Thursday, September 17, 2009

ErtiNYa SekePInG KaD RayA...

lalu je depan koop, aku terpandang kad raya yang berlambak gabak dia jual kat stu..
macam xder orang bli pon..
dok banyak tu la jugak....
nak kata x cantik, cantik oo000!!!
ada kartun, bunga, masjid.. semua ada...
ada untuk kawan, family, tunang, yang tersayang, suami. isteri.. (lengkap la semua)
_________________________
orang selalu ja cakap..
"xyah la beli kad2 ni.. buang duit ja.. antar mesage sudah..."
same ka nilai kad raya tu dengan 1 message???
----------------------------
kalau dulu...
tulis kad raye..
ni la ayat fevretnya...
----------------------
-apa khabar?
-selamat hari raya.
-baju raya dah beli?
-berapa pasang?
-saper jahitkan?
-baju rayer kaler ape?
-buat kuih raye ke tahun ni?
-buat kuih ape?
-pasang pelita x dekat rumah awak?
-tahun ni buat ketupat ke lemang?
-balik rayer mane?
-jemputlah datang rumah ye..
-kite tunggu tau...
---------------------
kalau boleh sampai ke belakang kad raya pon nak tulis..
tu tak kira lagi yang siap lekat syiling 10 sen... letak bedak la..
-----------------------
tiap2 ari tunggu posmen datang umah...
berlumba lumba kad raya siapa lagi banyak...
rasa macam berharga sangat bile dapat kad tu..
simpan baik2...
__________________________
-------------
tapi sekarang...
message je...
paling murah, antar 1 page je ucapan...
paling mahal antar picture message or video mesage...
bace.. lpas tu senyum..
kekadang x sempat pon bace...
kalau rajin simpan dalam save message or template...
kalau dah penuh, buang je...
kalau rajin n ade kredit, reply...
kalau x, abaikan je...
-----------------
xpenah pon berlumba dengan org, saper dapat message lagi banyak..
sebab memang semua dapat banyak pon..
da nma pon seposen je cos nk antar...
xpenah pon tertunggu tunggu siape nk antar..
memang banyak pon dapat..
xde posmen hantarkan, ade network line je, da dapat..
----------
so, same ke excited nye dapat kad raye n message raye???
-------------------------------
the card...
it is a piece of card that bring thousands of memories...
a mark of remembering...
a word of caring...
-----------------------
too hard to write a card than to type a message isn't??
to hard to post a card than to click send button isn't??
too hard to keep a card than to save a mesage in inbox isn't??
-------------
but it's to hard for the card to be forgotten that the message to be deletd isn't??.. from the inbox n the heart...
____________________________
----------------
salam aidilfitri.. dari naimah~

1 comment:

farhanN said...

Malaysia maju 2020....hahaha...slamat ari raya