Sunday, September 27, 2009

lucky unlucky...

tajuk: tak de kena mengena....

to my luck(it's not actually), laptop da brokedown..
sedey??? 50-50..
nak sedey pon ada, x sedey pon ada... ngeng!

sedey la, baru tiga bulan pakai...
(sek bek still ada warranty), klu x, kang xpkai laptop kowt sem depan..
esemen pkai x jalan..

kisah bermula pabila abg iparku nak tolong aku formatkan harta tunggal aku tu...
(akibat terlalu banyak kuman sangat dalam tu)
tiba2 masa dekat boot tu (tak kluar plak yg sepatotnya kluar)...

setelah penat berbincang, akhirnya kitorang bawak la harta pusaka aku yang nazak tu berjumpa dr zulfakri plak.. (dr zamrizan da buntu)
abg aku tu pon da tak tau nak buat apa..
sekali gi amik screw driver, dia bukak abis laptop...
(kang da btol kna pomen)
habis la kluar2 ram2 n segala menatangnya...

setelah operation...
kitorang decide nak masukkan dia ke hospital yang berdekatan....
so, in time..mang aku tak bersama laptop...
tapi okla, tgh final exam ni...
x payah aku melekapkan mata aku kat benda tu ja...
(untuk sedapkan hati semata mata)

anti acer...(laptop roommate aku pon baru mengalami masalah yg sama)

2 comments:

Saziela said...

hey.chill ya.
dont make ur exam mode severely downturn
haha..
tats normal,
having a lptop is having troubles togther with it.haha
(keep up this word - ngeng!) realy like it.
hehe

Yon Yusuff said...

wahai kawan.
anda hanya perlu install OS baru kan.
data2 dalam tu halal je la.
hai...
pasepa nak kopak laptop tu ha.