Monday, January 9, 2012

keadilan di dunia hari ni...

hari ni menyaksikan 2 keadilan yang hangat di malaysia..

kes liwat anwar ibrahim
dan
kes turunkan bendera Adam Adli...

keputusan yang semua sedia maklum..

Anwar didapati x bersalah..

(kes letupan segala bagai boleh la google tgk, bersepah sepah.. apa nak jadi nih.. ish3.. :P)

ok let it be..
yang penting xde yang meninggal, alhamdulillah...
penyebab letupan masih dalam siasatan...

(apa pon yang berlaku, semua nya dalam pengetahuan Illahi)

untuk kes kedua Adam Adli...
bersepah sepah roadblock..

rase macam menteri kan???
hihihi...

mona fendi punye perbicaraan dlu pon x de roadblock gempak camni asenye...
(penangan mahasiswa seyh.. bangge kejap sebab ade tittle mahasiswa lagi..heheh)

and the result, adam adli kena gantung 3 sem pengajian..
hoohoo.. kite grad lbh kurang same lah nanti nampaknya..

urm, btol ke

die lagi 3 sem..
kne gantung 3 sem..
total = 3 tahun..

aku lagi 2 tahun setengah..

ape pon, tahniah sebab menerima ngn hati yang terbuka...
dan tidak cepat melatah..
___________________________________________________

aku tengah bertungkus lumus study electrical engineering hari ni..
final last jumaat ni..
dan akan meninggalkan utm pada hari sabtu..

tweetcaster kt phone berkokok kokok masok tweet fadiah nadwa..
(tetibe aku admire die, sbb bagi aku die perempuan yang hebat, tak takut.. sape btol sape salah tu laen kire yea..)

so ter update jugak pengetahuan apa jadi hari ni...

ok, setakat tu je tangan nak menaip hari ni...
(biaselah, aku bukan pengkritik.. peng update je.. hahaha)

#keadilan di dunia sudah, di akhirat belum tentu macam mana..Subhanallah~
semoga kita sentiasa di redhai Nya.. :D

No comments: