Friday, April 2, 2010

curtain designer..

today's post, pasal aku n sewing...
lpas habes pmr, pergi klas menjahit.. blaja menjahit..
sorang2 lak tuh...
bcoz of minat sgt ngn profession ni, aku agak cpt lah blaja..
first thing jahit baju kurung...

best larh...
rugi klau x tau jahit.. sbb sumpah best giler bile tgk hasil kerja kita tu org pakai..

then lpas hbs form 4, mula try jahit curtain..
start with umah abg aku yg baru je siap...
ground floor n first floor semua aku jahit..
mula2 mse tgk kt kdai mcm susah je..
tapi, bile try jahit, xdelah susah sgt...

lpas tu jahit untuk rumah sendiri pulak...

best giler..
lagi best dr jahit baju..
sebab pintu n tingkap xde mulut nk komen sedap pakai ke x...
n puas hati sgt bile dah siap n digantung..
here some picture of my work...



for those yg da hbs asasi klau x keje or xde bende nk buat, dari hampir jadi gila xtau nk buat ape, pe kate try gi klas menjahit..
sgt best, x tipu...
cuma part nk potong kain tu yg menyampah siket...
no matter boy or gurl, boley try meh...

klau da keje nnti, giving up with it, i wanna open up a curtain butique...
become a curtain designer would be a great thing...

cuti ni aku nk ambik kesempatan nk try blaja buat kek..
blueberry, brownies, white chocolate...

tapi...
xde mase lah...
kne jage anak sedara saya ini...elya raudhah..
wah, dah sepuluh hari umo die.. tahniah2x...

p/s: jgn slalu berak, makcik x larat nk tukar lampin...

kenapa kecik2 dah dapat gelang n rantai emas.. makcik form3 baru dapat rantai tgn.. xaci btol..

to ashikin jamil (click her name to her blog), thanks for the award.. saye suke jugak bace blog awak.. sgt best cara awak tulis.. x pernah miss tau..

3 comments:

Yon Yusuff said...

fuh..ni kalau jadi anak angkat mak aku mesti disayangi nii....
terer jahit curtain.hehe~

naimah said...

haha..
tu yg aku mls bgtau tuh..
kah3x....

Yon Yusuff said...

hahaha.xpa kembangkan bakat anda..