Sunday, April 11, 2010

mari membaca...

ouh, di sini bukan bermaksud aku sedang mempromosikan rancangan seperti "mari mengaji" or "mari bertarannum"...

mungkin sebab aku ni memanglah mcm manusia yg lain tengah bosan mcm lipas.. ntah knapa lipas.. suka hati aku lah nk tulis apa pon...
aku ambik insiatif baru.. membaca.. hehehe..
ntahlah.. maybe mak aku mse mngandung aku suke baca buku crita kot...

sebab buku lain suma aku xska...
majalah or paper, aku suka tengok gambar je..
buku pelajaran lagilah.. aku suka tengok cover ja..
sebab dekat cover ja ade gambar...
kcuali fizik n chemi.. ade byk jugak gambar..
tapi xgune, tgk gambar je, ape yg die tulis x bace pon...
ouh, patotlah maths aku trok, maths xde gambar.. (baru sedar)..

aku sekarang tengah re-read (wujudkah perkataan tuh?) buku kesayangan tahap dewa aku, "Harry Potter and The Deathly Hallows"..
even buku paling mahal pernah aku beli kot.. urmm...



ni pulak 3 buku yang aku simpan dalam almari, tapi x bace lagi..


adik aku dah cakap, "suka baca ka suka kumpul.."
x, dua dua salah... suka beli..
huuuhhh...
nk buat mcm mna.. aku ni suka tgk klau almari buku aku tu ada buku..
baca ke x laen citer....

ahaaa.. to those yang nk jadikan septimus heap series ni as a collection, u better dont..
xbest langsung..
mcm ciplak harry potter punye cerita..
tu yg aku mlas nk baca...

target, nk re-read (sekali lagi guna word tuh) buku harry potter 5 sampai 7 semula..
dah lupa pon jalan citer dia..
kih3x...
dah 2 tahun baca, mn nak ingat..


so, aku berazam nk habiskan ke enam enam buku tuh..
(mcm lah rajin sgt kan)..

buku wicked tu baru beli semalam..
xtau nk bli bku ape..
igt nk bli twilight.. nk start collecting the series..
tp apakan daya aku x suka vampire punya story..
plus ade cintan2x sket..
(baget baek x baca buku cinta?)
bukan.. tapi aku xsuka baca kes org dok brebut rebut heroin..
geram aku...

sbb tu kot aku x baca novel melayu..
klau x aku asyik nk maki hamun writer tu, sebab aku selalu je lagi suka hero second...
silap2 ari bulan novel tu tbelah 4 bahagian...

those who hav any suggestion pasal buku yg best, gtau lah...
nnti aku nk gi cari.. (pastu simpan, x bace pon)
plus, kawan sejati ade keje dekat mph ou kan??? (mr azraii)
die ade cakap nk bagi diskaun kn klau kwn die pegi situ.. hahah..

1 comment:

arai said...

ha! dtg la cepat! byk buku ak nk offer kat kau ni.. hee