Wednesday, May 5, 2010

merapu apa ni

2.40 a.m..
semua orang dah tido..
kenapa dah tido.. (sebab diorang normal)

hari ni saye goreng ayam jerk..
semua org x makan nasi..
kcuali mak n ayah yg mkn dekat luar sebab lunch hour hari ni x balik mkn dekat rumah..
lepas tu, petang semua org masuk dapo dengan muke lapar...
kesian..
baru sedar, saye x masak nasi pon...
masak lauk je...

terus masak nasi...
lepas dah nasi dah masak, goreng nasi..
buat nasi goreng...
xdelah sedap pon..
boleh lah kami 4 beradik makan..
(urm, sedey je bunyinye)

malam, online...
ushar2 facebook..
tetiba letrik takde...
argh.. dah sejuta kali laptop ni mengalami kejutan tetiba kehilangan kuasa letrik..
pasti die dah nak lingkop gamaknya...

lepas dapat balik balik bekalan kuasa dari tnb,
terus online...

mr A tanye mcm mne nk pergi pusat asasi...
ok, gave u the way...
uic, from the lobby, go to the first floor, by the right stairs..
then u'll see a meeting room, with glass wall...
on ur right, ade bilik miss irsalina, the opposite of the surau...

then mr I im...
sroh call miss irsalina, mintakkan transcript die..
saya perempuan, awak lelaki..
nanti die fikir saye tengah mintak transcript boyfren saye...
jadi, maaf ye..
takleh nak tolong..
sebab saye selalu contact die, saye xnak die fikir bukan bukan...

ade sorang junior, mr S tengah tannye pasal asasi engine..
blaja ape, pkai baju ape...
tumpang happy untuk awak..
saye tau, awak budak engine dekat skolah kan?
are u also the only one from our school for this course like me?

ade jiran saye dalam kelas mse form 5 dlu, post something dekat wall fb saye..
tetibe die delete pulak..
kenape ye??
tapi saya dah bace pon post tuh before deleted..
mr H, awak ade prob ke ngan saye?
k, u have ur final rite now, so saye tak nak panjangkan cerite...

miss A pulak dah aktif di fb sekarang..
saye tertanya tanya, cinta tu penting ke untuk awak?
dun be too high in the sky of love..
it's sucks!

saya bukak blog miss S..
x tau pulak batch smssmj 08 nak buat reunion..
sorang pon x cakap dekat saye...
sampai dah tunda tarikh pon..
is it my fault i didnt access to our webpage?
DAH TAK BOLEH ACCESS, nak buat mcm mna..
(saye terase)

bace status fb mr F n miss N..
konfem mereka tengah berperang...
mr F, ex bf kwn saye, miss N ex classmate saye mse form 2...
but both now in the same university.. (u****n)
cess, dah star pon mcm korang xtau..
kasarnye bahase...
cik adik, kite tu perempuan eyh... yg mr F tu lantaklah..

semalam mr A msg..
tanye, ape kegunaan mini transcript tu..
penting ke..
saye rase pusat asasi kene ambik saye kerje dekat situ...
bahagian customer service..
(dr rosli, ade kerje kosong tak?)
just important for ur own reference...
nk tgk average grade n cgpa..
n klau nak apply scholar or university ape2 (in case xnak apply from upu)..
so mintak certificate dari pusat asasi...
utk upu, xde kne mngene.. sebab upu ambik result trus dr uitm...

arh, banyaknye saye membebel..
saye jarang tulis bout what i'm doing..
then here it became so long..
currently, saya teringin nak bace kids book, "sugar plum ballerinas"..
even that's for 8 to 11..
saye admire penulis die..

kampunggal~
maaf kengkawan, belum masanya saya beritahu...

1 comment:

abon said...

mama..sorry ek..
ingtkn suma dah tau..
msj pon forward ja..
gpon xda no mama..
jgn terasa2 k..
jomla join..