Wednesday, March 3, 2010

bila naimah dah pergi ptar....

dah tiga hari pergi ptar 3 (perpustakaan tun abdul razak)..
dengan niat dan semangat waja nak study...
tapi, entah kenapa, terlalu banyak dugaan dan halangan yang terpaksa aku tempuhi...


HARI PERTAMA

di ganngu dengan kehadiran laptop syafa yang cantik jelita tu...
maka aku ter facebooking..
bukan sengaja...
huhu..
maka tiada gunalah buku fizik yang di bawa...


HARI KEDUA


dah nekad tak nak bawak laptop memandangkan aku dah bagi laptop dekat yot malam tu..
maka bersama buku kimia je..
tapi pergi kejap pusat it, nak print slip exam..
tetapi bila sampai je tingkat atas, diorang cakap yot nak datang ptar..
maka secara x sengaja ter text yot..
mintak tlong bawak laptop..
maka teronline lagi....
buku kimia tiada berfungsi lagi....

nampak x smart card pusat it kat sebelah matric card aku? aku terusung keluar sekali..
selamber badak je aku kluar pusat it x scan out matric card, siap bawak kluar smart card lagi...


HARI KETIGA

berkeras taknk bawak laptop lagi..
tinggal laptop kt bilik aza..
tengok2 aza dah pergi ptar..
laptop atas katil mcm tu je..
nak mintak tolong roommate die simpankan...
sorang tgh tido, sorg lagi gi mandi...
maka terpaksa la aku usung die g ptar...
sebelum tu gi ko0p dulu..
cr brekfes...
oreo n susu dutch lady...
masukkan dalam beg laptop..
bawak masuk ptar...
sampai tingkat atas, cari port nak mkn..
lari dari cctv...
the only place..
bawah tingkap, tepi meja...
wakaka...


lepas tu, teronline lagi..
nak check emel je pon sebenarnya..tapi....


len kali jangan la bawak benda ni g pusat it..
laptop musuh buku!

1 comment:

- aah - said...

mama!~
ada guna la buku fizik tuh, buat lapik laptop~