Monday, March 29, 2010

cinta si KOREA....

semalam, dalam pukol 2 lebey aku berjaya menghabiskan cerita u're beautiful...
cerita korea yang aku tunggu2 nk tgk lpas hbs final...
huhuhu..
from 10 i giv 8 n half...

da 3 citer korea aku tgk.. coffe prince, bof, u're beautiful...

ini dia kisah cinta KOREA...

1. si Hero mesti garang nk mati.. mulut jahat sampai rasa nk tumbuk muka dia biar lebam masok hospital.. lagi x cukup laser, lagi tu lah si penulis skrip akan mencari idea.. arh, kenyataannya penulis skrip yg mlut pedas.... kah3x.....
reference: jun pyo, taekyung, n han kyul

2. si hero mulanya mesti x sukan si heroin.. sangat2x... klau boley nk cincang si heroin n buat salai... bukan takat nk suka, nk tengok pun kalau boleh xnak... menyammmpaaaahhhh...
ouh, kejam!!!!
reference: jun pyo, taekyung, n han kyul

3. si hero kaya.. fuhhh, sangat kaya... melimpah ruah duitnya... sampai ada pulau sendiri, kapal sendiri, kapal terbang sendiri... boleh ugut nk jatuhkan org.. n dalam 1 saat, org yg diorang benci akan tunduk pada diorang.. hisy3x...
reference: jun pyo, taekyung, n han kyul (ni x kaya sgt, tp kaya jugaklah)

4. hero tak pernah nak tunjuk dia sayang heroin, even time tu dah jatuh cinta... suka lagi nk sakitkan hati si heroin... bila heroin pergi dekat org lain, dia jugak nk marah... ini dinamakan hero beremosi tidak stabil... atau si penulis cuba ketengahkan org korea x suka menunjuk bila cinta??
reference: jun pyo, taekyung

5. hero kedua lebey baik n hensem n suka buat aku teraru.. ouh, kesian mereka... kenapakah mereka x layak dapat cinta heroin?? sebab pengorbanan diorang heroin x nampak?? x, sebab penulis skrip dah tulis mcm tu.. saja nk buat org geram time tgk citer tuh..
reference: jee hoo, shin hwo..

6. hero kedua pon hensem jugak.. kenapakah di sama level kan hero n hero kedua... mungkin bagi si pengarah die nk penonton berperasaan seimbang/balance... even ko x suke hero second yang asyik menyibuk, tapi muke die yg boleh jugak tahan tuh buat korang x sangat menyampah.. kesimpulannya, xde la ayat "dah la x hensem, ada hati nk ngorat heroin"...
reference: jee hoo, shin hwo..

7. hero kedua berhubungan baik dengan hero second before krisis cinta berlaku.. n bila krisis itu berlaku, masing2 berpandangan sinis.. EGO.. masing2 usaha untuk dapatkan heroin tapi xde lah sampai gadoh depan2....tapi lagilah sakit hati bile tgk kan???
reference: jun pyo & jee hoo, shin hwo & taekyung, han kyul & han seong..

8. heroin suke je buat perangai cute.. heroin mesti bukan girlish style... kenapakah xde heroin yang pakai baju grand2, anak orang kaya, suke make up.. high heels... kenapakah mereka kuat perkasa??? uhhhh....
reference: eun chan, jan di, go min nyeo...

9. heroin orang miskin... dah lumrah agaknya... si pengarah nk ketengahkan gaya hidup si lelaki kaya yang jatuh egonya bila bercinta dengan perempuan miskin... ouh my prada, kesiannya... ATAU, bajet yang tinggi diperlukan untuk tunjukkan watak perempuan kaya.. make up, baju, rantai, subang, cincin, handbag, high heels... bolehkah kita consider watak heroin miskin sebenarnya menjimatkan bajet??? hahahax...
reference: eun chan, jan di, go min nyeo...

ahh.. tu je la kot.. xsempat buat research selanjutnya..aku pun bukan tgk byk sgt citer korea...
sikit je.. zaman skolah dulu byk la..
my 19 years old sister in law, biscuit teacher, wonderful life, couple trouble...

n byk jugak yg femes2 aku x tgk..
sassy girl, princess hour, full house...

fuh, that's all utk post hari ni.. hehehe...

3 comments:

syafawati said...

jun pyeo,taekyung
OLALAA..

tak pernah suka second hero yang baikbaik tu, huhu~

syafiqah said...

blah laa ko capa..berani ko kate x ske;pnk kne ni

naimah said...

second hero buat aku nk mnangis utk diorang..
sedey ark??
hak3x...