die.. hehe

shafiqabdshukor said...

ngape lak..
time tu x de rase nk naik lif pon..
huhuhuhu....
tgh lalu kat ctu je ms tu...

naimah said...

yg peliknye mcm mne boleh langgar ni..
ke abg syafiq block jalan die??
hahah

shafiqabdshukor said...

sbb die terkelam kabut nk naek lif...
abg shafiq jd mangsa je...
kire mcm pejalan kaki la kat tepi lif...
pstu terpaksa la gak naik lift tu..
padahal naik 2 tngkt je..
hahahaha..
klakar la bile ingt balik...