Sunday, March 14, 2010

perkara2 aneh...

semalam banyak perkara yang pelik n ajaib yang baru aku sedar berlaku...
ni bukan macam misteri nusantara la eyh...

1. syafa bangun pagi dengan awalnya...
walaupon xde di consider sebagai awal pon.. tapi ni tetap aneh bagi aku...
rupa rupanya orang tu bangun pagi bukan nak gi library,
nak gi brekfes kat kfc...
cess.. hampeh.. aku yang xnak tengok impian dia x tercapai, teman je la..
"aku kan baek.." heheheh...

2. nama rumah sukan, mawar sport day...
almaklum smalam sport day resident college aku, kolej mawar...
oleh sebab itu, kami budak2 asasi yang sedang menjalani study week mengambil kesempatan x pergi...
malas bebenor la...
aku n syafa lalu depan dataran orang tengah bersenam...
nak je aku lepuk akak senam robik tuh,,
"korang patot bangge korang dah sihat hari ni, bukan mcm kwn2 korang kat atas tu.."
hek eleh.. dia tu entah thn ni baru pertama kali turun bersenam.. cehhh...
alih2 aku tengok board nama rumah sukan tu..
viva
kancil
kelisa..
tup2 ada pulak
bmw..
eyh?? ni bukan senarai produa ni...
tengok2 lagi...
honda pun ada...
then...
crv???
bukan ke crv tu one product of honda???
sape yang pilih name ni??
woo00.. bias, bias....
len kali letak lah nama city, accord, civic ke apa...
ni ksiannya org yg rumah kelisa tuh..
xpe la eyh, comel tuh...

3. seat bas rapid...
elok da sampai ke bus stop mawar..
kitorang pun tunggu lah bas...
tunggu punya tunggu..
bas pon sampai...
naik lah bas, aku ambik seat yang agak belakang...
mak aiiii... terconget conget seat tuh...
syafa yang da gabra takot kerosi tu patah terus tukar seat...
aku steady lagi kt stu...
sekali bas jalan...
fuh, boleh jugak aku tbalik ke belakang weyh...
da nazak dah kerusi tuh...
da macam naek buai..
dengan bunyi sekali pulak tuh...
haisy.. ni bukan 1 seat je.. semua mcm tu aku rsa...
time balik kitorang tukar2 seat, semua mcm tu...
dalam 3 minggu lagi aku rasa semua seat dah patah...

4. ayah kahwinkan anak 11 tahun dengan lelaki 41 tahun...
lepas sampai kfc, brekfes...
lpas tu bce paper jap...
selak sana sini...
jumpa 1 artikel...
ayah sorang budak ni kahwinkan anak dia 11 tahun dengan laki umo 41 tahun..
xtau la kalau ayah die ni kne pukau ke apa..
tapi alasannya kat situ sebab nak ikot sunnah Nabi...
haisyy....
tu la dulu mse form 5 ponteng klas agama..
xblaja nikah n kawin..
sekrang ko pkai sebat je nikahkan anak ngko...
b&*go%^ larh.....

5. solat subuh di waktu maghrib...
da petang tu, tetido lah pulak kt bilik syfa..
da nak azan maghrib baru terbangun...
tunggu azan jap, then balik bilik..(bilik sebelah je pon)
masok je bilik, aku nampak fatin baru bangun tido...
die pandang aku dengan wajah yang mamun tak terkate...
"naimah, dah pukol bpe?"
aku fikir2, jam xde..
"7.30 kot, baru je azan manghrib.."
dia buat muke terkejut..
"haa?? 7.30? x solat suboh lagi..."
aku lagi pelik, bukan ke aku sebut azan maghrib tadi...
ni dahsyat punya mamun ni...
"xpe fatin, gi smayang maghrib dulu, esok baru smayang suboh.."

6. koktail ke laicikang??
lepas solat maghrib aku n syafa nak berangkat ke fakulti...
study kat sane...
sebelum tu singgah dc dulu nak dinner..
lepask kt cafee yie n yang (klau x silap aku, x igt nme ape)
syafa tetiba teringin nak minum 1 benda yang orang sebelah ni tengah minum..
aku pandang lah diorang tuh...
laicikang lah tu...
aku suroh syafa gi order, die x nak..
mcm biase, aku ni kan mak angkat syafa, semue bende aku kne buat...
aku nak gi order, tapi takot plak klau org kt sni x panggil bende tu laicikang..
kot2 kat kedah je org panggil laicikang..
aku pon pergi la dekat bebudak tu..
sekali pandang air tuh..
huisy, ni bior bebenor..
bukan laicikang nih...
siap ada tembikai, apple lagi dalam tuh...
aku pon ingat tu koktail kot...
"awak, tu kotail ke?"
bebudak tu jawab..
"eyh, tak la.. laicikang.."
aku senyum2 terus gi order...
sekali dapat...
mak aiii..
xpernah lagi aku jumpa laicikang mcm ni..
bukn takat tembikai ngan apple..
ade haneydew, slices of orange..
ada gak lagu ni...
pelik aku...
ni bukan laicikang, ni buahbuahang...


2 comments:

arai said...

haha, sengal la kwn ko tu, kesah dy same ngn ak.. nk semayang subuh time mghrib..
ahhaha.... tu, la org akte jgn tdo lepas asar nnt jd gila..
haha

naimah said...

korang memang.. same2 sengal.... hahha