Saturday, April 10, 2010

kucing dan non core courses...

semalam, aku dengan semangat waja (deret semangat), siang2 ikan nak masak.. tetiba teringat yg aku perlukan santan.. kat kampung halaman aku ni xda orang beli santan segera dalam kotak kecik tuh.. semua buat sendiri.. nk beli pon xde org jual...


aku tinggalkan ikan2 ku di sinki, lalu berjalan keluar.. (ayat skema xley blah).. pegi la dekat pokok kelapa sebelah rumah.. kopek buah kelapa.. guna pengopek lah, sebab aku manusia normal bukan monyet yang boleh gune gigi... lpas siap kopek kelapa, belah buah kelapa tuh, gune pisau (bukan pisau biase bro, pisau besarrr punyeerrr).. lpas tu masuk balik ke dapo.. pergi ke sinki.. aku tengok2, jengok2, perhati.. WOIHHHH!!!! ikan aku yang dalam 7 ekor tuh, tinggal 1 ekor je dalam sinki.. ikan!!!


ni sapa punya keja ni??!!!! sah kucing durjana milik jiran aku.. amboi3x... aku dah siang elok2 hang senang2x pi rembat noh!!! xde la geram pon kan.. elok2 aku pusing, tengok2 kat lantai, ade lima ekor ikan.. dari mane pulak datangnye klau bukan kucing tu yang xtau apesal dengki dengan aku, lempar ikan2 tu turun bawah....


die xde upaya kot nak angkot sampai 6 ekor... hisy! jahat btol lah.. ayah aku tergelak gelakkan aku.. alasan ayah aku, "xpe lah, rezeki dia.." rezeki, rezeki jugak, aku yang nk kne siang semula ikan...


ikotkan hati nk je aku saman kucing tu sekali dengan tuan die.. kecik2 da pandai mencuri..

so, there the end story bout the kucing...


almaklum.. result asasi just came out yesterday...congrate to all passed with flying colours.. yang x seberapa, xpe, rezeki kite jugak tuh ape pon...


Syukur ade gak result kan???


to those that still cant check, bawak bertenang yea...


huhu..


memang panas citer pasal engineering computing or i can say Programming with C punye course, most of all students get nightmare punye result...


chill okayh! kite semue tau kan, how crazy killer that course are...


overall mcm C+ je kan (ye kah? memandai je aku).. hehehe...


(rezeki jugak tuh)..


BUT, for u all to know, the non core courses punya result are not be calculated in cgpa for upu..

ANY UNIVERSITY!! include UiTM...


proved.. by pengarah asasi.. click for clearer image... (emel before final exam, 3/3/10 yang saya korek korek balik dalam inbox) kononny rase computing nk fail.. but alhamdulillah, still lulos...



so, dun worry so much bout the computing crazy thing.. okay..


just calculate ur cgpa for ur core courses.. (as u know we have to do it ourselves..)


klau nk senang, go to this page…care nk kire cgpa (shapa, mintak kbenaran cilop dr page ngko)


as the method..

A = 4.00

A- = 3.67

B+ = 3.33

B = 3.00

B- = 2.67


And so on.. u know it rite..


(for foundation studies in engineering)

For physics 4 credit hour.. chemistry 3 credit hour.. math 4 credit hour…


Darab cgpa yg korang dapat untuk every course (6 courses, both sem) dengan die punye credit hour, then total them up.. lpas tu bahagi dengan total credit hour, which should be 22 (for two sem)..


Then there is ur cgpa…


good luck to everyone wherever u go to continue ur study.. : )


from, kampunggal..~

(gua tgh tension bola kedah kalah.. pehal la ngan goal keeper tu..)

No comments: