Sunday, May 23, 2010

benci dengan exam??

okay, sekian lama, theory dari dapur kembali..
topik kali ini..

PERKARA2 YANG MENYAMPAHKAN TIME EXAM..

let's count down!

no 8..
environment yang bising...
klau elok je kite tengah perah otak nk menjawab, ade pulak suara2 sumbang luar dewan exam tuh..
sape x bengang weyh, rase nk hentak ngan kerusi tuh.. tak tau ke orang tengah exam!!!

no 7..
suhu..
arh, ni yg paling aku lemah.. klau air cond tu stakat ok2 je xpe, ni mcm xnak kasi fungus membiak..
mcm dalam fridge.. adoii.. beku tangan2x..
mule la gosok2 tangn, letak tengan dekat pipi..
n kekadang ade pulak exam hall yg panas.. tu lagi ar, bukan takat otak je cair, nk tulis pon habes paper basah, tangan berpeluh...
cmne nk jawab ngn tenang???

no 6...
ada calon yang melepaskan angin..
warh.. stress gile gua cakap bai..
baru je kot nk dapat input2 dari otak untuk di transfer kan kertas jawapan..
tetiba ada yang buat hal..
kentut pulak.. habes udara sekeliling...
mati sel otak weyh!! xleh jawab exam..
klau dapat tau sape punya keje, memang siap ko!!!

no 5...
invigilators gila microphone..
ade gak spesies mcm ni..
setiap 5 minit die nk bgtau...
jam kat depan tu punye lah besar, bukan buta pon calon2x...
baru je pelita di atas kepala menyala *ting!* dapat idea, ade pulak gangguan bunyi..
dah hilang point penting..
habes k constant dari 8.99 x 10^9 jadik 9.88 x 10^8..
sape nak jawab???

no 4...
nampak orang meniru..
waduh3x.. orang suroh study, bg study week sampai seminggu, ko x study..
bile exam ko nk meniru pulak..
hilang feel tengok orang meniru..
rase nk je aku panggil invigilator tu tangkap ngko...
sakit mata aku tengok...
terganggu konsentrasi...

no 3..
calon sebelah jawab cam xde hal je...
elok kite baru 1st page, orang sebelah dah 4th page..
tengah je memerahkan otak dengan risau lagi x sempat waktu,
dengar je orang sebelah selak menyelak page..
cepat giler baii.. ko jawab ke ko bace soklan je..
stress weyh, stress...
dah tu, dengan banggenye tutop kertas soalan letak tepi..
yg kite terkial kial lagi..
aduhhh.. sakitnya hati...

no 2..
menagntuk..
jangan cakap lah weyh, klau minggu study tido pkol 4 5 pagi tu normal la..
then mengantuk xyah cakap..
baca soklan dekat 40 kali dok tak paham2x..
baca second line, tersengguk..
start baca balik...
baru 3 rd line tersengguk lagi..
sampai sejam x ketahuan apa lagi...
tulisan jangan cakap ar, ayam cakar tanah lagi comey...
bile tetibe segar baru lah sedar..
mak aiiii, tulisan, amende aku tulis pon aku x paham...
jawapan pon mcm xde kena mngena je...

no 1...
soalan mcm nak bunuh orang...
ini normalnya berlaku.. gangguan utama...
klau dah sepatah haram pon xtau mcm mna nak buat..
nk hentam pon x sampai hati...
rase mcm nak je koyak kertas soklan tuh..
n dalam hati maki hamun pembuat soalan..
kontroversi hangat ar diantara pelajar lpas habes exam..
so, salah siapa???


k, till meet again on the next post...~
tadaa~

kampunggal..
tak apa dapat blaja mna2x pon.. rzeki dari Dia.. yang penting belajar kerana diri sendiri dan Dia.. bukan orang lain.. itu yang mengubah saya..

1 comment:

ezzasygs said...

hahaha
lawak gila la naemah.
aku suka gila baca theory kau.
aku x tahan kot nk gelak.
bgus2, buat bnyk2 teori2 cmni lg.
:D