Wednesday, March 31, 2010

AKU KAN CANTIK!!!

Jangan terpengaruh dengan tajuk post hari ni…

Xde kaitan dengan aku.. aku takdelah cantik pon.. huk3x…

Tengah ddk kt dapo tadi, terfikir untk buat post ni…

CANTIK.. terlalu subjektif.. tetapi penting…

Even ciri2 lelaki nk cari isteri pun kna ada dalam senarai CANTIK…

So yg x cantik??? Kan aku dah cakap, cantik tu SUBJEKTIF.. so yg x cantik bg ko tu nnt mesti ada yg cakap tu cantik…

Dah, tutop citer tu kt situ..

Meh aku nk tulis pulak pasal theories aku pasal CANTIK ni…

1. 98% orang cantik merasakan dirinya cantik.. of courseee… jarang sekali org yang cantik x sedar dia cantik.. kecuali rumah die xde cermin or die buta… yelah, org tak cantik pon selalu perasan cantik, yg cantik apetah lagi kan???

2. 65% orang cantik pandai bergaul.. orang cantik senang nk berkawan dengan orng.. o0ops! Salah, orang yang nk sgt berkawan dengan diorng… as the result diorang dah biasa bergaul dan senang bergaul dengan orang… yang tak cantik?? Kan aku dah cakap, cantik tu subjektif, mesti ada org yg rasa korang cantink kwn dengan korang..

3. 85% orang cantik pernah memiliki boyfriend.. ni x yah nk explain pon korang tau.. tapi.. mesti korang tertanya Tanya kenapa aku rasa 85% je??? Bukan ke patutnya 100%??? Ouh, tidak… yang 15% lagi tu, maybe sebab x suka bercinta.. tak pandai bergaul, pendiam, pemalu.. n the most important perangai mcm tanuk.. sape nk buat girlfriend???? haisy, harap muke je cantik..

4. 70% orang cantik kahwin pda usia muda… tiap hari ada orang dok meng ushar, mengorat, meminang.. lalu mak bapak korang pon meng kahwin kan korang cepat2… orang cantik kan senang dapat bf.. so, korang pun x payah nk pening2 kepala nk cari calon… dalam ramai2 tu xkn xde yg baik n penuhi ciri2 lelaki impian korang kan…

5. 93% orang cantik berkeyakinan tinggi.. YA!!! Ini kenyataan.. orang cantik memang berkeyakinan tinggi.. diorang bangga dengan kecantikan diorang… memang larh kan? Dah dianugerahkan Illahi dengan kelebihan tu mesti la syok.. pipi bak pelam dilayang, rambut ikal porny tail, mata bak telur ayam, merah mulut bak buah naga.. bila diorang berjalan atau berhadapan dengan orang, diorang YAKIN dengan diri sendiri.. kepada yang lack of confident tu, jgn lah rasa korang x cantik, mungkin korang masuk dlam 7% tuh???? Hehehe…

6. 76% orang cantik x suka orang lagi cantik dari dia… urm.. lumrah alam manusia x pernah puas dengan apa yang dia ada.. org cantik pon rasa serba x kena pada diri dia, hidung dah lawa, ckp hidung penyek, pipi dah comel cakap chubby sgt, mata dah ok cakap sepet, mulut dah betol cakap lebar sgt… haisy… Nampak pulak org lagi cun.. lagilah bengang kan???

Dahlah… dah xde idea nk tulis.. klau korang nk tmbh.. komen je kt sni eyh.. post ni sebenarnya ditujukan kepada semua wanita… sentiasa rasakan diri kita cantik.. x semestinya cantik rupa.. tapi, budi pekerti , akidah, akhlak.. semua sekali..

wassalam…

Post ni exactly my own theory, it’s not a fact okeh….