Saturday, May 1, 2010

kuasa buku muka...

tahukah anda...
buku muka (facebook) lebih berkuasa dari buku lima (fivebook @ punch)..
let's check it out!
"theory dari dapur" for today...

1. dekatkan yang jauh, rapatkan yang dekat..
nampak je status menarik kawan korang, terus je komen.. sedangkan bukan kenal sangat pon.. jumpe seminggu sekali je, tu pon dalam dewan kuliah.. jangankan nak tegor, pandang pon tak berani.. tapi dalam fb boleh pulek buat2 mesra gituuuu.. hukhuk.. terase kerrr???

2. aku kan hebat??
fb dah jadi medan tempur memegahkan diri.. ehem2.. status: "aku dapat scholar A n B.. mne nak pilih ni? argh, dilema".. ye ke dilema??? ke terlompat2 sronok.. ade pulak, dengan banggenya, bile dah berjaya mendpat awek cun n bermutu tinggi.. baru sesaat declare, da naik atatus "in relationship".. dulu mase xde fb, setahun couple belum tentu org tau..

3. peningkatan kerjaya detektif..
dari page si D, click page si F, dari page si F, click page si G... pantang nampak kawan kite dah kapel.. "K is in relationship with J".. maka habeslah kawan2 si K menggeledah page si J.. cantik ke?? blaja mne? semua picture di koreknya.. buat pulak peminat si K.. samalah kisahnya, si J akan mengushar semua page yang si K komen.. urm, ape fekdahnya tuh...

4. medan tempur cyber..
kalau dulu serang menyerang klau nak bergadoh, sekarang semua online fb... tulis status, "ko memang gedik nak rampas boyfren aku.. sape terase ambik larh".. ni kira polite lagi lah kan as long as x tag name org tuh.. tapi nanti berderet2 komennya.. "arh, die tu memang mcccm tuh..", "orang takde pakwe, cmtu lah jadiknya.." n bla bla bla.. n yang si terkena batang hidung pulak, membuat serangan balas di page die plak.. "sape nak pakwe ko? perasan!" aiyo00..

5. tak kenal fb maka x cinta...
di sini jugaklah bibit cinta bermulaaa.. tgk picture org yg kte admire trus add.. terlompat2 ke syiling bile die dah approve.. nampak je die online..
A: haii..
B: hye
A: buat pe?
B: tgh ber fb lah, buat ape lagi.. x tido lg?
A: xlah, kan tgh ber fb.. huhu..
ahaaaiiii.. malu2 biawak.. lame2, berputiklah cinta si monyet dan bigfoot...

6. devil bestfren..
bukan setakat bergadoh.. maki hamun pon ade.. status: "f*** u!!!", "go to h***!"... haisy.. segala carutan ade... bila dah marah setan pon tarik jari jemari untuk kite type segala benda2 gile tuh.. ade lah segala s**t, WTF, WWF, WWE... bukak laptop boleh, kenape x bukak Al Quran pulak, nak tenangklan hati tengah marah tuh... dahsyat fb nih...

7. memori 90-an...
dekat fb nilah tempat jumpe balik2 kengkawan yang dah mananya menghilang.. yang dah pindah ke ulu kodiang, danga bay, ipoh, padang besar, london, england... search je nama penuh insyaAllah jumpe.. mule lah nak buat terkejut berok..
R: dah lama x jumpa hang noh.. kat mana la ni?
N: dok tang ni jugak aih.. lagu mana london syok ka?
R: macam besa ja..
N: hang dok slalu pi main salji pa.. syok noh..
R: tak dak aih... main hujan ngan hang masa kat skolah dulu smpai kena ligan ngan cikgu lagi best...

8. luka terleka..
bile menghadap buku, nampak je ade status best dekat home tu, gatal je tangan nak komen.. tutop buku kejap.. sepuluh minit je.. ko komen aku, aku komen ko.. sedar2 dah sejam.. elok nak bukak je buku dah mengantuk dah pon.. alamatnye gi test esok, pandang2, toleh2 kiri kanan.. meranalah badan..

9. broadband macam pisang goreng panas!
tak dapat dinafikan fb dah banyak membantu peningkatan jualan broadband.. sejak wujudnya fb, berapa ramai yang sanggop bersengkang mata nak menghadap pc.. dulu mase frenster, xdenye org tergile gile mcm ni.. jualan broadband menjadi jadi.. pegi sana sini boley beli broadband.. dari ade kontrak sampailah dah x kne kontrak.. sampai boley gune topup jerk.. streamyx pon da maju majan.. dengan P1wimax larh.. semua benda ada..

ok, tu je yang aku larat tulis n fikir.. dapur pun dah makin sempit untuk berfikir...
k, guys.. u know that everything have pro n cons.. so fikir fikirkanlah.. selamat beramal~
kuikuikui...

kampunggal~
dont make me like this...

1 comment:

.anies. said...

sumpah KELAKAR. but, nice work btw. ;DDD