Friday, April 23, 2010

10 tanda perempuan cemburu.. ehem2x..

dah lama x click new post.. tapi malam ni meringankan jari jemari ini....

jelesnya.. pernah x korang sebut perkataan tuh wahai perempuan perempuan?? mestilah.. x dari mulot, dari hati...

xpe, bukan xbaek untuk cemburu, cuma kurang baik.. (ade bezakah?)

ok, "theory dari dapur" untuk hari ni; 10 tanda perempuan cemburu..

1. mahu mengetahui segala galanya.. buat si boyfren, ni mungkin tekanan besar baginya.. setiap 2 minit, enfon berbunyi.. mesej masuk.. "awak kat mane?", "awak buat ape?", "awak dengan siape?".. waduh3x.. nak je tau mne pak we ko tu pergi setiap 5 langkah.. lebey baik pakwe ko kapel ngan polis kan? xtentu lagi die soal byk mcm ni...

2. menuduh pasangan menipu.. lalalalalala~!! telefon berbunyi..
gf: kenapa x angkat call tadi?
bf: saya dalam toilet tadi takkan nk bawak henfon kot..
gf: ye ke? takkan lama sangat kot?
bf: btollah.. sakit perot nih..
gf: len kali klau sakit perut, bawak lah enfon masuk toilet, dah tau lama..
haisy, rase mcm nk ketuk je kn kpale pompuan ni dgn batang pencuci tandas tuh... len kali cakap bawak ko je yg masok toilet...

3. tidak suka pasangan ramai kawan wanita... tengah2 lunch berdua..
bf: eyh, tu kawan saya tu..
gf: mana?
bf: tu perempuan yg pakai baju pink tuh..
gf: bile pulak awak kawan dengan die? (tarik muke)
bf: eyh, saya kan ramai kawan.. bukan semua awak kenal..
gf: gatal eyh, kawan dengan perempuan..
bf: (garu kepala) dulu pun saya kawan dengan awak jugak kan??
apelah salahnya nak berkawan.. kawan kan biar beribu.. kire ok tu, kawan dengan perempuan, klau yg mak nyah mcm mne? ade jeles mcm ni????

4. selalu ingin menonjol... klau pergi function mne2, dielah yang usung pakwe sini sana.. "ini bf i.." urm, yelah tu.. takot sangat orang rembat boyfren die.. bile orang tanye "dah lama ke couple?", "dah lame dah.." sedangkan baru 2 minggu..

5. sering mengesyaki pasangan curang..
gf: kenapa lambat?
bf: jalan jam..
gf: ye ke? ke pergi jumpe orang lain dulu?
bf: a'a memang pon.. (muke slumber)
gf: siape??? (muke dah merah)
bf: polis traffik, kene saman.. sebab langgar lampu merah.. yelah, nk cepat.. nnti u tudoh i nk jumpe org lain pulak kan????
tak sah lah klau hati takot boyfren kene rembat kan? cube bersabo siket, jangan nk menuduh je...

6. berketerampilan berlebihan.. ko sajelah yang cantik di mate die.. (konon kononnya).. klau pakwe gi ajak pegi kedai mamak depan rumah ko pun ko boley pakai night dress lagi.. takot sangat pakwe ko cari lain.. alik2 die yang segan dengan ngko.. cube lah rasional n jangan buat org menyampah.. cemburu pun ade batasan babe..

7. menyiasat.. medium paling feymes, facebook.. pantang ade perempuan mane2 tulis dekat wall bf ko, mule lah ko nk mnyiasat habis habisan.. org mne, skolah mne, blaja mne, mne kenal pakwe ngko, habes pictures die ko view.. tengok pulak status; in relationship.. fuh legaaaa.. sedangkan die tulis; "esok ko pegi kelas tak?" sebab bf ko dah pinjam esemen die... : (

8. tidak dapat menerima hakikat.. dah sepuluh kali ko tanye pak we ko.. jawapan die tetap same.. die tak buat.. ko tetap dok soal lagi.. betol ni? betol tak buat? awak jujur dengan saya awak tak buat? awak buat ke tak ni? aisy, nak je aku sembam minah ni dalam perigi.. dah org cakap TAK, tak lah!!! percaya lagi org lain dari bf sendiri...

9. tidak suka pasangan keluar dengan kawan..
bf: saya nk pergi tengok bola jap ngan kawan
gf: kat mne? kawan mne?
bf: stadium lah.. ngan abu, ali, ah chong...
gf: tgk kt rumah x boleh?
bf: eyh, pehal lak xleh tgk kt stadium..
gf: alah, diorang tu nnti ajak awak pergi tempat lain lah tu...
bf: pegi mne plak, org nk tgk bola lah...
gf: tak boleh!! tgk kt tv je...
haisy... tak paham bahase jugak kan??? klau tv tu besar stadium x pe gak..

10. marah jika pandang wanita lain...
bf: eyh awak tgk tuh, perempuan tu... pkai bju, striking giler... kih3x...
gf: mne? eyh, pehal awak pandang die? syok kt die?
bf: lah, mane ade.. saya cakap baju die tu..
gf: pernah awak tegur baju saye?
bf: awak kan dah pakai cantik tu, buat ape nk tegor?
gf: dlu saye pkai striking mcm tu jugak.. awak tak tegur pun..
bf: (garu kepala, tak paham aku)
mata kan ade.. ape lah salahnya klau die nk pandang.. sekali pandang kan rezeki?? huhu.. tak, die pon berhak nak pandang ciptaan Allah.. suke hati dielah.. ko betol ke x pernah pandang lelaki lain????

ok, tu je theory nye.. jealous bukan tak baek, tapi kene pandai kontrol.. jangan sampai si pasangan naik menyampah.. last2 die blah... meranalah badan.. siape yang susahhhhh????

4 comments:

syafawati said...

number 5 and 7 terbaik!

Yon Yusuff said...

haha.aku dikelilingi pasangan sebegini...
RIMASSSSS~~~~~

.anies. said...

HAHAHHAHAA. sumpah lawak. NICEEE weyy, ;DD

Cik Nascha said...

akak, saya share entry ni boleh?