Tuesday, June 29, 2010

travel n trouble~

ahad malam, abg fakri call..
my kazen shirazi, yang baru accident and koma meninggal dunia..

masyaAllah memang terkejut sesangat..
mak yang memang terkejut teros suruh pak njang pegi panggil abah dkat rumah jiran sebelah, ziarah jiran yang sakit..

abah cepat2x balik..
call pak cik nk ajak teros balik terangganu..
pak cik kat penang otw balik kedah..

lpas sampai tros decide nk pegi mlm tu jugak..
tapi abah malam before tu langsung x tido sebab umar x sihat, nanges all night, abah n abg fakri berjaga nk take care of him...
n pak cik pulak baru sampai dari penang..

both are tired.. sgt2x..
so, decide take a nap n take off at 2 a.m..

so pkol 2 tros going to terengganu..
semua sedih.. sangat2x..
closest cousin pulak tuh...

air mata tipulah klau x turun..
pkol 11.30 tghr sampai manir, terengganu..
dah ramai orang kt rumah tu..
semua sedara tengah tenangkan mak sedara aku tuh..
aku peluk siti (adik shirazi), hope die tabah, paling rapat ngan abg die tuh..
n 3 beradik je diorang...

n nampak kawasan kubur exactly depan rumah tu dah ade tanah yang di korek..
memang dekat giler..
dari tangga rumah clearly nampak tapak kubur..

melangkah masok dalam rumah n baca Al-Fatihah n all those that we should..
wa (ayah shirazi) came to us n explain mcm mna accident and all..

die kluar malam tu untuk tido rumah kawan sebab esok tu ade event dekat hotel area tu..
tetiba ade basikal x berlampu keluar dari simpang n terus x tengok kiri kanan..

shirazi try nk mengelak n got crush..
helmet x terkeluar dari kepala pon..
but hentakan terlalu kuat..
then ada internal bleeding in brain...

doktor bius untuk coma for two days then dah tak boleh bertahan because of bacteria infection n all those tiny creatures things infection..
n plus die ade diabetis..

so die kembali kepadaNya..
kejap sangat rasanya..

lpas mandikan jenazah, solat, dikebumikan n bacaan talkin..
kitorang take of to kedah..
memang x boleh stay sebab mak, mak cik n pak cik kena pegi sekolah (cikgu)..
najwa, rizal, lukman pon skolah..

then pkol 4.15 kitorang balik kedah..
memang penat gile..
eyh, driver lagi penat..
pkol 2 pagi sampai kedah..
Alhamdulillah..

this morning, bangun lenguh2x badan..
tido dalam kete je..

pkol 7 pegi sungai petani.. nk setel sijil berhenti skolah yg hilang..
naik bas gi alor star..
then naik bas gi sp..
lpas dapt sijil, naik teksi pegi bsn..
then naik bas balik alor star..
then naik bas balik kuala nerang..
then mak ambik dekat stesen bas..

aku nk buat kenyataan: menyesal tahap berok zo0 negara sebab x ambik lesen.. sumpah penat!!!

Al-Fatihah to my kazen Shirazi.. semoga di cucuri rahmat..
a great taekwondo trainer, super english tuition teacher, best buddy, co0l cousin, excellent teslian...

kampunggal~
jangan pelik klau jumpe aku jalan senget2x.. sumpah lenguh asyik naik kenderaan...

No comments: