Friday, July 23, 2010

busana muslimah (ladies night)

ok, post kali ni banyak gambo..
memandangkan beberapa manusia text aku tanya pasal xtiviti pelik nih..
yea, bangun pagi tadi pukol 5..
terus online menghadap cerita ILUSI dekat tv3.com.my..
(weyh, tgklah!! best gila!)
sampai pukol 10.30..
msg ayu ajak kluar jusco nk bli tracksuit..
aku kn byk terlampau xtvt sampai x cukop tracksuit..
(xleh blah!)

lpas tu kami pon naek teksi gi jusco..
than balik pukol 2.30..
sebab meeting FYE tu kan pukol 3..
(summary crite je la eyh, rembat 2 tracksuit n 1 slack)

pegi meeting FYE (First Year Experience) dekat fakulti..
bla bla bla.. ceramah die..
wah! trip FYE kali ini ke Singapore, Tanjung Bin dan Hospital..
hospital tu khas untuk budak SEP (kejuruteraan elektronik perubatan)
budak2x lain boleh pilih..
aku of course la pilih S'pore.. (since passport blom xpired)

then pukol 5.30 balik bilik..
makan megi..
mcm ni...
yg lain2x tu gadget2x untuk buat teh..


x turun netball sebab penat sgt!!
yelah dari pukol 5 pagi nonstop..

pkol 7.30 siap2x nk pegi DA untuk busana muslimah..
pukol 8.30 gerak..
sampai2x ingatkan kitorang paling lewat..
tgk2x, kitorang yg first sampai..
ambik ngko!!
aku jd peserta ke 3..
mengong kan...


lpas akak pengacara tu bebel, ade montaj..
kitorang kne kumpul tepi stage..
ade briefing..
tgk2x kitorang lpas jalan atas stage, kne bagi ucapan..
mengong, mengong...
aku mmg lah jahil sket bab2x aurat ni..
isy!! mna lah tau hadis ke apa..
sampai turn aku..
mmg amende ntah aku pot pet..
feshen lah, baju berenang lah, tshirt labuh lah..
segala mak nenek aku campor..

lpas tu org laen semue mantap2x je ucapan diorang..
alaaahhh, apa aku kesah..
aku masok bukan nk menang pon..
stakt nk meramaikan peserta..

lepas dah habes semue, ucapan dari pengadil..
segala tazkirah pasal aurat..

aku dgr tau, penuh khusyuk..
terasa diri ni mmg lah kurang ilmu..
(bertaubat sebentar)

ok, (summary je la eyh)
lalu pemenag pon diumukan..
tempat ke 3...
fatin faizah! depan bilik saya.. budak SEM (engineering of mechatronic)


yg ke 2.. jeng3x..
aimi.. budak SEP (engineering of medical electronic)


yg pertama???
jeng3x..




sape2x???
heheh!






salah! bukan aku..

Baizura si comel itu.. (alah, yg shah minat tuh)
gambo die nnti eyh..
exclusive sket..

mari mulakan dengan gambo beramai ramai..
ini..
semua peserta, dan AJK pertandingan..
hhuhuh.. cari2x, mane aku...


ini classmate saye, yg masok..
yg tudung biru itu, HAN! hehe..


ini ro0mate saya, yg 'peace' ni..
atiqah..


kemudian, teringatkan si shah..
text die..
naimah: shah, baizura ko dh menang busana muslimah..
shah: yeke? dah agak dah..haha
naimah: blah la ko. tau die masok pon x
shah: tau la, aku kt telentime

aku bergerak kluar dewan nk ushar talentime..
ini, 3 org menyanti lagu tasbih cinta..


naimah: alaa, ko xtau. kitorang yg terpakse masok ni sebab dielah, kne teman die.. ade lg talentime?
shah: ad la..cronok gak

shah: wei, naimah
naimah: aku dekat talentime..
shah: aku tepi ko je..

aku pusing2x, a'a ade sbelah aku..
ye lah kan! sebab baizura sebelah aku.. ceh!!

aku pon terus balik even byk lagi peserta talentime..
mcm2x ade.. menari, menyanyi, berlakon..
tapi mlas nk tunggu sebab pakai baju kurung..

ok, itu shah! merangkap sahabat baek saya sekarang..
tempat saya marah, lepas geram dan bangge diri bila hebat..
dan saya, tempat die marah, lepas geram, dan bangge diri bila die hebat...

yg knal tu knal lah, yg x knal tu esok saya cari mamat sengal tu ambik gambo..
tunjuk kt korang..
esok die masok sepak raga, saya minesweeper..
ey, jgn fikir bukan2x..
die dah ade makwe yg comel.. (bukan baizura pastinya)
dan saya dah adaaaaa.. TUTTT!! ok, itu aje..
(tuttt itu adalah electrical engineering, dan pasukan electric vehicle challenge.. tu yg paling penting buat saya sekarang)

ini, saguhati peserta..

beg dari pejabat pembangunan wanita negeri johor..

ok, meh nk gtau lah apa itu
KARNIVAL WARNA WARNI 1 MALAYSIA
ni karnival anjuran kerajaan johor denga utm..
tapi kolej aku jadi tuan rumah n tolong anjur..
start mlm ni sampai ahad...
mlm ni ada busana muslimah (ladies night) & talentime
esok: game tradisional (batu seremban, congkak, sepak raga, galah panjang, etc), minesweeper, dota, rewang KLM, futsal, jualan dari setiap kolej, lawan wau.. mcm2x lah...

ini dia!
baizura yg comey! selalu tersesat gi kelas sorang2x dan saya selalu kutip die tepi jalan otw pegi kelas... knape klau aku lmbt gi klas je mesti jumpe die.. last2x pegi skali..
sebab tu shah slalu tegur aku bile jumpe aku jalan ngn die..
cuih!!



kampunggal~
doakan saya untuk minesweeper esok..
ey, esok miss X datang kolej saya sebab bertugas untuk jualan warna warni 1 malaysia, adakah miss k akan berjumpa miss x?? nantikan yea!
gmba saye xde?? alahh, aku pakai biase2x je, x penting..

4 comments:

arai said...

xcomel pon.. ahaha...
shah a.k.a. shahazline lelaki?

naimah said...

ko jgn, kang shah karate ko..
dah angau dah kawan kite tu weyh..haha..
aku plak yg kne jadi broker..

a kl citizen said...

memang comel
siap lilit lagi tudung kat leher tu
busana muslimah kena lilit2 ke?

terbaru dari saya : banyak pilihan

naimah said...

hahah..
tu undian dari penonton, bukan dari judge..
yg no 3 n no 2 je yg gune markah dari juri..
rezeki die~