Thursday, August 19, 2010

black, laugh & Ramadhan~

hari ni UTM bawah anjuran HEMA buat mcm 1 kempen..
semua students di sarankan pakai baju kaler hitam..

on purpose for remembering those Gaza Tragedies..

aku dah lupe ape name kempen ni..
baru je ushar2x poster semalam...

even aku pon x taulah kempen ni ade menyumbang ke tak untuk rakyat2x gaza, tapi why not we as a student shows support, at least we are seen as alert to what is happening around us..

and aku pulak, hari ni xde kelas..
("well, SEE, power electric student xpernah ade kelas hari jumaat" by abang shahrul)
so, x payah nk pakai hitam ke puteh ke..
dlm bilik je pon..

tapi mengingatkan booking form penceramah belom faks..
gagahkan jugak pegi ofis KTC..
and i'm in black tshirt!
huhuhu...

berbekalkan beberapa ringgit duit untuk bayar faks,
kunci bilik, henfon, dua helai A4 paper (booking form & transaction slip from cimb click)
aku pon bergerak ke S01..

mase otw pegi..
tgk keliling..
ade x yg pakai baju kaler hitam..

woo00o!!
ade! ramai jugak!

and penyakit aku yg suke ketawa dah datang balik..
rase kelakar ouh tgk semue pakai baju hitam..
mcm pakaian seragam...
selisih je ngn orang aku tersengih sengih nk ketawa..
sebab rase mcm geng je..
hahaha..

semalam pon mase kelas basic electric..
dr nik tersalah lukis litar pon aku ketawa..
ayu dah tegur2x, udah2x ler tu..
org laen x perasan eyh die salah lukis?
sebab aku je kot yg bawak buku...
most people x bawak buku sebab dr nik akan lukis balik je smue litar..
tapi aku selalu jugak bawak, even kekadang x bukak langsung pon dalam kelas, lpas tu mula la nk merungut, beratlah, besarlah...

sampai aku angkat tangan,
"dr, ade resistor 4 ohm kt bawah tu.."
barulah aku nk berhenti ketawa...

apelah yg lawaknye pon xtau lah..

semalam meeting KLM pon mase kne bagi feedback pasal simbiosis pon ketawa2x before nk bangun berdiri..
___________________________________________

semalam 2nd day pergi bazaar...
terasa aura Ramadhan...

ntahlah, sekarang mcm xperasan mase berlalu cepat dan ni bulan Ramadhan...
klau kt skolah dulu..
sgt terasa...

pagi2x bangun sahur ramai2x..
petang conduct tadarus dengan adik2x..
sehari 1 juz..
klau x dapat sebab uzur, mesti lepas tu catch up balik bagi sebulan ramadhan tu habes 1 al-Quran...
BADAR (badan dakwah dan rohani) selalu buat aktiviti..
(percaya x dlu aku badar? hahah.. percayalah..)
bukak puasa makan kurma je..
lpas tu solat maghrib..
baru gi mkn nasi and kuih dekat dewan makan ramai2x..
gi solat terawikh, majlis ilmu...
pagi2x bangun solat sunat...

berebut rebut nk buat ibadat...

kt sini, semua tu pon ade...
tapi mcm x sempat nk pergi..
ok, itu tipu...
mmg sempat klau nk..
tapi environment tu mcm x beri kesan...
terawikh je lah yg paling selalu pon..

feel Ramadhan tu dah kurang...

and sebab kerja2x yang bertimbun ni..
ke hulu ke hilir...
sedar2x dah time bukak puasa..
bukak puasa...
solat terawikh...
balik buat keje..
sampai 3 4 pagi, sahur, tido..
and mcm tu lah seterusnya...

sedangkan Ramadhan ni setahun sekali..
n mungkin Ramadhan terakir untuk aku...
pejam celik pejam celik, dah keberapa hari dah pon...

insyaAllah, klau sempat nk jugak rase berbuka dekat masjid...
ramai2x..
usrah pon sekarang susah sgt kak tiqah nk buat..
sebab 5 orang ahli selalu je masa free x sama...

harap2x Ramadhan kali ni pon ade banyak pengisian ibadah..

kampunggal~
naimah, online sempat pulak ko eyh???!

2 comments:

-mfr5071- said...

"hari al quds"..
21 august 1969, tragedi madjid al aqsa dibakar oleh seorang warga australia dan didalangi oleh yahudi.
lelaki itu dibebaskan tanpa hukuman atas alasan gila. kes dihakimi mahkamah israel.

naimah said...

ouhhhh..
thanks for the info..
x pernah tau pulak..
:D