Thursday, March 11, 2010

S & T explore...

day: friday
date: 12 march 2010
venue: PTAR3, level 5, S & T (science and technology tower)...

hari ni bangun pagi dengan semangat waja dan wira ditambah perdana V6... lepas solat subuh terus gi mandi (lepas tido kejap je)... target: PTAR 3... tempat biasa...

siap punya siap, dengan baju kurung.. even xde kelas, nak menghormati penghulu hari.. wakaka.. sejak bile jadi baik pun tak tau lah... siap dengan kasut bertutop lagi tuh.. stoking cartoon macam biase..

sampai bilik syafa pukul 8.30... ewah2 makcik ni, semalam bukan die ke semangat nak gi PTAR.. dia boleh dok **d* lagi... almaklum, semalam die dah banyak menelaah coffee prince sampai coffee prince menelaah die balik... kejut punya kejut, sikit je lagi air mineral bawah katil tu nak jadi brekfes die pagi ni, elok dia bukak mata, dia nak gerak pukol 10... aku pon ape lagi, pot pet pot pet kejap, gerak dulu lah....

pukol 9 sampai PTAR.. lepas penat mendaki tingkat 6 lebih kurang mendaki gunung kinabalu, macam biase, take a rest for 15 minutes.. main game bloks a.k.a tetris kat hnfon... lepas asyik kalah, aku main lagi, lepas asyik main aku kalah lagi, main punya main sampai 9.30... tingkat tu pulak xde orang, aku sorang je... melainkan mak cik cleaner sorang yang dok sapu tempat yang sama dari tadi... aku pun pelik ngan die ni...

baru nak bukak buku, roommate aku, fatin n mija sampai PTAR.. aku text syafa,
"kalau dah sampai gtau, jom gi makan, lapa nak mati"..
dapat reply, "aku datang lepas zohor.. sebab &*^$# nak %^&*$.."
hampeh ko syafa... patotnye aku mandikan je ko dengan air mineral tu tadi...
aku pusing belakang tengok fatin n mija..
nak ajak diroang teman gi makan...
betol2 lapa.. before buku fizik ni masok dalam anak tekak aku, n aku jadi pandai fizik dengan sendirinya,baik aku ajak diorang teman...

aku pun pusing belakang...
"fatin nak gi makan x?"
"bila? sekarang ke?"
"a'a, sekarang larh.."
"xkot, kitorang nak makan dkat dc jap lagi.."
"bila?"
"time orang solat jumaat"
"ouh, ok2.."
"dah lapar ke?"
"eyh, xde lah.. saje tanye.." (ayat penipuan yang paling xleh blah..)
riak muka: senyum je lah...

aku pusing ke depan balik..
time solat jumaat??.. perut aku da buat gig dah ni...
aku pun buat2 study lagi... dah 10.45.... teringatkan laksa penang tingkat 5...
argh, xleh jadi ni... 1 benda pun x masuk dalam kepala otak..
tengok convex mirror da macam mangkuk laksa...
pride or fo0d???
FO0D larh!!!

aku pusing sekali lagi...
"tin jom gi makan jom.. teman jap.. lapa giler.."
"gi teman ok je.."
hehehe.. irama perut aku dah bertukar ke sentimental + akustik balik....

maka kami pun menuju ke tingkat 5...
fuh, x ramai sangat pon...
aku ambik je nasi terus...
xyah lunch dah jap lagi..
so, tinggalkan dulu laksa tuh...

lepas makan, ajak diorang teman gi tengok carry mark fizik n maths...
tengah tunggu lif nak turun, mija ajak naik tingkat atas sekali...
dia nak naik rooftop la kononnya...

aku pun dengan buat pandainya..
"boleh2, naik tingakt 20 lepas tu kne naik tingkat 21 gune tangge.."
sedangkan selama ni tingkat 16 je paling tinggi aku pernah naik...
aku pun tekan la tingkat 20..
bapak lame tunggu lif tuh...

akhirnya pintu lif terbuka...
lepas sampai kitorang keluar lif, aku terbangak sebentar..
menatang ape lak ni... macam ofis..
UILC.. shortform untuk ape ntah.. aku da lpe...
mija n fatin dok buat gelabah pingu pulak..
"amenda ni naimah, jom turun..."
aku pun takot gak tapi buat co0l lagi...
"ntah, xpe2 jom la turn balik.. aku pun xtau mcm mne nak naik rooftop tu.."
wakaka.. kantoi seyh buat pandai...

maka kitorang pun turun lah balik..
tunggu lif x agak plak lama kan...
isy2..
orang ofis tu lalu tengok kitorang pelik je...
haisy... x pernah tengok orang ke....

last2 masok ptar balik..
kiki lala..
nanti2 la aku discover macam mna nak naik rooftop tower ni...

2 comments:

Anonymous said...

weyh!!!
bukan aku sorang je yang lambat mandi dalam mawar ari ni!
berdozendozen tau ag!

capa

syafiqah said...

x2,ko sorng je;p