Friday, December 4, 2009

6 agendas settled~


hari ni tamat kelas pada 12.30 tghr..
lalu bernekad ingin menyelesaikan semua perkara tertangguh..
huhu..


memulakan perjalanan dari kolej ke menara sultan abdul aziz..
bertemankan syafiqa..
sebelum mula berjalan, mintak plan shortcut dari izzah n fatin..
konon kononnya tak larat nk ikot jalan jaoh yg aku slalu guna tuh.. (blagak)


agenda:
1. hantar report dekat fakulti kjuruteraan kimia
2. ambik file izzah yg tertinggal di kafe menara
3. ambik duit dr atm machine
4. pergi seksyen 2, fotostat buku computing engineering
5. beli cheezy wadges utk fatin
6. beli nasi goreng student utk yot.


maka berangkatlah kami dengan penuh semangat..
terus ke kedai, print report..
jalan dengan perkasa pergi fakulti..
antar report dekat lab kjuruteraan kimia... [settled 1st agenda]


teruskan perjalanan ke menara SAAS..
pkai redah ja..
sampai dengan selamatnya dekat fakulti izzah (fakulti law)
mengikut pelan, naik tangga belakang..
aku pun ajak la si syafika pegi kat belakang..
x agak pulak tangga dia cam purba..
banyak lak tuh..
tak tau mna satu aku nk panjat..

mna aku boley nmpak menara tu, aku redah ja la panjat tangga..
penat jangan cakap larh..
da tak larat nak angkat kaki dah..
sampai la fakulti sains gunaan..
sekali da tak nampak menara tu kat ne..
satu kerja lagi nk kna pusing2 kat stu plak..
aduss...

aku naik atas sket, bru la nampak bangunan menara tuh.. rasa cam nk tercabut kaki gak..

da tu, jalan belakang lak tu..
nk kna redah tempat tinggalan kat stu..
fuh, akhirnya nampak kafe menara tuh..
dari pkol 3 sampai 4.15 baru sampai.. org pegi sepatotnya 20 minit ja..
kami pun masok situ..
tercari cari file izzah..


mna la budak ni letak..
kta atas kerusi..
aku pon calling calling dia..
pusing punya pusing ada dekat tempat letak pinggan..
spa larh yang kejam ngat neyh..
amik file izzah masukkan dalam beg.. [settled 2nd agenda]

apa lagi tros blah gi naek tingkat atas..
cari atm machine..
syafika amik kt bank islam, aku amik kt cimb.. [settled 3rd agenda]
sempt lagi dok posing gambar kt compound menara tuh..

maka berangkatlah kami ke bus stop kolej seroja untuk ambik bas nk gi seksyen 2..
barulah boleh duduk lepas dah sejam lebey berjalan..
dalam setengah jam, bas pon smpai..
tros naek gi seksyen 2..

lpas sampai, tak tunggu apa dah, cari kedai fotostat larh..
hantar buku untuk 6 salinan.. [settled 4th agenda]
hari ahad baru boley amik..
aku yang dah kelaparan ngan syafika plan nk gi makan kt kfc, alang2 nk beli cheezy wadges utk fatin..
maka berjalanlah kami ke kfc yang dekat situ..
terus gi kaunter pesan makan..
beli cheezy wadges fatin.. [settled 5th agenda]
naik tingkat atas makan kat atas..
lepak lama gila kat stu..
da pnat..
nk balik pon malas..
huhu

lepas berejam kat stu n buat cam kfc bapak aku, kitorang pun balik..
sebelum tu gi food court dulu.. terserempak dengan eca..
beli nasi goreng student utk yot..
lpas sepuluh minit, nasi goreng student siap.. [settled 6th agenda]


maka ingin pulanglah kami..
bas T603 banyak, tapi driver tu lak dok menyembang..
rasa cam nak lempang..
da la penat nih..
dia wat xtau ja kat kitorang kt stu..

aku, syafika, eca..
dia x bukak pintu bas tuh.. gerammmmnyyaaaaa....
lpas dia tengok aku n syafika cam da nk telan dia baru dia naek..

nampaknya kami 3 org ja nek bas tuh..
huhu...
maka akhirnya sampai jua kat kolej..
semua agenda tercapai! Alhamdulillah...
yea!

3 comments:

Yon Yusuff said...

aku baca pun penat nak tercabut mata.

naimah said...

thanks la memahami perasaan aku..
hehehe...

syafiqah said...

pnat org mmbce.pnat lg kami merasa.wkaka